5 minuten leestijd

onmisbare apps

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en zaken doet waar en wanneer zij/hij wilt. Het is soms rennen naar hot naar het en jongleren met een overvolle agenda.

Of u nu onderweg bent naar een afspraak, in de trein of auto of gewoon in de tuin zit: de zaken gaan door.

Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer, natuurlijk met een internetverbinding en een handvol onmisbare apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag. Heeft u deze 28 onmisbare apps voor ondernemer al op uw zakelijke smartphone? We beginnen met een aantal handige apps om uw time management te ondersteunen..

 

 

TimesUpp

TimesUpp onmisbare appWilt u nooit meer zenuwachtig in de file staan als u dreigt te laat te komen bij uw klant? De app TimesUpp geeft een seintje wanneer u van huis of kantoor moet vertrekken om op tijd te komen. De app maakt gebruik van gegevens uit uw agenda en van route-, reis- en file informatie en berekent daarmee hoe laat u weg moet. Als u met de auto gaat, dan laat de app ook zien hoeveel parkeerplekken en nog zijn in de parkeergarages.

 

Onmisbare apps als u op reis gaat

Reis apps  zijn onmisbare apps

 

Over time management gesproken, als u geregeld zakelijk vliegt, dan hebben wij een aantal onmisbare apps gevonden:

  • Kayak – De wereld in uw broekzak. Een handige app om vluchten, hotels en de huur van vervoer mee te onderzoeken. U kunt prijzen vergelijken en filteren op waar u een tussenstop maakt. 
  • Een alternatief is de app Tripit die veel van uw reisstress probeert weg te nemen. Vluchtnummers, inchecktijden, wegbeschrijvingen en afspraken: Tripit houdt het allemaal bij en helpt u de juiste richting inslaan. Het principe is even eenvoudig als briljant: koppelt uw mailbox aan de app, waarna Tripit alle mails in verband met reizen scant, ordent en integreert in het reisschema.
  • GateGuru – Dwalen en dolen op vliegvelden, we heeft er geen hekel aan? Deze app helpt u om vliegveld te navigeren. Op basis van het vluchtnummer geeft de app informatie over uw terminal, gate, aankomst- en vertrektijden, en de wachttijden bij de paspoort controle. De app bevat kaarten en geeft zelfs tips over waar u bijvoorbeeld in de buurt kunt eten.      
  • HotelTonight – Met een score van 4,8 app moet u deze echt hebben. Deze zakelijk app bent u in staat om op dezelfde dag voor 14.00 uur nog een hotel te boeken. Indien mogelijk met lastminute korting…  
  • LoungeBuddy – Bent u een globetrotter? Als u veel en/of lange tussenstops heeft dan ziet in de app in welke lounges u toegang heeft. Afhankelijk van uw lidmaatschap (Flying Dutchman bijvoorbeeld) kunt er gratis drankjes nuttigen of u kunt in de app een dagpas kopen.  In bovenstaande lijstje lijkt het mij een van de meest handige apps!

 

 

Onmisbare apps om notities te bewaren

Evernote aantekeningen appIn een van onze meest gelezen artikel ‘5 handige aantekeningen apps’ staat op de eerste plaats Evernote. Het is (hyper) modern en een ontzettend handige notitieboek.

Geen gedoe met post-its en stukjes papier. Omdat de informatie in de cloud is opgeslagen, wordt het met alle devices automatisch gesynchroniseerd. Als u op kantoor of thuis werkt met uw desktop of laptop, onderweg met uw smartphone bent: op elke apparaat is en blijft de informatie het up-to-date. Aanrader!

 

CamCard

CamCardU kent het wel: na een beurs puilen uw zakken uit van de businesskaartjes. En of u daarna nog tijd of zin zal hebben om die te sorteren, over te typen of op te slaan in uw smartphone, is nog maar de vraag.

