3 minuten leestijd

 

Een goede smartphone lijkt voor steeds meer ondernemers een basisbehoefte te zijn. Als je denkt dat dit niet voor jouw geldt dan daag ik je uit om jouw schermtijd op je smartphone eens te bekijken. Alleen uit onderzoek blijkt al dat we ruim 60 uur per maand onze smartphone gebruiken.

 

 

Waar is de tijd gebleven dat we een smartphone kochten om mee te kunnen bellen en sms’en? De technologie ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Tegenwoordig biedt de smartphone veel meer functies.

 

1. Sociale media belangrijker dan bellen

Sociale media is daar één van, het is steeds prominenter aanwezig in ons leven. En niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook zakelijk gezien. Ze bieden kansen om via deze weg het jouw doelgroep, de (potentiële) klant, te bereiken.

Misschien kunnen we zelfs stellen dat mogelijkheden op de smartphone om sociale media te gebruiken belangrijker zijn dan te kunnen bellen of sms’en. De jonge generatie belt bijna niet meer, maar communiceert volop via de chat.

Hoor je wel eens iemand in de Mediamarkt vragen wat een goede smartphone is voor bellen? Nee, dat is standaard, we gaan ervan uit dat we met een smartphone kunnen bellen. 

Onze criteria verschuiven naar functionaliteiten als een goede camera op de telefoon. Met een goede camera kunnen we immers mooie content maken om te delen via de sociale media.

 

Hoor je wel eens iemand in de Mediamarkt vragen wat een goede smartphone is voor bellen?

 

1.1 Steeds meer interactie op de sociale media

Sociale media is onder andere interessant, omdat je zowel gratis als voor een relatief laag bedrag jouw organisatie of product kunt laten zien. Een goede smartphone is hierbij van belang.

Daarnaast worden sociale media steeds meer platformen van interactie. Klanten stellen vragen of maken opmerkingen waarbij een reactie nodig is. Via je smartphone kun je dit op ieder gewenst moment doen. 

 

 

2. Planning goed bijhouden op je smartphone

Het voordeel van een goede smartphone is dat deze de mogelijkheid biedt om je eigen agenda gemakkelijk op orde te houden: je kunt afspraken inplannen en laten waarschuwen als er een afspraak voor de deur staat.

Kortom, je hoeft niet langer alles te onthouden totdat je je fysieke agenda bij de hand hebt.

Het geeft je meer rust. Je hebt je agenda altijd bij je en hebt op ieder moment toegang tot je eigen planning. Je kunt moeiteloos je privéagenda en de zakelijke afspraken in je smartphone opslaan.

Door verschillende markeringen zie je in een oogopslag of het om een zakelijke afspraak gaat of om privé.

 

Je kunt moeiteloos je privéagenda en de zakelijke afspraken in je smartphone opslaan

 

3. Privé en zakelijk op één smartphone

Nog niet zo lang geleden introduceerde T-Mobile de eSIM in Nederland. Deze maakt het mogelijk dat je op één telefoon twee nummers kunt gebruiken, bijvoorbeeld zakelijk en privé.

Voorheen had je hiervoor een dual-SIM smartphone voor nodig, maar bij de iPhone was dit tot voor kort nog niet mogelijk. Met de komst van de nieuwe eSIM kun je nu ook met de iPhone meerdere nummers op één telefoon gebruiken. 

 

4. Een goede smartphone maakt de administratie makkelijker

Er zijn apps zoals die van e-Boekhouden.nl die je helpen om realtime je administratie bij te houden. Via zo’n boekhoud app kun je bonnen direct invoeren. Dat zorgt ervoor dat je niet meer uren achter je bureau bezig hoeft te zijn met het bijwerken en invoeren van de administratie.

Een overzichtelijke en actuele administratie zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment de bedrijfsresultaten kan inzien.

 

5. Ook mobiel bankieren innoveert snel

Mobiel bankieren via de app van de bank waarbij je aangesloten bent, is al een aantal jaren mogelijk. Je kunt zien wat er op de rekening staat en facturen kun je snel en gemakkelijk overmaken.

Maar daar blijft het niet meer bij. Zo kun je via de mobiel bankieren apps ook betaalverzoeken sturen. De klant komt via de verstuurde link op een betaalpagina van iDeal en kan zo de betaling voldoen.

Gemak viert hoogtij, niet geheel toevallig ons motto. En met deze ontwikkeling maak je het simpel om te betalen. Daarnaast wekt de standaard iDeal betaalomgeving vertrouwen. De meeste goede smartphone ondersteunen deze nieuwe functionaliteiten van mobiel bankieren.

 

6. Onmisbare apps op een goede smartphone

Welke apps zijn dan onmisbaar voor een ondernemer? En worden deze apps ondersteunt door alle smartphones? Gelukkig is het zo dat goede smartphone de meeste apps ondersteunen.

Wil je weten welke apps jouw leven als ondernemer een stukje beter kunnen maken? Wij hebben een whitepaper gemaakt met een overzicht van de 27 onmisbare apps voor ondernemers. Download dit whitepaper gratis. Je kan het lezen op telefoon mits je natuurlijk een goede smartphone hebt. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This