3 minuten leestijd

De 4G snelheid van het mobiele netwerk waarvan nu vrijwel iedereen gebruik maakt in Nederland, neemt nog steeds toe. Afhankelijk van je provider kun je nu al profiteren van een 4G snelheid van rond de 300 Mbit per seconde.

Dit merk je vooral bij het streamen van video’s en live beelden. Die zien er een stuk minder schokkerig uit en de kans dat het beeld ‘bevriest’ tijdens het afspelen is ook een stuk kleiner. Welke provider biedt de hoogste 4G snelheid?

Download gratis 27 handige apps

Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is doet hij (zij!) zaken wanneer hij dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

1. Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Waarschijnlijk ken je 3G als de (derde Generatie) standaard voor mobiel internetverkeer. Het is in 2001 geïntroduceerd en is de opvolger van 2G en voorloper van 4G. De mogelijkheden van digitale mobiliteit dendert voort.

Je zag in het scherm van je smartphone bovenaan het logo van 3G staan als je overschakelde van Wifi naar mobiel internet.

De vierde generatie 4G werkt precies hetzelfde, met als groot verschil een veel hogere snelheid. 3G gaat niet harder dan zo’n 5 en 10 Mbit per seconde.

Als je gebruik maakt van 4G snelheid dan ligt deze tussen de 75 en 300 Mbit en dat is dus aanzienlijk sneller. De gebruikers stappen dus ook massaal over naar 4G, waardoor providers ook gaan stoppen met het ondersteunen van 3G.

Het duurt nog even, maar Vodafone stopt per 2020 met het doorgeven van mobiel internet via het 3G-netwerk en KPN per 2022. 

2. T-Mobile heeft de hoogste 4G snelheid

T-mobile zakelijk SIM Only

In Nederland zijn vier providers met een eigen mobiel netwerk, te weten KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone. Al deze netwerken zijn inmiddels overgestapt op het 4G netwerk.

Ongeacht bij welke provider jij een abonnement hebt, je kunt dus overal gebruik maken van 4G.

De 4G snelheid van T-Mobile is veruit de hoogste in Nederland. T-Mobile haalt een gemiddelde snelheid van 54,52 Mbit per seconde.

KPN en Tele2 blijven steken op een snelheid van iets meer dan 40 Mbit per seconde.

Vodafone blijft het verst achter met een gemiddelde snelheid van 30 Mbit per seconde.

Dit blijkt uit cijfers van OpenSignal, die gepubliceerd zijn op Tweakers.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. Hoe merk ik dat de 4G snelheid hoger is geworden?

Je merkt dat de 4G snelheid flink hoger is geworden dan de snelheid van 3G als je gebruik maakt van bepaalde diensten. Een app downloaden bijvoorbeeld gaat nu in enkele seconden, terwijl u voorheen zo’n 17 seconden moest wachten voordat een app van 30 MB was binnengehaald.

Bij het streamen van muziek is het verschil niet zo merkbaar. Maar wil je HD videobeelden bekijken dan is er weer een flinke verbetering te zien.

Moest je bij gebruik van 3G gemiddeld een minuut wachten voordat de überhaupt video begon af te spelen en liep je het risico op haperingen, bij 4G is dat verleden tijd.

De 4G snelheid is zodanig hoger dat een video binnen een seconde geladen is en direct zonder haperingen afspeelt.

Ik reis regelmatig met de trein. Ik schat in dat meer dan de helft heerlijk zit te Netlfixen op hun smartphone…

4. Hoger dataverbruik

dataverbruik met de grote getallen

De hogere 4G snelheid heeft een klein nadeel. De hoeveelheid data die wordt verbruikt is fors hoger dan die van 3G.

Dit betekent dus dat je misschien uw SIM only abonnement moet aanpassen. Aan de andere kant, de meeste bundels die vandaag de dag worden aangeboden ruim voldoende zijn voor gemiddeld gebruik.

Omdat het laden van websites sneller gaat kun je meer websites raadplegen. Dit kost uiteraard ook weer extra data. Als je van 4G snelheid gebruikt maakt worden video’s en afbeeldingen in hogere kwaliteit getoond omdat de website ‘ziet’ welke snelheid tot je beschikking hebt. Dit kost uiteraard wel meer data.

Als je merkt dat je bundel niet toereikend is dan is het verstandig om bij het verlengen van uw abonnement voor een grotere bundel te kiezen.

De providers brengen over het algemeen geen extra kosten (meer) in rekening als je van 4G gebruik maakt. Zo’n toeslag was namelijk in het verleden wel het geval. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This