Met de app CamCard maakt u daar een eind aan die rompslomp. U neemt een foto van het kaartje en voila, de app doet de rest. Alle gegevens komen netjes bij uw contacten. Een extra gemak: vanuit CamCard kan u rechtstreeks  contactpersonen bellen, sms’en of mailen. Het heeft niet voor niets een hoge beoordeling in de app stores.

 

Projectmanagement app

Slack projectmanagementHet werken in projecten, is je rol pakken en vooral hard werken om het team naar grote hoogte te laten stijgen.

De app Slack helpt voor een gestroomlijnde communicatie. De app zit tussen e-mail en direct messaging in en heeft een overzichtelijke user-interface.

 

 

Handige apps voor Taken en To Do’s

ToDoistEr zijn een aantal moderne varianten van het to do lijstje. Het meest bekend is Wunderlist al geef ik mij voorkeur aan ToDoIst. U kunt eenvoudige taken toevoegen per project, een uiterste datum en voila: klaar.

Het vergeten van klus(jes) is hiermee voorbij. Een prettige eigenschap is dat taken ook gedeeld kan worden met werknemers, collega’s en leveranciers om een reminder in te stellen. Over handige apps gesproken…

 

Onmisbare apps om wachtwoorden te bewaren

Wat was mijn wachtwoord ook alweer? Door al die handige apps zijn er ook verschillende wachtwoorden nodig. De tijd is echt voorbij dat u een en dezelfde wachtwoord kan gebruiken voor apps. Dat is vragen om problemen: als uw wachtwoord wordt gehackt, dan kunnen kwaadwilligen bij heel veel apps.

Maar hoe onthoud ik al die wachtwoorden? Dat kan op twee manieren: als u het hierboven al het geroemde evernote gebruikt, dan kunt u een notitie maken met daarin alle wachtwoorden. Die notitie kan u versleutelt opslaan en beschermen met een hoofd wachtwoord.

Een andere optie is (weer..) een aparte app, zoals 1Password. Het is een wachtwoordtool die het onthouden een stuk makkelijker maakt. Een alternatief is LastPass, die zowel voor het web als mobile werkt. Deze wachtwoordbeheer app is niet gratis, maar als u 101 dingen moet onthouden, dan is een wachtwoord onthouden wellicht uw laatste waar u druk over wilt maken.

 

Mobiel parkeren apps

ParkMobileAls zakelijke autorijder bent u natuurlijk veel onderweg. Niets is vervelender dat u bij de parkeerautomaat er achter komen dat uw geen geld of pasje heeft. Dat kan handiger met een app op uw smartphone. Een veel gebruikte app is ParkMobile. Door de app aan te zetten en de parkeerautomaat nummer in te voeren bent u klaar. Als u vertrekt dan voert dit direct in en u betaald alleen de exact het aantal minuten dat u heeft geparkeerd. Een extra uur betalen omdat u nog 5 minuten nodig heet is niet meer nodig. Op dit moment kunt de app al in honderden steden gebruiken en het is groeiende. Al vijf miljoen keer gedownload!

 

Rittenregistratie apps

Als u een auto die u puur zakelijk rijdt, dan hangt altijd het zwaard van de bijtelling boven uw hoofd. De regels voor rittenadministratie  zijn streng.

U moet waterdicht kunnen aantonen met een sluitende rittenadministratie het aantal kilometer wat uw privé en zakelijk heeft gereden.

U kunt kiezen voor een rittenregistratie inbouw oplossing, maar die kost wel een paar euro per maand. Een alternatief zijn (vele…) apps, waarbij wij de top 5 op een rij hebben gezet op een aparte pagina met kilometerregistratie apps. De meest zijn gratis en per maand of week kunt u een overzicht uitdraaien voor uw administratie.

 

 

 

Wijzer worden met Blinkist

BlinkistDe app Blinkist is de ideale app voor de mensen ‘die graag lezen maar geen tijd hebben’

De in potentie wel willende leestijgers en met een brede interesse, kunnen dan met Blinkist uit de voeten. De medewerkers van Blinkist lezen maandelijks zo’n 40 non-fictie boeken en presenteren de belangrijkste inzichten in een korte samenvatting.

