3 minuten leestijd

Ben je op zoek naar bespaartips? Dat de maandelijkse kosten op dit moment voor iedereen de pan uit rijzen is geen geheim, en dus proberen we met zijn allen manieren uit om geld te besparen. Waar het in veel discussies gaat over de energierekeningen en de inflatie voor consumenten, moeten ook de ondernemers niet worden vergeten. Ook zij hebben te maken met (zeer) hoge kosten en moeten op de centen letten. Daarom hebben we deze 5 krachtige bespaartips voor ondernemers op een rijtje gezet. Misschien kun je hierdoor maandelijks wat meer overhouden.

1. Kijk kritisch waar je minder energie kunt gebruiken

Voor ondernemers is het ook erg rendabel om kritisch te kijken naar de hoeveelheid energie die gebruikt wordt. Als je een kantoorpand huurt, kun je bijvoorbeeld tegen je werknemers zeggen dat ze een warme trui mee moeten nemen.

Dan kan de verwarming een (halve) graad omlaag! Ook dingen als de lampen en computers onnodig aan laten staan is niet meer van deze tijd. Word bewust van de mogelijkheden. Kijk ook naar duurzame bespaartips als speciale ledverlichting, dat kan een boel schelen.

Op kantoor een warme trui dragen

2. Let op het parkeren 

De parkeerkosten die je maandelijks maakt zijn vaak verborgen euro’s dus vandaar dat we ze bij de bespaartips hebben geplaatst.

Parkeerplaatsen worden steeds duurder, dus zeker als je vaak naar het centrum van een grote stad gaat, kun je overwegen om andere manieren van vervoer te kiezen. Rijden is al erg duur, dus betaal je niet ook nog krom aan parkeren.

2.1 Minst gebruikte bespaartips: betaal alleen de gebruikte parkeertijd

Uit onderzoek blijkt dat maar liefs 69% van de parkeerders bewust teveel parkeergeld betaald. Bij een gemiddeld parkeertijd van 2 uur, betaald bijna driekwart 22 minuten teveel parkeergeld. De reden is evident. Dit doen we natuurlijk omdat we bang zijn voor parkeerboetes.

De waarde van die 22 minuten teveel betaalde parkeergeld varieert tussen de €0,44 en €1,83. Deze spreiding heeft ook een reden.

2.2 Mobiel parkeren afrekenen met een tankpas

Betaald parkeren verschilt per stad, dorp of vliegveld. De oplossing om teveel betaalde parkeergeld te voorkomen kun je doen door zogenaamd mobiel parkeren.

Bij de tankpas van MoveMove is mobiel parkeren een onderdeel van hun aanbod. Je betaalt alleen de daadwerkelijk gemaakte parkeerkosten blijkt uit de MoveMove tankpas Review.

3. Bespaartips met betrekking tot abonnementen

Over heel veel maandelijkse kosten die je maakt zal je misschien denken dat het vaste lasten zijn, en dat je er niet zonder kunt.

Maar een van de beste bespaartips is om naar dit soort kostenposten kritisch te kijken. Kijk dus goed naar alle maandelijkse (kleine) bedragen. In onze ervaring hebben ondernemers hier vaak veel te veel van.

Een van de duurdere abonnement is voor de smartphone. Als je smartphone nog goed is, kijk dan eens naar Zakelijk mobiel abonnement. Daar zijn misschien mogelijkheden!

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

4. Geef niet te veel uit aan verzekeringen

Ook verzekeringen komen voor in de bespaartips. Want het is natuurlijk goed om voor sommige zaken verzekerd te zijn, maar jezelf of je bedrijf oververzekeren is ook niet aan te raden.

Er zijn onderzoeken die aantonen dan veel verzekeringen – zoals bijvoorbeeld een verzekering tegen schadeclaims van klanten – overbodig zijn. Denk dus goed na over welke premies je maandelijks wilt afdragen.

5. Laatste van de bespaartips: zorg voor een goed overzicht

Dat een van de bespaartips gaat over overzichtelijke financiën is natuurlijk geen verrassing. Want alleen als je duidelijk weet waar je geld naartoe gaat, kun je daadwerkelijk snijden in je uitgaven.

Zorg dus voor een zakelijke rekening en houd alle in- en uitkomsten goed bij. Waarschijnlijk zie je gelijk een of twee dingen waar je op kunt besparen. 

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This