3 minuten leestijd

5 praktische aantekeningen apps

Een foutje maken is menselijk. Vergeten ook. Aantekeningen apps kunnen dat een beetje voorkomen. Want niet iedereen is een wandelende logboek, agenda en takenlijst in één. Is dat erg? Ja, zeker als u als zzp’er of vof’er een onderneming runt. En dat uw klanten op uw leveringen en gemaakte afspraken rekenen. De techniek kan uw een handje helpen. Want in dit artikel vindt u 5 praktische aantekeningen apps die op diverse besturingssystemen werken. Na lezing vergeet u nooit meer iets! We beginnen met mijn favoriet.

 

Evernote – iOS, Android, Mac, Windows, Web 

Evernote aantekeningen appsMet een beoordeling van 4+ is Evernote niet voor niets de favoriet onder de notitie-apps. Op web, iOS of Android en zelfs Windows Phone: het werkt allemaal op deze besturingssystemen. Het is ernstig fijne aantekeningen app. Hun motto is kort maar krachtig: Remember everthing.
De app is een echte productiviteits machine. Het is geschikt voor het maken van notities, plaatjes/foto’s, takenlijstjes en het opslaan van webpagina’s die u zeker weten niet meer gaat vergeten. Nog paar handigheidjes. Notities kunnen handsfree ingesproken worden. Dat betekent altijd en overal (gesproken) aantekeningen maken. Naast notities kunt u ook foto’s maken (van business kaartjes bijvoorbeeld) die rechtstreeks in Evernote worden opgeslagen. Om to-do’s bij te houden is de app niet ideaal. Zoals gezegd er kan wel een ‘takenlijst’ met checkboxes gemaakt worden in een item, maar u kan geen data of prioriteit e.d. instellen. De app ToDoIst is daar meer voor geschikt (zie onder)

Deze app is echt speciaal voor ondernemers die hun handen al vol hebben aan hun onderneming, veel onderweg zijn en achter het stuur zitten.

Wat zijn de kosten?

Zoveel gemak, dat kost geld. Valt mee! Een Evernote Basic abonnement is gratis. Daar kan u maandelijks 60MB synchroniseren op twee apparaten. Vaak al voldoende.

 

 

 

iCloud – iOS, Android, Mac, Windows, Web

iCloud aantekeningen appSoms hoeft u niet verder te kijken dan je neus lang is. En die wijst naar je iPhone. De meeste iPhone gebruikers hebben de Notitie app in hun startscherm. Deze communiceert rechtstreeks met uw Apple iCloud-account. Als u dat wilt natuurlijk. Apple regelt het prima dat hun hardware prima samenwerkt. Door uw iCloud account kunt moeiteloos schakelen tussen notities die gemaakt zijn op uw smartphone, computer of iPad. Hiermee maakt moeiteloos to-do-lijsten, voegt u foto’s en video’s toe aan de notities en maakt u tekeningen. Daarbij helpt de smartphone je ook nog rechte lijnen trekken. Voor als u geen timmermansoog hebt. Wat wilt u nog meer?

Apple account? Dan kost het vast geld!

Een iCloud-account is gratis tot 5GB opslagruimte, daarna worden er kosten in rekening gebracht.

 

OneNote – iOS, Mac, Windows, Web

OneNote, meer dan een aantekeningen appsEen regelrechte concurrent van Evernote. De notitie app OneNote van Microsoft is een absolute alleskunner-in-één. Notities intoetsen, opnemen, afbeeldingen opslaan, check-lists, to-do-lijstjes en rekensommen maken en deze delen met je collega’s. U kunt het niet zo gek niet bedenken of het kan met deze app. Gelukkig werkt OneNote ook als het niet verbonden is met het internet. Die plekken zijn er namelijk nog in Nederland.

Wat kost deze alleskunner?

Hoeveel u ook opslaat, het is en blijft gra-tis. Gebruik daarnaast OneDrive (gratis tot 5GB opslagruimte) en u bent nooit meer iets kwijt.

 

ToDoist – iOS, Android, Mac, Windows, Web

ToDoistEvernote gebruik ik echt voor mijn aantekeningen en voor mijn ToDo-tjes gebruik ik de bijna gelijknamig app ToDoist. De app schittert door eenvoud met geen overbodige toeters en bellen. Taak intikken, project selecteren (bijv je onderneming, prive, kinderen), datum gereed en klaar. De webversie werkt net zo prettig, overzichtelijke en clean als app. Er zijn wel een aantal functies waarvoor een premium-abonnement nodig is. Zo kunnen er geen taakdetails worden toegevoegd en is het niet mogelijk om bijlages te gebruiken. Het is puur persoonlijk, maar na een jaar ben ik weer terug gegaan na de gratis versie. ToDoist is overzichtelijk, eenvoudig en te gebruiken op vele platformen en daarom al geruime tijd mijn favoriete to-do-app voor mijn smartphone en PC

Wat kost het premium abonnement?

Een premium jaarabonnement op ToDoist kost zo’n € 32 per jaar.  De basis versie is gratis en wordt door miljoenen mensen gebruikt.

 

Quip – iOS, Mac, Android, Windows, web

QuipHet kan nog fraaier. Wilt u ook spreadsheets delen? Met Quip is het mogelijk. Met Quip maak, deel en schrijft (typen) u de gebruikelijke notities. Maar u kunt meer. Want u kunt chatten met collega ondernemers of klanten. Zowel in een team als 1-op-1 met die ene klant of leverancier.

Dit zal vast dan wel geld kosten?

Dat klopt, er hangt  een prijskaartje aan, maar er is wel onbeperkte opslagruimte. Ja, dat leest u goed: on-be-perkt. Quip is vooral handig voor beginnende ondernemers. Denk daarbij aan start-ups (teams groter dan 5 personen) en dan kost het $30 per maand. Voor elke gebruiker meer betaalt u $10 extra per maand.

Aantekeningen apps of toch het logboek?

Bent u er van overtuigd dat u als ondernemer tijd en geld bespaart met deze aantekeningen apps?  Ik gebruik zelf al jaren Evernote. Voor zowel de zakelijk als de privé aantekeningen. Door de krachtige zoekfunctie vindt u snel uw notities weer terug. Wilt u dit allemaal niet, ga gewoon lekker door met notities te schrijven in uw papieren agenda. Met een flink hard alarm erachter. En dan maar hopen…

 
Download gratis 27 handige apps
 
Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

 

Zijn er meer handige apps?

Ja, naast de aantekeningen apps, zijn er zeker meer apps voor de zakelijke autorijder. We hebben ze apart gerubriceerd. Bekijk onze pagina’s ‘goedkoop tanken door een app‘, de top 5 kilometerregistratie apps of mobiel parkeren apps

Bron: Telfort, een van de providers die in onze beste zakelijke mobiele abonnement vergelijker is opgenomen


 

Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen