2 minuten leestijd

Het beveiligen van je internetverkeer wordt steeds belangrijker – ook voor ondernemers. Een abonnement nemen op een VPN dienst kan de nodige voordelen opleveren. In dit artikel  zullen we een aantal van deze voordelen noemen. Zo kun je zelf een overweging maken over of een VPN dienst voor jou uitkomst biedt.

1. Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Het creëert als het ware een privénetwerk binnen een groter netwerk. Een goede VPN provider beveiligt al je internetverkeer. Want een VPN helpt je om een soort privétunnel of -pijplijn tussen die twee netwerken te maken.

Al je data gaat via een beveiligde server zodat je niet getrackt kan worden. Dit is nodig om hackers buiten de deur te houden.

Ook kan je je locatie verbergen. Zelfs je IP-adres kan vanaf nu geheim blijven.

2. VPN Dienst voordelen

Een van de voordelen van een VPN is dus de anonimiteit – al zal je nooit helemaal anoniem worden. Zo houdt de VPN dienst zelf logs bij van je internetverkeer.

Vaak worden deze logs wel verwijderd. Kijk goed naar de voorwaarden.

Voor ondernemers kan deze manier van internetten een aantal problemen uit de weg helpen. Zo kun je via beveiligde netwerken inloggen op je beschermde werkomgeving op elke plek die je wilt.

Dus ook vanuit huis. Ook het feit dat de vernieuwde AVG-wetten regelen hoe websites met klantdata omgaan geeft mogelijkheden aan de VPN’s. 

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. Waar moet je opletten bij verschillende providers?

Als je op zoek bent naar een goede VPN dienst zijn er natuurlijk wel een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn namelijk de nodige aspecten die kunnen bepalen of je comfortabel met een VPN kan gaan werken.

Zo moet je beslissen over welke protocollen je wil gebruiken. Meestal kun je kiezen uit PPTP, L2TP/IPsec en OpenVPN. PPTP is niet zo heel veilig, dus je kunt beter een van de andere gebruiken.

Ook de snelheid van de VPN dienst is natuurlijk van belang. Je wil wel normaal kunnen internetten zonder dat alles moet bufferen.

Zeker als je de VPN niet alleen wil gebruiken voor zakelijk gebruik, maar ook het internationale aanbod van Netflix wil zien.

4. Gratis VPN of betaald?

Je kan ook een tijdje een gratis VPN Dienst proberen, om te kijken hoe het bevalt. Besef wel dat gratis diensten meestal hun beperkingen hebben.

Probeer een proefperiode waar je zoveel mogelijk functies kunt proberen. Dan kun je daarna beslissen of je een betaald abonnement neemt. Als je een gratis VPN  dienst wil gebruiken heb je meestal lage snelheden of een beperkt aantal MB’s dat je kunt gebruiken.

Gratis VPN is veelal traag

4.1 gaat de snelheid omlaag door een VPN dienst?

Als je een VPN gebruikt, dan gaat dat altijd ten koste van je snelheid.

Want jee aanvraag voor een bepaalde webpagina gaat niet meer direct naar die webserver, maar eerst naar de server van je VPN dienst, dan naar die webserver, weer terug naar je VPN dienst en dan weer naar jou. Dat gebeurt niet eenmalig, maar dat gaat continu zo door.

Heb je een snelle kabel- of glasvezelverbinding, dan hoef je er amper wat van te merken. Daarnaast heb je de extra rekenkracht die de versleuteling vraagt.

Voor een dikke pc geen probleem, maar op sommige mobiele apparaten merk je er wel wat van.

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This