3 minuten leestijd

De tijd van radicale innovaties op het gebied van smartphones is voorbij, de nieuwe iteraties van modellen bieden meestal kleine verbeteringen. Dat maakt de zoektocht naar een nieuwe mobiele telefoon aan de ene kant makkelijkere – de meeste telefoons zijn toch wel goed – maar aan de andere kant kun je misschien het overzicht kwijtraken. In dit artikelen zetten we alle termen op een rijtje die je tegen kunt komen bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon.

1. Hoeveel waarde hecht je aan het scherm van een nieuwe mobiele telefoon?

Een van de eerste dingen waar je over moet nadenken bij de aankoop van een nieuwe mobiele telefoon, is de grootte van het scherm. Deze wordt meestal uitgedrukt in een diagonale lengte, uitgedrukt in inch.

Om even aan te geven waar we vandaan komen, de allereerste iPhone had een scherm ter grootte van 3,5 inch. De nieuwste, grootste variant van Apple zijn smartphone beschikt over 6,7 inch! Bijna een verdubbeling dus. De ‘normale’ variant, heeft 6,1 inch. Rond de 6 inch is tegenwoordig een vrij gangbare grootte.

Kennisbank zakelijk autorijder - smartphone

1.1 Resolutie en verversingssnelheid

Naast de grootte van het scherm van je nieuwe mobiele telefoon, kun je ook nadenken over de kwaliteit. Zo is de resolutie van belang. Een hogere resolutie geeft een scherper scherm.

De resolutie gaat over het aantal pixels, dit kan het best gezien worden als een klein LED’je dat verlicht wordt – of juist niet. Hoe meer pixels, hoe beter onderscheid er gemaakt kan worden tussen bijvoorbeeld tekst en wit. De PPI – pixels per inch – geeft een aanduiding van de scherpte van het scherm.

Dan is er ook nog de verversingssnelheid van het scherm, uitgedrukt in Hertz. 1 hertz is 1 verversing per seconde. Hoe hoger dit aantal, hoe soepeler de beelden over het scherm gaan.

De basismodellen hebben vaak 60 hertz, de duurdere telefoons verversen 120 keer per seconde! Voor het oog niet waar te nemen, maar het beeld is rustiger.

2. Snelheid van een nieuwe mobiele telefoon

Natuurlijk is ook de snelheid van je nieuwe telefoon van belang. We verwachten steeds meer van onze smartphone, dus moet hij ook tegen zware taken kunnen. De processor en het werkgeheugen geven een beeld van de snelheid.

De processor voert alles aan in je telefoon, het is de rekenmachine die constant bezig is. Heel kort door de bocht; hoe hoger het aantal Giga Herz van een processor, hoe meer taken hij aan kan. Het werkgeheugen geeft aan hoeveel ruimte je hebt om meerdere dingen naast elkaar te doen.

Hoe meer werkgeheugen – uitgedrukt in RAM – hoe meer je kunt multitasken.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

3. Grootte van de batterij van je nieuwe mobiele telefoon

De capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt in ampere. Voor smartphone batterijen gaat het op mili ampere hour (mAh). Als er meer mAh aanwezig is, gaat de batterij over het algemeen langer mee.

Als staan sommige telefoons erom bekend dat ze heel zuinig zijn, en dus meer kunnen op een lager aantal ampere’s functioneren. Soms hangt het er ook maar net van af waar je je nieuwe smartphone vooral voor gebruikt.

4. Kwaliteit van de camera

Dan is het laatste gedeelte van wat we behandelen de camera. In het begin van de smartphone tijden werd er vooral gekeken naar het aantal megapixels. Hoe hoger dit aantal, hoe meer details je op de geschoten foto kreeg. Dit is echter achterhaald.

Er zijn allerlei andere technieken die de kwaliteit van foto’s beïnvloeden. Staar je dus niet dood op het aantal megapixels! De iPhone heeft jarenlang de beste camera gehad, terwijl er met ‘slechts’ 12 megapixels werd geschoten. Goedkopere telefoons hadden camera’s die over de 50 megapixels gingen, maar de foto’s zagen er niet uit…

5. Accessoires

Het wordt vaak vergeten bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone. Welke accessoires zijn beschikbaar? Alleen de keuze uit smartphone hoesjes of autohouders is enorm groot.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This