fbpx
3 minuten leestijd

 

Een reis app zou jaren geleden nog geen functie hebben gehad. Maar waar het vroeger een hele reis was om van Eindhoven naar Amsterdam te komen voor een zakelijke afspraak. Tegenwoordig is het normaal om in Londen, Parijs, Milaan of zelfs in Tokyo, Hongkong of New York af te spreken met internationale partners of klanten. De wereld is een dorp.

 

 

Om deze reizen wat comfortabeler voor je te maken is een reis app een must. Hieronder heb ik de zeven beste op een rijtje gezet die je helpen tijdens je trip naar en in het buitenland.

 

1. Google Translate als tolk

‘Do you speak English?’ Als je internationaal zaken doet, is de kans groot dat je partner redelijk Engels spreekt en deze vraag met ‘yes’ beantwoord. Maar wanneer de gesprekken dieper ingaan op de samenwerking of wanneer er over geld wordt gesproken, wil je er zeker van zijn dat jullie elkaar goed begrijpen.

De Google Translate reis app helpt niet alleen met het vertalen van tekst, maar heeft ook een tolkfunctie. Zo kan deze bij twijfel precies vertellen wat jouw zakenpartner voorstelt.

Daarnaast helpt de app je om informatie snel te vertalen. Door middel van een ingebouwde camera kun je dingen als een menukaart snel en eenvoudig laten vertalen.

 

2. XE Currency een must als reis app

Naast de taal kan ook de valuta een struikelblok zijn. In Europa hebben we het ons gemakkelijk gemaakt. Maar kun jij zo vertellen hoeveel 30.000 roebel waard is in euro’s. Of hoeveel yen 20.000 euro is.

Met de XE Currency app hoef je dit niet allemaal zelf meer te berekenen met een rekenmachine. Hiermee voorkom je fouten. Een waardevolle reis app voor als je bestemming zich buiten Europa bevindt.

 


Een SIM Only abonnement voor ondernemers heeft aantal krachtige voordelen om je reis app (maar ook anderen apps) probleemloos te laten draaien. Allereerst zijn de mobiele kosten aftrekbaar en is de 21% btw terug te vragen. Je hebt toegang tot zakelijke helpdesk, bij de meeste providers kan de bundels onderling gedeeld worden. Hieronder drie voorbeelden van SIM Only aanbiedingen van GSMWEB.nl, de goedkoopste telecomspecialist van Nederland.

KPN
Het netwerk van KPN staat bekend om zijn hoge dekking en betrouwbaarheid. Nummerbehoud is geen probleem en met 2Gb aan data met 150 min/sms ben je in geheel Nederland & EU bereikbaar vanaf 12,95 euro per maand. Bestaande KPN klanten ontvangen 5 euro korting ieder maand!
Bekijk de website

T-mobile
Met een snelgroeiend marktaandeel en een ijzersterk netwerk met de hoogste mastdichtheid levert T-mobile het snelste mobiele netwerk van Nederland. Deze provider biedt de unieke optie voor onbeperkt bellen bij een data bundel van 2Gb vanaf 14,46 euro per maand. Een beller is sneller!
Bekijk de website 

Vodafone
Samen met Ziggo timmert Vodafone hard aan de weg met een marktaandeel van ruim 30%. Het startabonnement is een databundel van 5GB per maand. Daarbij ontvang je 200 minuten bellen/sms vanaf 26 euro per maand. Uniek: de aansluitkosten bij je SIM Only van Vodafone zijn nul euro.
Bekijk de website 


 

3. WeerOnline voorspelt per uur

We kunnen onszelf op allerlei manieren op de hoogte brengen van de voorspellingen. Denk alleen al aan het weerbericht tijdens het journaal dat minimaal elk uur voorbij komt op TV.

Maar apps geven een nog nauwkeurigere voorspelling van het weer. Per uur kun je zien wat de temperatuur is, of het gaat regenen, hoe hard de wind waait en wanneer het weer afkoelt.

Deze reis app is ideaal voor als je wilt weten of je in pak moet gaan, of dat je het beter bij een nette polo kan houden. En ook of je rekening moet houden met de setting voor jullie zakelijke afspraak.

 

4. PackPoint inpak assistent

Heb jij altijd moeite om tijd te vinden om rustig je tas in te pakken? Met de app van PackPoint heb je binnen no-time alles gepakt wat je nodig hebt voor de trip.

PackPoint is jouw inpak-assistent die je een lijst geeft met alles wat je nodig hebt. Deze lijst is samengesteld aan de hand van informatie die jij de app geeft, zoals de reisduur, de bestemming en de activiteiten die je gepland hebt.

 

5. HERE WeGo reis app

Wat is het toch fijn als je met een app jouw reis al kan voorbereiden. Waar ga je eten? Wat wil je gaan zien? Welke kans mag je niet onbenut laten?

De HERE WeGo reis app laat je zien wat er in de omgeving te doen is. Daarbij krijg jij meteen informatie of iets de moeite waard is aan de hand van beoordelingen van mensen die jou voorgingen.

Met deze app kun je makkelijk je vrije uurtjes of vrije dag(en) indelen en het meeste halen uit je zakelijke reis.

 

6. Spotted by locals

Als zakenreiziger is het leuk om je vrije tijd te gebruiken om de stad te ontdekken. Je kunt de toerist uithangen en alle bezienswaardigheden bekijken óf je kunt de stad als local gaan ontdekken met kans op pareltjes die op de vele websites niet terug komen.

Met de reis app Spotted by Locals kun je een reisgids downloaden. Deze reisgids is samengesteld door inwoners van de stad. De tips die zij geven wijken vaak af van de toeristische attracties die we allemaal wel kennen.

 

7. Wifox

Het nadeel van reizen is de wachttijd waar we ons doorheen moeten wurmen. Op Schiphol valt genoeg te beleven, maar wanneer je daar regelmatig komt, heb je daar ook niet meer zoveel trek meer in.

Om even lekker te ontspannen, kun je ervoor kiezen om een serie of film op je mobiel aan te zetten of een documentaire of talk show terug te kijken.

Het nadeel is dat je hiervoor veel data moet gebruiken, die je vervolgens mist, maar hard nodig hebt tijdens je trip.

De reis app Wifox biedt uitkomst. Deze app geeft je wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld, zodat je via de WiFi rustig even kunt ontspannen.

 

8. Meer handige apps?

Op deze site worden regelmatig handig apps besproken. Sinds kort hebben we een eBook beschikbaar met daarin een overzicht van de 27 beste apps voor ondernemers. Je kunt het gratis aanvragen via onze download pagina.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This