fbpx
2 minuten leestijd

De laatste tijd hoor je in het nieuws steeds meer over hackers en criminelen die actiever worden in digitale diefstal. Tegelijkertijd hoor je daardoor ook steeds meer over een virtual private network, oftewel een VPN. Hiermee zou je je data en internetverkeer beter beschermen. Maar hoe werkt VPN, en heb jij er ook wat aan als ondernemer? In dit artikel proberen we antwoord te geven op deze vragen.

1. Wat maakt jouw verbinding kwetsbaar?

Als je verbinding maakt met het internet geef je een aantal van je persoonlijke gegevens af, aangezien het anders onmogelijk wordt om data te ontvangen. De internetprovider moet weten waar de data naartoe moet, dus heeft het jouw IP-adres nodig.

Door deze data uit handen te geven, wordt het echter ook steeds makkelijker om mee te lezen met andere dingen die op je computer staan. Hier moet je natuurlijk wel een beetje bedreven voor zijn, maar dat zijn de meeste hackers wel. 

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Hoe werkt VPN dat het jou hiermee helpt?

Een virtual private network kan hierbij helpen, omdat alle data die je verstuurt, niet rechtstreeks naar de internetprovider gaat. Er wordt een soort unieke verbinding gemaakt, met een IP-adres dat speciaal is aangemaakt zodat deze niet gevonden kan worden.

Je moet de data van bezoekers van je website namelijk goed beschermen, zodat hun gegevens niet gestolen kunnen worden.

Hierdoor gaan er veel mogelijkheden voor je open, naast de duidelijke veiligheidsvoordelen. Niemand kan nagaan wat je allemaal doet, waardoor een VPN ook vaak wordt gebruikt door criminelen of bewoners van landen waar een deel van het internet is geblokkeerd. 

3. Wat heb je als ondernemer aan een VPN?

Nu de vraag ‘hoe werkt VPN’ deels is beantwoord kun je je misschien afvragen wat het toevoegt voor een ondernemer. Daarvoor moeten we een tijdje terug, naar de tijd dat de AVG-wetgeving in Nederland en Europa werd aangescherpt.

Je moet de data van bezoekers van je website namelijk goed beschermen, zodat hun gegevens niet gestolen kunnen worden. Een VPN kan daar zeker bij helpen en daardoor wordt de kans dat jij een boete krijgt veel kleiner.

Een betaalde VPN biedt veel meer functionaliteit en is veiliger

4. Hoe werkt VPN als deze gratis is?

Er zijn zowel betaalde als gratis varianten voor VPN’s. Een gratis VPN biedt minder mogelijkheden, en bijvoorbeeld een kleinere bandbreedte.

Hierdoor is de verbinding minder snel. Ook kun je soms bijvoorbeeld maximaal 2 GB per maand gebruiken met een gratis abonnement, en dat is natuurlijk voor de meeste ondernemers of gebruikers niet genoeg. Kies daarom voor een een betaalde variant van een goed bedrijf. Dan is je data in ieder geval veilig!

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This