Een samenvatting lezen kost ongeveer 15 minuten. Zo weet u snel waar het boek over gaat met de belangrijkste lessen en tips. Als het u aanspreekt, kunt als nog besluiten het boek aan te schaffen. Krijgt u al al interesse in ‘Big ideas in small packages’?  

 

Flipboard – Newsfeed

FlipBoardNog meer leeshonger? Natuurlijk wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen in uw vak- en werkgebied. Met Flipboard voorkomt u een informatie-overload en krijgt u een op maat gemaakt nieuwsoverzicht op uw eigen smartphone.

U geeft zelf aan over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen. Veel leesvreugd!

 

Pocket – Inspiratie

In de twee vorige apps wordt informatie voor u verzamelt. Met Pocket kan u via het internet of via uw sociale kanalen veel inspiratie opdoen, maar hebt niet altijd de tijd om direct uitgebreid een artikel te lezen of een video te bekijken. Pocket helpt je om artikelen, foto’s en video’s op te slaan en later terug te lezen of te bekijken, zelfs offline.

Audible

AudibleWant u moet er eens op letten: heel wat succesvolle entrepreneurs zijn belezen mensen. Maar bent u het lezen moe? U kunt ook luisteren. Want hoe verzoen je lezen met uw druk-druk-drukke agenda?

Met Audible luistert u naar boeken terwijl je bijvoorbeeld op de weg bent met de auto. Zo verrijk je je kennis en houd je je ideeënstroom op peil. Al Honderdduizenden keer gedownload… 

 

e-Boekhouden- Online boekhouding

Online boekhouden voor ondernemers

De online boekhoudpakket e-Boekhouden neemt uw complete boekhouding uit handen.

Met de app van e-Boekhouden.nl heeft u uw administratie altijd bij de hand. Direct na uw aankoop kan u eenvoudig een foto van bijvoorbeeld de btw-bonnen verwerken. Upload deze foto vervolgens via een beveiligde verbinding in uw persoonlijk portaal en voila!  e-Boekhouden verwerkt uw administratie, en realtime heeft u via de gratis  mobiele app inzicht in uw bedrijfsresultaten.

 

LinkedIn – Netwerken

LinkedIn zakelijke app, een van meest handige apps

Als ondernemer is het hebben en onderhouden van een netwerk daily business. Via LinkedIn blijft u in contact met uw zakelijke netwerk. Door de app te installeren, heeft u al uw contacten altijd bij de hand en kun je eenvoudig iemand toevoegen als je net een zakelijke afspraak hebt gehad.

Daarnaast zijn er in LinkedIn steeds meer functies beschikbaar om aantekeningen te maken. Dat kan zinvol zijn wanneer u elkaar hebt ontmoet, wat de contactgegevens zijn en reminders die je niet moet vergeten. Zo kun je het als ondernemer bijna als een soort CRM-systeem gebruiken.

 

Lijst van handige apps compleet?

Zijn er nog meer meer onmisbare en handige apps? Vast, want in de beide stores staan er miljoenen. Maar bovenstaande handige apps zijn veel gedownload, hebben een hoge rating en zijn gewoon handig. Voorwaarde is wel dat uw een goed werkend smartphone heeft. 

Als uw smartphone niet goed meer werkt of traag is geworden, dan wilt vast u een nieuwe aanschaffen.. Bezoek de speciale pagina smartphones voor de ondernemer om of de pagina met de het beste zakelijk mobiel abonnement al of niet in combinatie met een toestel. 

De iPhone 8 of de Samsung Galaxy S8 zijn mogelijke alternatieven. Dit zijn toestellen die tegen een druppeltje water kunnen en waarop uw onmisbare apps weer vlekkeloos draaien!