2 minuten leestijd

VPN staat voor Virtual Private Network en het is een van de beste manieren om je online privacy te waarborgen. Alleen met een VPN netwerk voorkom je dat je internetgebruik kan worden gevolgd. Het gebruik van deze dienst wordt steeds populairder, nu ook onder ondernemers. Op deze pagina vind je een aantal redenen waarom ondernemers een VPN netwerk gebruiken.

1. Hoe werkt een VPN netwerk?

Eerst even een korte uitleg van wat een VPN netwerk is. Bij het gebruik van een VPN versleutel je je internet. Alle data wordt via een beveiligde verbinding naar een VPN server gestuurd.

Hierdoor blijf jij – en je IP-adres ook – anoniem. Je kunt het laten lijken alsof je overal op de wereld zit. Dit biedt een hoop mogelijkheden.

Ook voor bijvoorbeeld het gebruiken van de Amerikaanse Netflix, zo vind je gemakkelijk al je favoriete series.

2. Waarom is een VPN handig voor ondernemers?

Ook voor ondernemers kan een VPN netwerk dus echt van pas komen. Google houdt alles bij en dat kan bedrijven veel data opleveren – mits ze ervoor betalen.

Als jij met jouw bedrijf niet teveel informatie wil delen, biedt een VPN uitkomst. Aangezien Google by far de grootste speler is op het gebied van tracking zal het moeilijk worden om ze helemaal uit te sluiten. Zo dien je ook niet meer in te loggen met je Google account, als je echte privacy wil.

Sowieso is het verbergen van je IP-adres als ondernemer aan te raden. Alleen al omdat je niet door iedereen gevonden wilt kunnen worden.

Natuurlijk is het niet dat iedereen zomaar de capaciteiten heeft om IP-adressen te achterhalen – maar erg moeilijk is het ook weer niet.

Daarom is het voor veel bedrijven een goed idee om na te denken over een VPN netwerk. Niet alles hoeft nou eenmaal openbaar te zijn.

Niet alles hoeft nou eenmaal openbaar te zijn.

3. VPN netwerk gebruiken ‘voor de lol’

Natuurlijk is er ook het een en ander dat je met een VPN netwerk kunt doen, dat niet zoveel met ondernemen te maken heeft.

Zo is het, zoals hierboven al aangegeven, mogelijk om het volledige aanbod van streamingdiensten te zien. Met een VPN kun je je locatie namelijk aanpassen.

Dus als jouw favoriete serie alleen in Engeland te bekijken is, kun je dat met een paar klikken regelen. Andersom werkt het uiteraard ook.

In het buitenland op vakantie zijn en de Nederlandse Uitzending Gemist openen kan als je een goed VPN netwerk hebt.

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This