2 minuten leestijd

Je internetverkeer beveiligen wordt steeds populairder. Maar waarom een VPN gebruiken als ondernemer? Voegt het iets toe voor bedrijven om alle data te versleutelen? Er zijn zeker wel wat voordelen te noemen voor de ondernemers, en een aantal van dit soort voordelen noemen we op deze pagina.

1. Hou je aan de privacy wetten!

Sinds de AVG-wetgeving van kracht is, is er het een en ander waar (online) ondernemer zich aan moeten houden. En waarom een VPN hiervoor een oplossing is, is niet zo moeilijk om te zien.

De gegevens en data van klanten en bezoekers moeten namelijk bewaard worden onder bepaalde voorwaarden. Door beveiligde verbindingen te maken via VPN wordt de benodigde data goed versleuteld. 

2. Een VPN om thuis te werken

Zeker in de tijden waarin we nu leven is de mogelijkheid om thuis te werken van groot belang. Daar kunnen VPN’s aan mee helpen.

Veel bedrijven willen hun data namelijk niet zomaar openbaar stellen. Met zo’n openbaar netwerk zou het heel makkelijk worden om thuis te werken, maar dan zouden kwaadwillende ook zomaar mee kunnen lezen.

Door een VPN te gebruiken houd je deze hackers buiten de deur, en kan er toch thuis worden gewerkt.

3. Geen datalekken meer

De datalekken komen tegenwoordig steeds vaker voor. Bedrijven die slechts zijn beveiligd, zijn vaak gemakkelijk slachtoffer van hackers.

De gevoelige data van personen levert aardig wat geld op, op de zwarte markt. Met goede VPN’s haal je een groot deel van dit gevaar weg.

4. Ook privé veel voordelen van een VPN

Het gebruiken van een VPN heeft ook veel voordelen voor ZZP’ers die hun netwerk ook privé gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Amerikaanse Netflix met een beveiligd netwerk.

Je locatie kan namelijk gewoon worden gekozen als je een goede provider hebt voor je VPN’s. 

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This