2 minuten leestijd

Smartphone keuzes maken als het u niet uitkomt. Kapot gegaan omdat hij de op de bodem van het toilet ligt. Zo’n ongelukje komt altijd slecht uit. Als zzp’er wordt er elke dag enorm aan u getrokken. Logisch, want u bent eindverantwoordelijk voor uw onderneming en degene die aan de touwtjes trekt.

Het dagelijks leven, maar zeker ondernemen is daarom keuzes maken in het kwadraat. Maar wat nou als u door al die keuze-bomen het bos niet meer ziet? En het benauwd krijgt als er weer iemand uw vraagt om iets te kiezen?

Vijf tips van een ervaringsdeskundige, dan bent u zo weer op de rit.

1. Stel prioriteiten

Prioriteiten stellen, populair prio’s genoemd, is iets waar u mee kan beginnen. Het werkt hetzelfde als een takenlijst, ofwel een to-do-lijst. Maak een lijstje van alle keuzes die u moet maken. Dan kan met een papiertje, post-it of met een handige to-do app.

Stel u zelf dan de volgende vraag: Waar moet ik absoluut als eerste een keuze over maken? Begin met het nummeren van deze keuzes. Als u veel keuzes op een dag hebt, zet er dan een tijd bij. Bijvoorbeeld dit moet ik vandaag voor 10.00 uur besloten hebben.

1.1 DERK: Doe Eerst Rot Klussen

Dagelijks maakt u keuzes. Begin als eerste met de rotklussen. Kort samengevat en makkelijk te onthouden: DERK. Doe Eerst Rot Klussen. Streep klus-voor-klus af en werk stap-voor-stap naar de leukste klussen.

Prettig gevolg: iedere volgende klus is een beloning voor de vorige. Zelfs als het laat wordt, is het dan nog leuk om de lijst af te ronden. U zult zien dat het ordenen van keuzes al een beetje lucht en overzicht geeft.

Voelt al een stuk beter toch?

Tip: Plaats de klussen in een praktisch to-do app. Begin eerst met de rotklussen, ofwel DERK: Doe Eerst Rot Klussen

2. Dim-dam: het gebeurt ons allemaal

U heeft de keuzes op een rij en vol goede moed begint u. Waarbij meteen de twijfel meteen toeslaat. Ons advies: stop deze twijfel niet weg, maar onderzoek hem. Schrijf hem op. Is het bijvoorbeeld: ga ik dit jaar als zzp’er wel genoeg omzet draaien?

Of: hoe krijg ik nieuwe klanten? Kijk er dan naar en vraag jezelf af of het een reële vraag of gedachte is. Twijfel en irreële gedachten spelen vaker op als u zich minder goed voelt. 

Tip: enthousiasme en zelfvertrouwen nemen toe als u in een omgeving bent die inspireert.

Logisch, want als u vol zelfvertrouwen bent en uw enthousiasme er vanaf spat, maakt u ook minder zorgen.

En bij minder zorgen, is er ook minder twijfel.Dus zoek op wat u het meest inspireert en voel het enthousiasme stromen!

3. Kiezen op gevoel

Voelt u zich al beter? Mooi! Dan kunt u overgaan naar de volgende stap. Namelijk, met gevoel kiezen. Dat klinkt misschien onlogisch of zweverig. Want u kiest natuurlijk voor het beste alternatief.

Dat is waar, maar u kunt ook te lang over een keuze doen. Bijvoorbeeld als alternatieven dichtbij elkaar liggen.

Maar dat is niet altijd efficiënt gebruik van uw tijd. En als zzp’er weet u maar al te goed: tijd is geld.

3.1 Nachtje slapen helpt.

Vraag uzelf af bij welke keuze u het beste gevoel heeft. Misschien voelt u zich niet prettig bij een bepaalde keuze. Onderzoek dan waarom niet. Vaak zegt een gevoel veel over uw bedrijf.

Misschien past het alternatief niet bij uw onderneming. Slaap er een nachtje over. Met een goede nachtrust kan de wereld en een keuze de volgende dag er ineens heel helder eruitzien.  

Download gratis 27 handige apps

Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

4. Zoek spiegelaars om te brainstormen

Weet u het echt niet meer en staat u voor een grote keuze? Staat u bijvoorbeeld op het punt een nieuwe strategie van uw bedrijf te formuleren?

Organiseer dan een brainstorm met soortgenoten. Hierin toets uw bestaande ideeën, maar u kunt ook praten over nieuwe ideeën.

Misschien zien uw brainstormers wel hele andere kwaliteiten en vaardigheden in u. Vaart u straks misschien wel die hele nieuwe, maar verrassende koers met uw onderneming!

5. Smartphone keuzes maken zonder stress

Toch nog een tikkeltje gestresst? Geen nood, over smartphone keuzes maken en het kiezen van het beste zakelijk mobiel abonnement hoeft u zich in ieder geval niet druk te maken.

In onze vergelijker kunt u snel kiezen tussen de top 5 providers, een SIM only abonnement, of een abonnement in combinatie met een smartphone. De vergelijker werkt simpel en helder.

In één oogopslag stelt u uw maandbedrag in en hoeveel minuten en MB’s wat u wilt. Relaxed hè? Over smartphone keuzes maken hoeft u in ieder geval niet meer te stressen.

Kies hier uw smartphone

  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Veelal goedkoper tanken dan adviesprijs
  • Gegarandeerde btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
 

zakelijke tankpassen vergelijken

Share This