2 minuten leestijd

Er zijn veel manieren om op je smartphone te videobellen. Zeker nu databundels niet meer zo duur zijn. Het is handig als je klant of leverancier in het buitenland zit. Of wanneer jezelf op zakenreis bent.

Met zo’n meeting op afstand bespaart naast hoge belkosten ook nog eens een hoop tijd én je helpt mee aan een beter klimaat. Mobiliteit met gemak noemen wij dat.
In dit artikel geven we een overzicht van aantal mogelijkheden om te videobellen.

 

 
Download gratis 27 handige apps
 
Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is doet hij (zij!) zaken wanneer hij dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

 

 

1. Standaardmogelijkheden smartphone

Als je een iPhone hebt, dan heb je direct toegang tot FaceTime. De werking is eenvoudig. Ga daarvoor in je contactenlijst van je iPhone en ga op zoek naar de persoon die je wilt bellen. Als deze er niet instaat, dan de persoon eerst toevoegen.

Klik vervolgens niet op de belknop, maar op de knop ernaast met het video-icoontje.

Let op: videobellen via Facetime werkt alleen als je een internetverbinding hebt. Ook moet je gesprekspartner een iPhone hebben om de dienst te kunnen gebruiken.

 

1.1 Videobellen op een Android smartphone

Android-telefoons zijn niet standaard voorzien van deze optie. Google heeft wel een app gemaakt die lijkt op Facetime, genaamd Duo.

Op een gegeven moment gaat dit de standaard videobeldienst worden voor Android-apparaten. Het komt al in komende Android releases want er zijn steeds meer integraties te zien van Duo in andere Google-apps. Maar goed, nu moet je de app nog apart downloaden.

 

2. Extra app voor videobellen

Het nadeel van het downloaden van een aparte app is dat je gesprekspartner de app ook moet hebben. Gebruik je de Duo, maar heeft de ander liever Skype? Dan moet er een keuze gemaakt worden.

Skype staat wel echt bekend als dienst voor videobellen. De app is daar speciaal voor ontworpen en wordt steeds verder verbeterd.

 

 

 

2.1 Besturingssysteem onafhankelijk

Ben je op zoek naar een app die je op allerlei soorten smartphones kunt gebruiken? Kies dan voor alom bekende WhatsApp of Facebook Messenger.

Beide apps zijn eigenlijk bedoeld om te chatten, maar worden tegenwoordig ook geschikt voor videobellen. In beide apps start je een videogesprek door een contact op te zoeken en op het video-icoontje te drukken.

Let er met videobellen wel op dat je internetbundel wordt belast als je geen gebruik maakt van WiFi. Vooral videobellen in WhatsApp blijkt data te verslinden, terwijl FaceTime het verbruik nog redelijk binnen de perken houdt. 

 

2.2 Smartphone abonnement bepaalt dataverbruik

Er zijn tientallen handige apps beschikbaar om je dag productief door te komen. Maar al deze apps verbruiken data. Steeds meer ondernemers kiezen daarom een zakelijk SIM only abonnement die bij hun passen.

Niet alleen voor de fiscale voordelen, maar ook afhankelijk van het type werkzaamheden. Zoek je ook een nieuw toestel?

Bekijk dan onze toplijst met aantrekkelijk geprijsde zakelijk mobiele telefoons. Niet alleen om te videobellen, maar ook voor agenda, mail, whatsapp enz!

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This