2 minuten leestijd

 Elke ondernemer gebruikt dagelijks zijn smartphone, maar werkt daarnaast ook op een laptop of PC.  Soms is het handig wanneer beide apparaten aan elkaar gekoppeld zijn. Om notificaties, links, stukken tekst uit te wisselen en bestanden delen. In dit artikel leggen we uit hoe deze apparaten aan elkaar gekoppeld kan worden met de handige app Pushbullet.

Download gratis 27 handige apps

Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is doet hij (zij!) zaken wanneer hij dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

De kracht van bestanden delen via de Pushbullet app

Om bestanden te delen en uit te wisselen zijn er meerdere apps beschikbaar. Samsung en Apple hebben zo’n eigen app, maar die zijn merkgebonden. De kracht van Pushbullet is dat het op elk apparaat werkt. Het werkt op iOS en Android smartphones, Windows en Mac laptops/pc’s en in alle browsers. Een bestand delen tussen uw Android smartphone en iPad tablet is hiermee makkie.

Extensie installeren op de PC of laptop

Met de tool Pushbullet is het eenvoudig informatie of bestanden delen tussen pc, smartphone en tablet. De tool werkt in verschillende browsers.  Het werkt in bekende browsers als Google Chrome, Firefox en Opera. Het is even zoeken naar de extensies, maar toevoegen gebeurd met een muisklik. Een overzicht

  • Extensie in Google Chrome, met een beoordeling van 4,5 en ruim 1,1 miljoen downloads
  • Add-ons in Forefox, die een lagere beoordeling heeft van 3,5 en net geen 50.000 downloads
  • In Opera is de Add-on ook beschikbaar. De beoordeling is een 4 met krap 250.000 downloads

In Safari was hij ook beschikbaar, om onbekende redenen is die niet meer beschikbaar. Gezien het hoge aantal downloads en hoge beoordeling een populaire app.

Hoe werkt het bestanden delen dan?

Notitie en bestanden delen

Misschien hebt u een artikel gevonden op je smartphone of tablet die u in het groot op de pc of laptop wilt lezen. Of u vind het fijner om WhatsApp-berichten te typen op het toetsenbord van de laptop. Maak hier een account aan via je Google- of Facebookaccount om de tool te gebruiken in de genoemde browsers.

Andersom werkt ook. Stel u leest een leuk artikel over tankpassen, dan ziet rechtsboven in de hoek het Pushbullet-icoontje staan. Hiermee selecteer u de apparaten waarnaar een het artikel van website wilt ‘pushen’. De interface heeft een duidelijk design en wijst voor het grootste deel zichzelf.

Door op het kopje ‘notitie’ te klikken kan snel platte tekst heen en weer gepush worden tussen apparaten. Hetzelfde geldt voor bestand delen door op kopje ‘bestand’ te klikken (zoals foto’s, documenten enz).

Downloaden als apart programma

U kan Pushbullet ook als apart programma gebruiken op de pc of laptop. Klik dan boven in de browser op ‘Apps’ en download vervolgens het programma op uw pc of laptop. Daarnaast is het mogelijk om notificaties die je normaal op je smartphone ontvangt, bijvoorbeeld van je mail-app of WhatsApp, ook op je pc of laptop te ontvangen.

Op youtube zijn tientallen korte videos the vinden, hieronder een kort filmpje van nog geen minuut met een totaal overzicht van de mogelijkheden:

De app installeren

De app op de smartphone te krijgen kan via de iOS of Android app stores. Na het aanmelden via bijvoorbeeld uw Google account kunt u aan de slag met bestanden delen, de SMS berichten enz enz.

Van sommige apps wil je misschien juist helemaal geen melding ontvangen op uw laptop. Bijvoorbeeld als u op je Android-apparaat hetzelfde e-mailaccount synchroniseert als in Outlook op je pc. Een dubbele melding is dan een beetje te veel van het goede. Dit kun je uitschakelen door in de melding op de pc of laptop op ‘Disable mirroring of e-mail’ te drukken.

Gezien het hoge aantal downloads en hoge beoordeling is het een populaire app.
Zoekt u nog meer handige apps? Ga na onze download pagina en download gratis het eBook met 27 handige apps voor de ondernemer.

Share This