fbpx
2 minuten leestijd

Om werk en privé goed gescheiden te houden is het van groot belang om een of meerdere zakelijke telefoons te hebben. Je wilt niet altijd maar herinnerd worden aan de dingen die voor het bedrijf gedaan moeten worden. De aanschaf van zakelijke telefoons is dan ook belangrijk, omdat je wel de juiste smartphone wilt hebben. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je er een gaat kopen.

1. Redenen voor een zakelijke telefoons

Of het nou voor jezelf is, of voor je medewerkers, het aanschaffen en aanbieden van zakelijk telefoons – veelal een smartphone – kan veel voordelen bieden. Zo is het aanbieden van telefoons als secundaire arbeidsvoorwaarde iets waar veel potentiële nieuwe werknemers zeer blij van worden.

Zakelijke telefoons zijn secundaire arbeidsvoorwaarde

Daarnaast is het aanbieden van de zakelijke telefoon iets wat natuurlijk geld kost, maar ook veel fiscale voordelen oplevert. Dat geldt ook als je de telefoon voor jezelf aanschaft, alleen is er dan natuurlijk geen schaalvoordeel. Je zal er dus niet zo heel veel van merken in dat geval.

2. Zakelijke telefoons een vereist voor bijna elke job

Als je verwacht van je werknemers dat ze hun mobiele telefoon veel gebruiken, om contact te onderhouden met klanten of leveranciers, is het aanbieden van zakelijke telefonie min of meer een vereiste.

2. Waar moet de smartphone over beschikken?

Om een keuze te maken tussen alle keuzes die er zijn met betrekking tot zakelijke smartphones, is het goed om na te denken over wel functies aanwezig moeten zijn.

Denk bijvoorbeeld na over de beveiliging van de telefoon. Zeker als er gevoelige informatie wordt gedeeld door jou of je werknemers, moet de beveiliging op orde zijn. Zowel Apple, Google als Microsoft bieden speciale beveiligingsopties aan.

Vergelijk de mogelijkheden en kijk naar wat er het beste past. Twee-staps- verificatie en het vergrendelen van gegevens zijn vaak ‘the bare minimum’ waarover een zakelijke telefoon moet beschikken. Ook moet de mogelijkheid tot een VPN netwerkverbinding aanwezig kunnen zijn.

VPN apps voor een veilig VPN verbinding

3. Opties met betrekking tot de belastingvoordelen

Veel kosten die je maak voor je bedrijf zijn op te geven als zakelijke kosten bij de belastingdienst. Zo ook kosten die gemaakt worden voor zakelijke telefonie. Zowel de aanschafprijs als de netwerkkosten die gemaakt worden zijn aftrekposten.

De kosten van de zakelijke telefoons zijn aftrekbaar

Ook de btw die wordt betaald over beide elementen zijn te verrekenen met de omzetbelasting elk kwartaal. Als verstrekker van de telefoons mag je aangeven of deze ook privé gebruikt mogen worden. De belastingdienst ziet dit niet als een probleem.

Als een telefoon meer dan 450 euro heeft gekost, exclusief btw, dan moet de telefoon zakelijk worden afgeschreven op de balans. De telefoon heeft een levensduur van 5 jaar volgens de belastingdienst. Elk jaar kan er dus 20% worden afgeschreven.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This