fbpx
2 minuten leestijd

maak een hotspot met uw smartphone

Maak een hotspot met uw smartphone als u geen wifi ontvangst heeft. Iedere ondernemer kan hier weleens mee te maken krijgen. Zit u op een terras lekker in overleg met een klant en wilt u net even die opdracht aanpassen op uw laptop, is er geen wifi! Dan kunt op zoek naar publiek hotspot (vaak niet veilig) of door het restaurant gaan lopen totdat u wel goed wifi ontvangst heeft. Of u bent slim en pakt u smartphone erbij. Want van elke smartphone kan u een wifi-hotspot maken. Het is een fluit van een cent en wij leggen de stappen uit die u moet nemen. 

 

Maak een hotspot persoonlijk

Een persoonlijke hotspot is te vergelijken met de Wi-Fi hotspots die u tegenwoordig op steeds meer locaties kunt vinden. Denk daarbij aan restaurants, hotels, vliegvelden en vergadercentra. Het verschil is dat de Persoonlijke HotSpot (PHS) op uw eigen smartphone zit en fungeert als een persoonlijk router. U heeft zelf de controle over wie ermee mag verbinden. Het gebruik van deze functies is redelijk eenvoudig. Zowel op iPhones (iOS), Androids als Windows Phones (ze zijn er nog…) is dit in een paar simpele stappen ingesteld. Nadat u dit eenmaal hebt ingesteld, is het in het vervolg met een virtuele schakelaar aan en uit te zetten. We beginnen met het wifi-appeltje voor de dorst.

 

Maak een hotspot met een iPhone:

Maak een hotspot met iOS

 1. Ga naar >Instellingen.
 2. Dan naar >Persoonlijke hotspot.
 3. Activeer de Persoonlijke hotspot.
 4. De hotspot loopt via wifi USB of bluetooth. Je kunt dus op beide mogelijkheden van je iPhone een wifi-hotspot maken.
 5. Zodra u deze hebt gekozen wordt de wifi en bluetooth automatisch ingeschakeld op je iPhone.
 6. Open uw laptop, iPad of tablet open en zoek naar een netwerk. U ziet dat er een netwerk bij is gekomen.
 7. Geef de je hotspot een naam. De wifi hotspot kijkt naar de benaming van je telefoon. Als jij Serena heet, zou dus je persoonlijke hotspot “iPhone van Serena” heten. Als je nu op deze verbinding drukt dan zal die verbinden met je iPhone.
 8. En voilȧ, klaar is kees, u kunt gaan surfen via een eigen beveiligde verbinding op uw smartphone

Klik op de foto voor een vergroting.

 

Geef me je wachtwoord

Heb je de vorige stappen nog nooit doorlopen, dan kan het zijn dat je een wachtwoord moet invoeren op je computer, laptop of iPad. Raak niet in paniek, maar kijk op je iPhone bij je persoonlijke hotspot. Daar staat bij wifi-toegang een wachtwoord. Deze kun je eventueel aanpassen en dan ook invoeren op je andere apparaten. Is dat gedaan en is je apparaat goed verbonden met je telefoon?

Dan kun je het web op! Let op: het gebruik van je iPhone als hotspot zorgt er wel voor dat je telefoon snel leegloopt. Vergeet dus niet je lader!

 

 
Download gratis 27 handige apps
 
Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

 

 

 

Maak een hotspot met een Android smartphone

Maak een hotspot met AndroidBij Android smartphone volgt u de volgende stappen:

 1. Ga naar >Instellingen > Meer > Tethering en mobiele hotspot‘. Let op: de menu-opties kunnen bij verschillende Android-toestellen verschillen.
 2. Vanuit ‘Tethering en mobiele hotspot‘ configureer je de hotspot en kies je voor een naam van het netwerk, je beveiligingsmethode en een eigen bedachte wachtwoord.
 3. Tip: maak een sterk wachtwoord aan: gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
 4. Als u de hotspot heeft geactiveerd, krijgt u in de notificatiebalk een vinkje te zien. Dit betekent dat de wifi-hotspot actief is en dat het internet van je smartphone of tablet door andere toestellen gebruikt kan worden.

Klik op de foto voor een vergroting.

 

 

Slurp je databundel niet leeg bij een hotspot

Mooie oplossing hè, dat je toch kan door werken via uw smartphone? Let er wel even op dat uw databundel natuurlijk zwaarder belast wordt als je meerdere apparaten op je kersverse hotspot van je telefoon aansluit. Download geen grote (foto of video) bestanden, maar doe je alleen het noodzakelijk werk. Wilt u uw data abonnement aanpassen, bekijk dan ons overzicht met het beste zakelijk mobiel abonnement en kunt u snel en op maat een SIM-only afsluiten.


 

Voordelen zakelijke tankpas
 • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
 • Sluitende administratie van de autokosten
 • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
 • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
 • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

Share This