3 minuten leestijd

 

Vliegtuigmodus is niet alleen in de zomer tijdens je vlucht naar één van de Canarische eilanden een uitkomst en zelfs een noodzaak. Ook voor een ‘normal day at the office’ is de vliegtuigstand een handige uitvinding.

De vliegtuigmodus is in de eerste plaats een noodzakelijke functie voor in vliegtuigen. Tot 2014 was het nog verplicht om je mobiele apparaat of een tablet volledig uit te schakelen tijdens de vlucht. Vandaar ook de naam ‘vliegtuigmodus’. 

Nu is dat anders. Zolang een apparaat in vliegtuigstand staat, mag je het ook tijdens de vlucht gewoon gebruiken.

 

 

 

1. Vliegtuigmodus voorkomt storing in vliegtuigsystemen

Er is natuurlijk een reden voor het feit dat de vliegtuigmodus nodig is. De navigatie-systemen in vliegtuigen en de communicatie-elektronica van piloten kunnen minder goed gaan functioneren.

Mobiele telefoons zenden elektromagnetische straling uit. Deze straling is in de lucht op zijn sterkst, omdat het voor de telefoons dan het moeilijkst is om contact te maken met de satelliet.

Hierdoor kunnen navigatie-systemen verstoord worden. Ook kan het daardoor gebeuren dat piloten een storend geluid in hun koptelefoon horen.

De vliegtuigmodus zorgt ervoor dat deze stralingen worden uitgezet. De mobiele telefoon probeert namelijk geen draadloos contact meer te maken.

 

2. Voordelen van de vliegtuigmodus

Buiten het vliegtuig heeft de vliegtuigmodus ook voordelen als je met beide benen op de grond staat. 

 

2.1 Besparing van de batterij

Met de vliegtuigmodus ingeschakeld verbruikt jouw smartphone amper batterij. Wanneer je je mobiel aan de oplader zet, zet dan ook de vliegtuigmodus aan. Je zult zien dat je batterij razendsnel oplaadt.

Zo hoef je je smartphone ook niet meer een hele nacht aan het stroom te leggen. Hiermee bespaar je stroom en verleng je de levensduur van de batterij in je telefoon.

 

2.2 0% afleiding tijdens je werk

Heb je een belangrijke vergadering of moet je een middag veel ‘meters maken’, zet dan de vliegtuigmodus een keertje aan. Je wordt niet langer afgeleid door inkomende berichtjes. Zo houdt je je focus volledig op je werk.

Wist je dat het je zo’n 25 minuten kost om je focus helemaal terug te hebben nadat je bent afgeleid?

Je kunt je smartphone natuurlijk ook op ‘stil’ zetten. Toch blijft dan de verleiding om een berichtje even te openen. Herkenbaar?

 

Het kost je 25 minuten om je focus helemaal terug te hebben nadat je bent afgeleid

 

3. Welke functies kun je nog wel gebruiken in de vliegtuigstand?

Het is niet zo dat je smartphone in slaapstand gaat zodra je de vliegtuigmodus aanzet. Zoals gezegd worden niet langer signalen uitgezonden vanaf je smartphone.

De volgende functies blijven gewoon beschikbaar in vliegtuigstand:

 

3.1 Muziek afspelen

Je kunt rustig je favoriete muziek afspelen. Dit kan je helpen om geconcentreerd aan het werk te gaan.

Zorg er wel voor dat je muziek in Spotify bijvoorbeeld vooraf gedownload is. Je smartphone maakt immers geen gebruik van WiFi of internet.

Bluetooth oordopjes of een bluetooth koptelefoon kun je nog wel verbinden met je smartphone. Nadat je de vliegtuigmodus hebt aangezet, kun je handmatig de bluetooth daarbij aanzetten.

 

3.2 Film of serie kijken

Om tijd te overbruggen kan het lekker zijn om een film of een aflevering van je favoriete serie te bekijken. Even lekker ontspannen met Netflix.

Ook dit is mogelijk in vliegtuigmodus. Hierdoor verbruikt je smartphone minder batterij en kun je rustig een uurtje onderuit zakken met een goede film.

En ook hierbij de opmerking dat je de film of aflevering wel even vooraf moet downloaden. 

 

3.3 GPS werkt ook in vliegtuigmodus

De GPS ontvanger blijft ook in vliegtuigstand actief. Dit geldt in ieder geval voor Apple smartphones met de nieuwste versie van iOS. Dit is juist tijdens een vlucht interessant. Zo kun je precies zien over welke stad je vliegt.

Net als bij het gebruik van Spotify en Netflix geldt dat je vooraf wel de kaarten gedownload moet hebben.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This