4 minuten leestijd

Een foutje maken is menselijk. Vergeten ook. Aantekeningen apps kunnen dat een beetje voorkomen.

Want niet iedereen is een wandelende logboek, agenda en takenlijst in één.

Is dat erg?

Ja, zeker als zzp’er of vof’er die een onderneming runt. En dat klanten op jouw leveringen en gemaakte afspraken rekenen. De techniek kan je een handje helpen.

In dit artikel vind je 5 praktische aantekeningen apps die op diverse besturingssystemen werken. Na lezing vergeet je nooit meer iets! We beginnen met mijn favoriet.

1. Evernote – iOS, Android, Mac, Windows, Web 

Evernote aantekeningen apps

Met een beoordeling van 4+ is Evernote niet voor niets de favoriet onder de notitie-apps.

Op web, iOS of Android en zelfs Windows Phone: het werkt allemaal op deze besturingssystemen. Het is een ernstig fijne aantekeningen app. Hun motto is kort maar krachtig: Remember everthing.

De app is een echte productiviteitsmachine. Het is geschikt voor het maken van notities, plaatjes/foto’s, takenlijstjes en het opslaan van webpagina’s die je zeker weten niet meer gaat vergeten.

Nog paar handigheidjes. Notities kunnen handsfree ingesproken worden. Dat betekent altijd en overal (gesproken) aantekeningen maken.

Naast notities kun je ook foto’s maken (van business kaartjes bijvoorbeeld) die rechtstreeks in Evernote worden opgeslagen. Om to-do’s bij te houden is de app niet ideaal.

Zoals gezegd er kan wel een ‘takenlijst’ met checkboxes gemaakt worden in een item, maar je kan geen data of prioriteit e.d. instellen. De app ToDoIst is daar meer voor geschikt (zie onder)

Deze app is echt speciaal voor ondernemers die hun handen al vol hebben aan hun onderneming, veel onderweg zijn en achter het stuur zitten.


Een SIM Only abonnement voor ondernemers heeft aantal krachtige voordelen. Allereerst zijn de mobiele kosten aftrekbaar en is de 21% btw terug te vragen. Je hebt toegang tot zakelijke helpdesk, bij de meeste providers kan de bundels onderling gedeeld worden. Hieronder drie voorbeelden van SIM Only aanbiedingen van GSMWEB, de goedkoopste telecomspecialist van Nederland.

KPN

Het netwerk van KPN staat bekend om zijn hoge dekking en betrouwbaarheid. Nummerbehoud is geen probleem en met 2Gb aan data met 150 min/sms ben je in geheel Nederland & EU bereikbaar vanaf 12,95 euro per maand. Bestaande KPN klanten ontvangen 5 euro korting ieder maand!
Bekijk de website 

T-mobile

Met een snelgroeiend marktaandeel en een ijzersterk netwerk met de hoogste mastdichtheid levert T-mobile het snelste mobiele netwerk van Nederland. Deze provider biedt de unieke optie voor onbeperkt bellen bij een data bundel van 2Gb vanaf 14,46 euro per maand. Een beller is sneller!
Bekijk de website 

Vodafone

Samen met Ziggo timmert Vodafone hard aan de weg met een marktaandeel van ruim 30%. Het startabonnement is een databundel van 5GB per maand. Daarbij ontvang je 200 minuten bellen/sms vanaf 26 euro per maand. Uniek: de aansluitkosten bij je SIM Only van Vodafone zijn nul euro.
Bekijk de website 


1.1 Wat zijn de kosten?

Zoveel gemak, dat kost geld. Valt mee! Een Evernote Basic abonnement is gratis. Daar kan u maandelijks 60MB synchroniseren op twee apparaten. Vaak al voldoende.

2. iCloud – iOS, Android, Mac, Windows, Web

iCloud aantekeningen app

Soms hoef je niet verder te kijken dan je neus lang is. En die wijst naar je iPhone. De meeste iPhone gebruikers hebben de Notitie app in hun startscherm.

Deze communiceert rechtstreeks met je Apple iCloud-account. Als je dat wilt natuurlijk. Apple regelt het prima dat hun hardware prima samenwerkt.

