5 minuten leestijd

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en zaken doet waar en wanneer zij/hij wilt. Het is soms rennen naar hot naar het en jongleren met een overvolle agenda.

Of je nu onderweg bent naar een afspraak, in de trein of auto of gewoon in de tuin zit: de zaken gaan door. Uit onderzoek blijkt dat de smartphone ruim 700 uur per jaar wordt gebruikt.

Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer, natuurlijk met een internetverbinding en een handvol onmisbare apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

Heb jij deze 28 onmisbare apps voor ondernemer al op je zakelijke smartphone? We beginnen met een aantal handige apps om je time management te ondersteunen..

TimesUpp

TimesUpp onmisbare app

Wil je nooit meer zenuwachtig in de file staan als je dreigt te laat te komen bij uw klant? De app TimesUpp geeft een seintje wanneer je van huis of kantoor moet vertrekken om op tijd te komen. De app maakt gebruik van gegevens uit jouw agenda en van route-, reis- en file informatie en berekent daarmee hoe laat je weg moet. Als je met de auto gaat, dan laat de app ook zien hoeveel parkeerplekken en nog zijn in de parkeergarages.

Onmisbare apps als je op reis gaat

Reis apps zijn onmisbare apps

Over time management gesproken, als je geregeld zakelijk vliegt, dan hebben wij een aantal onmisbare apps gevonden:

 • Kayak – De wereld in je broekzak. Een handige app om vluchten, hotels en de huur van vervoer mee te onderzoeken. Je kunt prijzen vergelijken en filteren op waar u een tussenstop maakt. 
 • Een alternatief is de app Tripit die veel van jouw reisstress probeert weg te nemen. Vluchtnummers, inchecktijden, wegbeschrijvingen en afspraken: Tripit houdt het allemaal bij en helpt u de juiste richting inslaan. Het principe is even eenvoudig als briljant: koppelt uw mailbox aan de app, waarna Tripit alle mails in verband met reizen scant, ordent en integreert in het reisschema.
 • GateGuru – Dwalen en dolen op vliegvelden, we heeft er geen hekel aan? Deze app helpt je om op het vliegveld te navigeren. Op basis van het vluchtnummer geeft de app informatie over je terminal, gate, aankomst- en vertrektijden, en de wachttijden bij de paspoort controle. De app bevat kaarten en geeft zelfs tips over waar je bijvoorbeeld in de buurt kunt eten.      
 • HotelTonight – Met een score van 4,8 app moet je deze echt hebben. Deze zakelijk app ben je in staat om op dezelfde dag voor 14.00 uur nog een hotel te boeken. Indien mogelijk met lastminute korting…  
 • LoungeBuddy – Ben je een globetrotter? Als je veel en/of lange tussenstops heeft dan ziet je in de app in welke lounges je toegang hebt. Afhankelijk van jouw lidmaatschap (Flying Dutchman bijvoorbeeld) kun je er gratis drankjes nuttigen of u kunt in de app een dagpas kopen.  In bovenstaande lijstje lijkt het mij een van de meest handige apps!

Onmisbare apps om notities te bewaren

Evernote aantekeningen app

In een van onze meest gelezen artikel ‘5 handige aantekeningen apps’ staat op de eerste plaats Evernote. Het is (hyper) modern en een ontzettend handige notitieboek.

Geen gedoe met post-its en stukjes papier. Omdat de informatie in de cloud is opgeslagen, wordt het met alle devices automatisch gesynchroniseerd. Als je op kantoor of thuis werkt met je desktop of laptop, onderweg met je smartphone bent: op elke apparaat is en blijft de informatie het up-to-date. Aanrader!

CamCard

CamCard

Je kent het wel: na een beurs puilen je  zakken uit van de businesskaartjes. En of je daarna nog tijd of zin zal hebben om die te sorteren, over te typen of op te slaan in je smartphone, is nog maar de vraag.

Met de app CamCard maak je daar een eind aan die rompslomp. Je neemt een foto van het kaartje en voila, de app doet de rest. Alle gegevens komen netjes bij je contacten.

