fbpx
2 minuten leestijd

Pijnlijke klant momenten tijdens het bellen

Klanten bellen soms ongelegen, maar u belt ze altijd terug. Want klant is koning!

Maar er zijn van die pijnlijke klant momenten waarop het niet zo wenselijk is om contact te hebben.

Ik weet zeker dat u weet welke gebeurtenissen dat zijn. Ze zijn soms hilarisch, behalve als het uzelf overkomt. We zetten vijf onhandige momenten op een rij.

Lees, huiver en ook: glimlach.

 

1. Bellen in de harde wind

Bellen in de harde windDe klant even terugbellen tijdens een korte wandeling is efficiënt omgaan met de spaarzame tijd.  Maar niet als het windkracht 10 is en je zelf al nauwelijks vooruit komt.

Dikke kans dat het gesprek met uw klant niet meezit, het is voor de andere kant oorverdovend!

Bel dus niet bij harde wind en sla dit advies dus niet in wind! Moet u toch toch een spoedtelefoontje plegen?

Tip: Ga in een bushokje staan, stap een winkel binnen of probeer een telefooncel in te duiken. Daar kunt u nog steeds winddicht bellen en het voorkomt pijnlijke klant momenten…

 

2. Smartphone valt in het water

Mijn smartphone op de bodem van toiletHet toilet is soms het verlengstuk van het kantoor. Er gebeurd daar meer dan ontlasten.

Een zakelijke telefoongesprek op het toilet is nooit een goed idee.

Ten eerste echoot je gesprek door het hele toilet dankzij de (vaak) aanwezige tegels, voor iedereen die het wil horen. Niet echt handig als je inhoud van je gesprek privé wilt houden.

Ten tweede: probeer maar eens boven het geluid van een handblazer of het doorspoelen van een toilet, uit te komen. Nee, dit is geen goed moment. Als u pech heeft, valt het gesprek in het water. Maar ja, daar zijn wel weer oplossingen voor als uw smartphone op de bodem van toilet ligt.

 

3. Telefoneren met huilende kinderen

Telefoneren met huilende kinderenVeel ondernemers werken op een eigen kantoor, op een flexplek of soms thuis. Want ondernemers zijn altijd bezig met hun werk en wisselen graag van werkplek.

Thuiswerken is natuurlijk ideaal als je een druk gezinsleven hebt. Het nuttige en het noodzakelijke combineren zeg maar.

Maar het niet handig als één van uw kinderen keihard aan het huilen is als u net met een klant telefonisch aan het overleggen bent.

Of anders:  “Mama, papa, ik ben klaaaaaaaar! uit het toilet roept.

Dit zijn echte pijnlijke klant momenten. Het is misschien wel grappig. Maar een goede timing is het niet…  

 

4. Bellen op het perron

Bellen op het perronHerkenbaar voorval? “Dat is dan €14,85 alstublieft, spaart u zegeltjes?” vraagt de caissière in de supermarkt. “Oh ja, sorry, wacht even, ik moet even wat betalen in de supermarkt.”

Dat zegt u liever niet tegen uw klant toch?

Onthoud: uw klant heeft geen boodschap aan uw boodschappen!

Of als u het perron staat en op het moment suprême komt er een trein voorbij denderen. Bellen in de supermarkt of op het perron? Liever niet…

 

 

5. Bellen in de tram, bus of trein

Bellen in de tram, bus of treinIn het verlengde van het voorgaande zijn ondernemers kilometervreters. Want als ondernemer bent u natuurlijk vaak onderweg.

Op weg om zaken voor klanten te regelen of zaken met ze te bespreken. Voor sommige ondernemers voelt het reizen in de trein, tram of bus misschien als een rustig moment om even een klant terug te bellen.

Ons advies: doe maar niet. Een lege en rustig bus of tram bestaat alleen op foto’s. Want u wilt toch niet net terwijl u het heeft over een offerte, de stem van de conducteur door de tram heen schalt: “Uitstappeeeeee, dit is de eindhalte: Centraal Station. Ladies & gentlemen…”

Laat staan dat u door andere geluiden zoals: in- en uitcheck-piepjes, getoeter en gesprekken tussen je medepassagiers uw klant niet meer hoort. En dat kan niet de bedoeling zijn, toch?

 

 

6. Niet professioneel

Bovenstaande situaties zijn achteraf soms hilarisch maar het staat niet erg professioneel.

Hoe deze telefoontjes op deze momenten overkomen bij klanten door hen ‘even snel tussendoor’ te woord staat. Het zijn echte pijnlijke klant momenten. Het lijkt efficiënt omgaan met de tijd, maar het is uiteindelijk niet effectief.  Dat is het laatste toch wat u de klanten wilt laten voelen? 

Neem de tijd voor uw klanten en bel ze op een rustig moment in een rustige omgeving. Het scheelt een hoop stress.

 

 
Download gratis 27 handige apps
 
Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

 

 

bron: de inhoud van deze blog is vrij vertaald overgenomen van Telfort. Ze zijn een en van de telecom providers die in ons overzicht staat van beste zakelijke mobiele abonnementen.


zakelijk abonnement voordelenScherpste SIM only prijs
 
  • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
  • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
  • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
  • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 
  • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
  • Gebruik van nieuwste 4G Netwerk
  • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
  • Contract periode 1 of 2 jaar
Info & Bestel Nu

Zakelijk SIM only Tele2

 

 

Share This