Door je iCloud account kun je moeiteloos schakelen tussen notities die gemaakt zijn op je smartphone, computer of iPad. Hiermee maak je moeiteloos to-do-lijsten, voeg je foto’s en video’s toe aan de notities en maak je tekeningen.

Daarbij helpt de smartphone je ook nog rechte lijnen trekken. Voor als je geen timmermansoog hebt. Wat wil je nog meer?

2.1 Apple account? Dan kost het vast geld!

Een iCloud-account is gratis tot 5GB opslagruimte, daarna worden er kosten in rekening gebracht.

3. OneNote – iOS, Mac, Windows, Web

OneNote, meer dan een aantekeningen apps

Een regelrechte concurrent van Evernote. De notitie app OneNote van Microsoft is een absolute alleskunner-in-één.

Notities intoetsen, opnemen, afbeeldingen opslaan, check-lists, to-do-lijstjes en rekensommen maken en deze delen met je collega’s. Je kunt het niet zo gek niet bedenken of het kan met deze app.

Gelukkig werkt OneNote ook als het niet verbonden is met het internet. Die plekken zijn er namelijk nog in Nederland.

3.1 Wat kost deze alleskunner?

Hoeveel je ook opslaat, het is en blijft gra-tis. Gebruik daarnaast OneDrive (gratis tot 5GB opslagruimte) en je bent nooit meer iets kwijt.

4. ToDoist – iOS, Android, Mac, Windows, Web

ToDoist

Evernote gebruik ik echt voor mijn aantekeningen en voor mijn ToDo-tjes gebruik ik de bijna gelijknamig app ToDoist. De app schittert door eenvoud met geen overbodige toeters en bellen.

Taak intikken, project selecteren (bijv je onderneming, prive, kinderen), datum gereed en klaar. De webversie werkt net zo prettig, overzichtelijke en clean als app. 

Er zijn wel een aantal functies waarvoor een premium-abonnement nodig is. Zo kunnen er geen taakdetails worden toegevoegd en is het niet mogelijk om bijlages te gebruiken.

Het is puur persoonlijk, maar na een jaar ben ik weer terug gegaan na de gratis versie. ToDoist is overzichtelijk, eenvoudig en te gebruiken op vele platformen en daarom al geruime tijd mijn favoriete to-do-app voor mijn smartphone en PC

4.1 Wat kost het premium abonnement?

Een premium jaarabonnement op ToDoist kost zo’n € 32 per jaar.  De basis versie is gratis en wordt door miljoenen mensen gebruikt.

5. Quip – iOS, Mac, Android, Windows, web

Quip

Het kan nog fraaier. Wil je ook spreadsheets delen? Met Quip is het mogelijk. Met Quip maak, deel en schrijf (typen) je de gebruikelijke notities.

Maar je kunt meer. Want je kunt chatten met collega ondernemers of klanten. Zowel in een team als 1-op-1 met die ene klant of leverancier.

5.1 Dit zal vast dan wel geld kosten?

Dat klopt, er hangt  een prijskaartje aan, maar er is wel onbeperkte opslagruimte.

Ja, dat lees je goed: on-be-perkt. Quip is vooral handig voor beginnende ondernemers. Denk daarbij aan start-ups (teams groter dan 5 personen) en dan kost het $30 per maand. Voor elke gebruiker meer betaalt u $10 extra per maand.

6. Aantekeningen apps of toch het logboek?

Ben je er van overtuigd dat je als ondernemer tijd en geld bespaart met deze aantekeningen apps?  Ik gebruik zelf al jaren Evernote. Voor zowel de zakelijk als de privé aantekeningen.

Door de krachtige zoekfunctie vind ik snel mijn notities weer terug. Wil je dit allemaal niet, ga gewoon lekker door met notities te schrijven in je papieren agenda. Met een flink hard alarm erachter. En dan maar hopen…

Download gratis 27 handige apps

Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

6.1 Zijn er meer handige apps?

Ja, naast de aantekeningen apps, zijn er zeker meer apps voor de zakelijke autorijder. We hebben ze apart gerubriceerd. Bekijk onze pagina’s ‘goedkoop tanken door een app‘, de top 5 kilometerregistratie apps of mobiel parkeren apps

Bron: Telfort, een van de providers die in onze beste zakelijke mobiele abonnement vergelijker is opgenomen

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This