2 minuten leestijd

videobellen

Er zijn veel manieren om op uw smartphone te videobellen. Zeker nu databundels niet meer zo duur zijn. Het is handig als uw klant of leverancier in het buitenland zit.Of wanneer u zelf op zakenreis bent.

Met zo’n meeting op afstand bespaart naast hoge belkosten ook nog eens een hoop tijd én helpt u mee aan een beter klimaat. In dit artikel geven we een overzicht van aantal mogelijkheden van videobellen.

 

 
Download gratis 27 handige apps
 
Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is doet hij (zij!) zaken wanneer hij dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

 

 

1. Standaardmogelijkheden smartphone

Als u een iPhone hebt, dan hebt u direct toegang tot FaceTime. De werking is eenvoudig. Ga daarvoor in uw contactenlijst op zoek naar de persoon die u wilt bellen. Als deze er niet instaat, dan eerst toevoegen.

Klik vervolgens niet op de belknop, maar op de knop ernaast met het video-icoontje. Let op: videobellen via Facetime werkt alleen als je een internetverbinding hebt. Ook moet je gesprekspartner een iPhone hebben om de dienst te kunnen gebruiken.

 

1.1 Videobellen op een Android smartphone

Android-telefoons zijn niet standaard voorzien van deze optie. Google heeft wel een app gemaakt die lijkt op Facetime, genaamd Duo.

Op een gegeven moment zou dit de standaard videobeldienst worden voor Android-apparaten. Het al wel komende in de komende Android releases want er zijn steeds meer integraties te zien van Duo in andere Google-apps. Maar goed, nu moet  u de app nog apart downloaden.

 

2. Extra app voor videobellen

Het nadeel van het downloaden van een aparte app is dat je gesprekspartner de app ook moet hebben. Gebruikt u de Duo, maar heeft de ander liever Skype? Dan moet er een keuze gemaakt worden.

Skype staat wel echt bekend als dienst voor videobellen. De app is daar speciaal voor ontworpen en wordt steeds verder verbeterd.

 

 

 

2.1 Besturingssysteem onafhankelijk

Bent u op zoek naar een app die je op allerlei soorten smartphones kunt gebruiken? Kies dan voor WhatsApp of Facebook Messenger.

Beide apps zijn eigenlijk bedoeld om te chatten, maar worden tegenwoordig ook gebruikt voor videobellen. In beide apps start u een videogesprek door een contact op te zoeken en op het video-icoontje te drukken.

Let er met videobellen wel op dat je internetbundel wordt belast als je geen gebruik maakt van WiFi. Vooral videobellen in WhatsApp blijkt data te verslinden, terwijl FaceTime het verbruik nog redelijk binnen de perken houdt.

bron: Telfort blog

zakelijk abonnement voordelenScherpste SIM only prijs
 
  • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
  • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
  • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
  • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 
  • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
  • Gebruik van nieuwste 4G Netwerk
  • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
  • Contract periode 1 of 2 jaar
Info & Bestel Nu

Zakelijk SIM only Tele2