fbpx
3 minuten leestijd

 

Anoniem bellen voor ondernemers heeft zo zijn voordelen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je met jouw privé telefoon met klanten of bedrijven kunt bellen zonder dat jouw privénummer bekend wordt bij zakelijke contacten.

 

 

1. Anoniem bellen met verschillende besturingssystemen

Het instellen van anoniem bellen op jouw smartphone is niet moeilijk. Sterker nog, in een paar zinnen kan ik je uitleggen hoe het werkt. Het is wel zo dat je hetzelfde stappenplan niet op alle toestellen kan toepassen.

Dit komt doordat een Apple telefoon een ander besturingssysteem gebruikt dan Samsung, Huawei of een Windows 10 telefoon.

 

2. Anoniem bellen met jouw iPhone

We beginnen met het instellen van anoniem bellen voor toestellen die gebruik maken van het iOS besturingssysteem: de iPhone. Om nummerherkenning uit te schakelen ga je naar de ‘Instellingen’. Vervolgens kies je voor ‘Telefoon’ en selecteer je ‘Nummerherkenning’.

Hier kun je nummerherkenning aanzetten of uitschakelen. Doe je het laatste dan zal jouw nummer niet meer getoond worden bij degene die jij belt.

Bel je altijd met nummerherkenning aan, maar moet je belletje plegen waarbij je liever jouw telefoonnummer niet toont, dan kun je gemakkelijk anoniem bellen eenmalig aanzetten.

Hiervoor toets je #31# in voor het telefoonnummer dat je wilt bellen. Let wel, dat je hierbij ook de 0 als in 06 intoetst. Gebruik je de landcode +31 dan kun je de 0 weglaten, maar om nummerherkenning uit te schakelen, moet je de 0 wel invullen, bijvoorbeeld #31# 06 12 34 56 78

 

 

3. Nummerherkenning bij Android toestellen

Om anoniem bellen op een Android toestel in te schakelen, moet je de optie ‘Nummer verbergen’ vinden bij de instellingen. Ga hiervoor dus naar ‘Instellingen’. Kies ‘Beller-ID’ of ‘Aanvullende Instellingen’. Heb je dit gedaan, dan moet de optie ‘Nummer verbergen’ te zien zijn.

Met deze optie stel je anoniem bellen in als standaard functie. Je belt vanaf nu dus altijd anoniem. Ook Android biedt de mogelijkheid om eenmalig gebruik te maken van anoniem bellen.

Hiervoor gelden exact dezelfde stappen als bij een Apple telefoon. Toets dus #31# voor het telefoonnummer in.

 

Gebruik #31# voor het telefoonnummer om zonder nummerherkenning te bellen.

 

4. Met Windows anoniem voor onbekenden, maar bekend bij contacten

Naast iOS en Android draaien ook nog veel toestellen op Windows. Op een Windows 10 smartphone moet je op zoek gaan naar de functie ‘Nummerweergave toestaan voor’. Het vinden van deze instelling is een beetje ingewikkelder dan bij de bovenstaande systemen.

Veeg allereerst met je vinger van boven naar beneden over het scherm. Kies op het benodigde tablad ‘Systeem’. Tik vervolgens door naar ‘Telefoon’. De laatste stap is ‘Oproepen’ te selecteren. Onder deze knop vind je de functie ‘Nummerweergave toestaan voor’.

 

iOS, Android en Windows bieden de mogelijkheid om eenmalig anoniem te bellen.

 

4.1 Volledig of deels anoniem

Windows geeft je drie opties: Iedereen, niemand of mijn contacten. Wanneer je kiest voor ‘niemand’, kun je anoniem bellen. Je nummer zal verborgen worden voor iedereen.

Wil je nummerherkenning alleen uitschakelen voor onbekenden, dan kun je voor de derde optie kiezen: ‘mijn contacten’. Bel je naar een nummer uit de contacten-lijst op je smartphone, dan zal het nummer getoond worden.

Bel je naar een voor jouw telefoon onbekend nummer, dan bel je anoniem.

Tot slot kun je ook op een Windows 10 telefoon eenmalig anoniem bellen inschakelen. Hiervoor gebruik je de code #131# voor het telefoonnummer dat je wilt bellen.

 

5. Anoniem bellen is een peulenschil.

Kortom, het instellen van anoniem bellen op jouw smartphone is niet moeilijk. Of je nu een iOS, Android of Windows telefoon gebruikt. Anoniem bellen kun je instellen door de hierboven benoemde stappen te volgen. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This