fbpx
3 minuten leestijd

Telefoonhouders kosten weinig, maar je kunt er veel mee besparen. De boetes voor het vasthouden van een telefoon zijn namelijk niet mis. Sinds dit jaar kunnen fietsers op een boete van 140 euro rekenen voor het vasthouden van de mobiele telefoon. Maar de boete van 380 euro voor autobestuurders is nog veel hoger. Flitspalen kunnen tegenwoordig ‘zien’ of je een smartphone in je hand hebt tijdens het autorijden.

1. Verbod in 2019 uitgebreid

Telefoonhouders zijn dit jaar nog waardevoller geworden. In 2019 is er behoorlijk wat veranderd ten aanzien van het telefoongebruik in het verkeer. Er kwam een verbod het vasthouden van de telefoon op de fiets. Maar ook voor autobestuurders veranderde er het één en ander.

De Rijksoverheid meldt dat het verbod voor het vasthouden niet langer alleen op telefoons van toepassing is. Het verbod geldt sinds 1 juli 2019 voor alle elektrische apparaten, waaronder navigatiesystemen, tablets en muziekspelers. Sinds 2019 zijn jaarlijks zijn de verkeersboetes fors verhoogd tot nu dan 380 euro per overtreding. Serieus geld en een oplossing is veel goedkoper…

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Smartphone is een mobiele alleskunner

Nu doen we de meeste van deze dingen met onze smartphone. Navigeren, muziek afspelen, whats appen en natuurlijk bellen: het kan allemaal vanaf één apparaat. En het is niet verboden om dit apparaat te gebruiken in het verkeer.

Je moet er alleen voor zorgen dat je anderen en jezelf niet in gevaar brengt door het gebruik van een elektrisch apparaat. Het moet jou niet afleiden. Het mooie is dat steeds meer smartphones ook met de stem te bedienen zijn.

Het enige probleem is dan nog om de telefoon in het zicht te hebben voor bijvoorbeeld de navigatie. Telefoonhouders voor in de auto zorgen voor de oplossing. 

Een telefoonhouder is significant goedkoper dan een boete van 380 euro

3. Telefoonhouders: de keuze is reuze

Telefoonhouders voor op het raam, voor de ventilatieroosters, voor op het dashboard of voor in de bekerhouder. Er zijn houders waar je jouw telefoon in kunt klemmen of magnetische telefoonhouders.

Er zijn auto telefoonhouders die jouw telefoon tegelijkertijd draadloos opladen. Hiervoor heb je overigens nog wel een draadje nodig om de draadloze oplader op te laden.  

Kortom, er is voor ieder wat wils. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende oplossingen

 3.1 Voor- en nadelen van het ventilatierooster

Je kunt ervoor kiezen een telefoonhouders te gebruiken die je in het ventilatierooster kunt schuiven. Het grote voordeel hiervan is dat het zicht niet wordt beperkt door een houder op het raam. De houders op het ventilatierooster zorgt nog steeds voor een prima zicht op de navigatie.

Nadeel is dat je in de winter moet opletten met het verwarmen van je auto terwijl de telefoon in de houder zit. Blaas je warme lucht door de ventilatieroosters je auto binnen om de auto op te warmen, dan heb je kans dat de telefoon ook warm wordt. Te warm.

3.2 Telefoonhouders op het dashboard

Een andere optie is om jouw telefoon op het dashboard te zetten. Gebruik hiervoor een telefoonhouder die je vast kunt maken aan het dashboard, bijvoorbeeld door middel van een zuignap, sticker of klem.

Het voordeel dit soort telefoonhouders is dat je de telefoon gemakkelijk kunt zien. Je hoeft je hoofd niet te draaien. De telefoon staat op een ideale plek, zonder dat het jouw zicht op het verkeer verminderd.  

Deze optie is aan te raden voor degenen die de telefoonhouder veelvuldig gebruiken en de houder dan ook het liefst laten zitten.

3.3 Telefoon op het voorruit plakken

De meest bekend en waarschijnlijk ook meest gebruikte optie is die van het vooruit. Je schaft een van de vele telefoonhouders aan die met een zuignap of sticker aan het voorruit te bevestigen zijn.

Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaald waar de houder komt te hangen. Vervolgens draai je het scherm van je telefoon zo dat je er het best zicht op hebt. De houders zijn geschikt voor alle merken smartphones.

telefoonhouder met zuignap

3.3.1 Gemakkelijk te verwijderen

Houders die met een zuignap aan het voorruit bevestigd zijn, kun je gemakkelijk verwijderen zodra je op de plaats van bestemming bent gearriveerd.

En moet je naar de supermarkt voor een paar boodschappen of ga je naar vrienden toe, dan heb je ook geen navigatie nodig. Je laat de telefoonhouder dan in het dashboardkastje liggen.  

Naast de voordelen van een houder aan het voorruit is er ook een klein nadeel. Wil je de telefoon opladen, dan lopen er draadjes over het dashboard heen. Dit kan vervelend zijn.

3.4 Telefoonhouders voor in de bekerhouder

Waar de bevestiging op het voorruit de meest populaire is onder de telefoonhouders, is dit de minst bekende. Er zijn telefoonhouders die je in de bekerhouder kunt plaatsen. Op deze manier heb wordt het zicht op de weg voor je op geen enkele manier belemmerd.

Daarnaast houd je ook het dashboard vrij en kun je de verwarming rustig gebruiken.

Nadeel aan deze houder is dat je voor de navigatie waarschijnlijk een stukje naar beneden moet kijken. En wil je een telefoongesprek voeren zonder dat je daarvoor de bluetooth verbinding met het systeem van de auto gebruikt, dan moet je flink hard praten.

4. Telefoonhouders; welke kies jij?

Al met al dus vier mogelijkheden om te gebruiken. Een telefoonhouder hoeft niet duur te zijn: voor enkele tientjes heb je al een fraai exemplaar. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van luxe uitvoeringen tot standaard telefoonhouders die doen wat ze moeten doen.

Ga voor jezelf na wat jij de prettigste manier vindt van handsfree bellen, navigeren en muziek afspelen als zakelijk reiziger.

Er is een vijfde optie. Die van de ouderwetse manier van telefoongebruik zonder telefoonhouder. Dit is in aanschaf de goedkoopste, maar met een beetje pech kost deze veruit het meeste.

 

Voordelen:

  • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
  • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
  • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
  • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

  • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
  • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
  • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
  • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
  • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

  • Maandelijks toplijst van minimaal 8 simlockvrije toestellen
  • Zowel iOS als Android
  • Aanbiedingen van GSMWEB, grootste en goedkoopste zakelijk telecomspecialist
  • Per toestel een ruime beschrijving en beoordeling van Tweakers

Meer Info >
Samsung Galaxy S9 zakelijk mobiel

 

Share This