< 1 minuut leestijd

De meeste ondernemers kunnen niet zonder diensten als LinkedIn. Door bijvoorbeeld de app van de dienst te gebruiken kom je gemakkelijk in contact met gelijkgestemden. Zo kun je snel nieuwe opdrachtgevers vinden. Dat gaat nog makkelijker met het nieuwe freelance platform waar het bedrijf aan werkt.

1. Marketplaces als freelance platform

LinkedIn is in handen van Microsoft, en de Amerikanen zijn al sinds 2019 bezig met het ontwikkelen van Marketplaces. Althans, dat zegt The Information. Als ondernemer zie je jouw branche waarschijnlijk sowieso wel terug op het freelance platform, maar er wordt vooral op drie grote sectoren gericht.

Dat is de boekhouding, de softwareontwikkeling en ook marketing. Vooral digitale diensten dus. Het begin van de ontwikkeling ging gepaard met de aankoop van een kleiner bedrijf.

Toentertijd was het een Amerikaanse startup die door Microsoft werd overgenomen. Deze startup richtte zich vooral op het linken van freelance advocaten aan projecten.

Sindsdien is er dus het nodige veranderd en uitgebreid – waardoor Marketplaces een echt freelance platform moet worden. 

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

2. Wat gaat er met ProFinder gebeuren?

We hebben het nog niet genoemd, maar Linkedin heeft momenteel natuurlijk al een soort freelance platform.

Maar het bedrijf vindt dat ProFinder niet aan genoeg eisen voldoet. Deze dienst zal dan waarschijnlijk ook verdwijnen na verloop van tijd. ProFinder linkt freelancers aan opdrachtgevers, maar is niet zo uitgebreid.

Zo kunnen er geen verschillende dingen met elkaar vergeleken worden. Ook kan er niet tot een aankoop worden over gegaan.

Het freelance platform is al aardig ver in de ontwikkeling. The Information weet in dezelfde bron te vermelden dat het project onder leiding staat van de oud oprichter en CEO van de overgenomen startup. Marketplaces is nog niet bevestigd door Microsoft/LinkedIn zelf, en over de uitrol is dus ook nog niks bekend. Toch fluistert men dat dat in de VS gebeurt rond september van dit jaar. 

Share This