fbpx
3 minuten leestijd

Tegenwoordig word je er constant mee geconfronteerd, de reclames over VPN-diensten en het creëren van veilig internetverkeer. Maar waarom VPN vraag je jezelf misschien af? Laten we jou eens uit gaan leggen wat het nu eigenlijk is en wat het doet.

1. Waarom VPN en wat is het?

VPN is de afkorting van Virtual Private Network, vrij vertaald is dit dus virtueel privé netwerk. Het verkeer op internet wat je hebt gaan dan via een versleutelde verbinding naar een VPN-server die meestal in een ander land staat.

Doordat het in een ander land staat krijgt het ook een ander IP-adres. Dit IP-adres wordt ook gebruikt door andere klanten die van dezelfde VPN-server gebruik maken.

Hierdoor is er niet goed meer te onderscheiden wie nu precies wel internetverkeer heeft gedaan en waar het van afkomstig is.

1.1 Beveiligde verbinding

Een VPN-server zorgt ervoor dat jouw internetverkeer versleuteld wordt en dat het via een beveiligde verbinding die ze een VPN-tunnel noemen verstuurd gaat worden naar een VPN-server.

Pas wanneer het bij de VPN-server is geweest wordt het doorgezet naar de bestemming waar het uiteindelijk zijn moet.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Heb je een VPN echt nodig?

Of dat jij echt een VPN nodig hebt dat kunnen wij natuurlijk niet voor je gaan beslissen. Daar moet je toch echt zelf over beslissen. Je moet jezelf ook goed beseffen dat het niet zo gaat zijn dat je volledig anoniem bent op het internet want dat is niet zo.

Je kunt namelijk niet alleen via het IP-adres gevolgd worden op internet, daar zijn nog andere trucjes voor.

2.1 Veilig downloaden

Wil je graag goed beschermd worden tegen hackers omdat je veel gevoelige informatie op je pc hebt staan dan is een VPN-server zeker wel aan te raden.

Veel bedrijven zullen hiervan dan ook echt wel gebruik maken zodat ze zekerder zijn van het feit dat ze beschermd zijn. Je kunt met een VPN-server ook anoniem maar vooral veilig downloaden.

3. Wat zijn de voordelen van deze server?

De grote voordelen van het hebben van een VPN-server zijn dat je toch wel wat meer privacy hebt op het grote internet dan dat je dat hebt zonder. Je bent door bijvoorbeeld advertentiebedrijven en providers wat moeilijker te traceren.

Wil je gaan internetten op een wifinetwerk wat open staat dan is het ook handig om een VPN-server te hebben. Je bent dan namelijk wel wat meer beschermt. Stel je wilt ongemerkt gamen of patience spelen het kan allemaal ongezien :-)

Voorheen werd het sterk afgeraden om op een open netwerk te gaan internetten maar wanneer daar een VPN-server achter zit dan is dit een heel stuk veiliger en kan je dit gerust doen.

Waarom VPN ook nadelen heeft

3.1 Waarom VPN ook omstreden is

Een VPN-server wordt ook gebruikt voor het omzeilen van regionale blokkades. Wil je toch heel graag het Amerikaanse deel van Netflix bekijken? Dit zal niet gaan via je normale internetverbinding, maar heb jij een VPN-server die in de Verenigde Staten staat dan is dit wel mogelijk.

Je moet je alleen wel afvragen of dat dit iets is wat je echt zou willen want je bent wel in overtreding als we gaan kijken naar de voorwaarden die ze hebben.

3.2 Anoniem

Je kunt met behulp van een deze server ook veilig downloaden. Het downloaden van Torrent files gebeurt nog met grote regelmaat alhoewel dat er streng op gecontroleerd wordt.

Je kunt door middel van een VPN-server ook Google anoniem gebruiken. Dit is superhandig wanneer je niet wilt dat Google veel over je te weten komt door middel van jouw internetverkeer.

4. Waar kan je een VPN-server huren?

Zoals we aan het begin van dit artikel al hebben aangegeven zijn er genoeg aanbieders waar je een server kan huren. Er zijn ook gratis servers maar daar zitten 9 van de 10 keer wel wat nadelen aan.

Je hebt dan vaak te maken met een datalimiet of een lagere internetsnelheid en dat wil je natuurlijk niet. Heb je de beslissing genomen om gebruik te maken van een server doe het dan wel goed!

Je kunt bijvoorbeeld op de website van de consumentenbond een lijstje vinden waar ze de diverse VPN-server aanbieders bespreken. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This