3 minuten leestijd

Je telefoon opladen is een dagelijkse bezigheid geworden. Overdag moet een smartphone gewoon werken. Ondernemers kunnen namelijk moeilijk zonder het all-in-one model. Navigeren, bellen, appen, agenda bijhouden, rekeningen betalen en nog veel meer. Enige vereiste is dat de batterij voldoende opgeladen is.

1. Vijf tips om de levensduur van een batterij te verlengen

Smartphones van Apple, Samsung en andere merken, hebben een lithium-ion batterij waarop het apparaat werkt. De levensduur van deze batterij beïnvloeden wij, gebruikers, vaak zonder dat we het weten. Daarom hieronder vijf tips voor het opladen van je telefoon die de levensduur van de batterij bevorderen.

1.1 ‘s Nachts je telefoon opladen is niet slim

Om meteen maar de grootste oplaad-mythe uit de wereld te helpen: ’s nachts opladen voor je mobiel is niet bevorderlijk voor de levensduur van de batterij.

De Lithium-ion batterij in jouw smartphone slijt namelijk sneller wanneer je deze volledig oplaadt. Daarom is het opladen van een telefoon tijdens de nacht niet slim. Een volledig opgeladen telefoon aan de stroom laten hangen verkort de levensduur.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

1.2 Batterij tussen de 65 en 75 procent opgeladen houden

Wil je het meest uit jouw telefoon halen? Zorg er dan voor dat de batterij zo lang mogelijk mee gaat. Hoe? Een batterij die tussen de 65 en 75 procent opgeladen is, gaat het langst mee.

Dit is natuurlijk niet haalbaar tenzij je het als een soort topsport gaat benaderen. Zit je continu tussen de 45 en 75 procent met je batterij, dan doe je het ook erg goed.

Maar in het algemeen zorg je al goed voor de batterij als je het percentage tussen de 25 en 75 houdt. Dit moet te doen zijn. Ga je telefoon dus niet helemaal opladen en laat hem ook niet helemaal leeglopen.

Een batterij die tussen de 65 en 75 procent opgeladen is, gaat het langst mee

1.3 Kort je telefoon opladen is prima

Misschien is ooit tegen je gezegd dat je een smartphone niet telkens kort moet opladen. Ook dit is een mythe die niet op waarheid gebaseerd is. Je kunt rustig voor vertrek je telefoon opladen en je mobiel nog een paar minuten aan de lader leggen om net die paar procent extra mee te nemen.

Belangrijker is dat je jouw mobiel niet helemaal leeg laat lopen. Een lithium-ion batterij heeft een veiligheidscircuit die ervoor zorgt dat de batterij niet kapot gaat door extreme warmte of kou.

De batterij schakelt zichzelf dan uit. Het helemaal leeg laten lopen van je batterij kan het veiligheidscircuit beschadigen.

1.4 Vermijd opladen in extreme temperaturen

Het opladen van een telefoon in een sauna is niet iets wat in je op zal komen. En dat is maar goed ook. Het opladen van jouw smartphone in extreme temperaturen, koud of warm, is funest voor de batterij.

Check dus in de zomer goed of je jouw mobiel niet in de volle zon in de vensterbank aan de lader legt. Houd ook rekening met koude temperaturen in de winter.

Je zult je telefoon niet vaak buiten opladen, maar met de draadloze laders en de powerbanks van deze tijd is het wel mogelijk.

Het opladen van jouw smartphone in extreme temperaturen is funest voor de batterij

1.5 Gebruik je niet tijdens telefoon opladen

Een laatste tip is om je telefoon niet te gebruiken tijdens het opladen. Hoe lang een batterij mee gaat is afhankelijk van het aantal cycli dat wordt verbruikt door de gebruiker.

Een cyclus is wanneer een batterij is opgeladen en vervolgens weer leeg loopt.

Gebruik je de smartphone tijdens het opladen dan loopt de telefoon een klein beetje leeg. En vervolgens laadt de mobiel weer een stukje op. Dit is een mini-cyclus.

Je kunt de mobiel beter rustig voeden aan de oplader. Haal de mobiel van de lader zodra deze voldoende is opgeladen, bij voorkeur bij 75 procent.

Leg je smartphone dus niet op je bureau aan de lader terwijl je af en toe een belletje moet plegen of een berichtje moet versturen.

2. Tips zijn een weldoener, geen wondermiddel

Vijf tips die de levensduur van de batterij in jouw smartphone te goede komen. Maar waan je niet de wonderdokter. Batterijen zullen desondanks niet het eeuwige leven hebben wanneer je deze vijf tips perfect toepast. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This