Een extra gemak: vanuit CamCard kan je rechtstreeks  contactpersonen bellen, sms’en of mailen. Het heeft niet voor niets een hoge beoordeling in de app stores.

Projectmanagement app

Slack projectmanagement

Het werken in projecten, is je rol pakken en vooral hard werken om het team naar grote hoogte te laten stijgen.

De app Slack helpt voor een gestroomlijnde communicatie. De app zit tussen e-mail en direct messaging in en heeft een overzichtelijke user-interface.

Handige apps voor Taken en To Do’s

ToDoist

Er zijn een aantal moderne varianten van het to do lijstje. Het meest bekend is Wunderlist al geef ik mij voorkeur aan ToDoIst. Je kunt eenvoudige taken toevoegen per project, een uiterste datum en voila: klaar.

Het vergeten van klus(jes) is hiermee voorbij. Een prettige eigenschap is dat taken ook gedeeld kan worden met werknemers, collega’s en leveranciers om een reminder in te stellen. Over handige apps gesproken…

Onmisbare apps om wachtwoorden te bewaren

Wat was mijn wachtwoord ook alweer? Door al die handige apps zijn er ook verschillende wachtwoorden nodig. De tijd is echt voorbij dat je een en dezelfde wachtwoord kan gebruiken voor apps. Dat is vragen om problemen: als je wachtwoord wordt gehackt, dan kunnen kwaadwilligen bij heel veel apps.

Maar hoe onthoud ik al die wachtwoorden? Dat kan op twee manieren: als je het hierboven al het geroemde evernote gebruikt, dan kun je een notitie maken met daarin alle wachtwoorden. Die notitie kan je versleutelt opslaan en beschermen met een hoofd wachtwoord.

Een andere optie is (weer..) een aparte app, zoals 1Password. Het is een wachtwoordtool die het onthouden een stuk makkelijker maakt.

Een alternatief is LastPass, die zowel voor het web als mobile werkt. Deze wachtwoordbeheer app is niet gratis, maar als u 101 dingen moet onthouden, dan is een wachtwoord onthouden wellicht uw laatste waar u druk over wilt maken.

Mobiel parkeren apps

ParkMobile

Als zakelijke autorijder ben je natuurlijk veel onderweg. Niets is vervelender dat u bij de parkeerautomaat er achter komen dat uw geen geld of pasje heeft. Dat kan handiger met een app op uw smartphone.

Een veel gebruikte app is ParkMobile. Door de app aan te zetten en de parkeerautomaat nummer in te voeren bent u klaar. Als je vertrekt dan voer je dit direct in en je betaalt alleen de exact het aantal minuten dat je hebt geparkeerd.

Een extra uur betalen omdat je nog 5 minuten nodig heeft is niet meer nodig. Op dit moment kun je de app al in honderden steden gebruiken en het is groeiende. Al vijf miljoen keer gedownload!

Rittenregistratie apps

Als je een auto puur zakelijk rijdt, dan hangt altijd het zwaard van de bijtelling boven je hoofd. De regels voor rittenadministratie zijn streng.

Je moet waterdicht kunnen aantonen met een sluitende rittenadministratie het aantal kilometer wat je privé en zakelijk hebt gereden.

Je kunt kiezen voor een rittenregistratie inbouw oplossing, maar die kost wel een paar euro per maand. Een alternatief zijn (vele…) apps, waarbij wij de top 5 op een rij hebben gezet op een aparte pagina met kilometerregistratie apps. De meest zijn gratis en per maand of week kun je een overzicht uitdraaien voor uw administratie.

Wijzer worden met Blinkist

Blinkist

De app Blinkist is de ideale app voor de mensen ‘die graag lezen maar geen tijd hebben’

De in potentie wel willende leestijgers en met een brede interesse, kunnen dan met Blinkist uit de voeten. De medewerkers van Blinkist lezen maandelijks zo’n 40 non-fictie boeken en presenteren de belangrijkste inzichten in een korte samenvatting.

Een samenvatting lezen kost ongeveer 15 minuten. Zo weet je snel waar het boek over gaat met de belangrijkste lessen en tips. Als het je aanspreekt, kun je als nog besluiten het boek aan te schaffen. Krijgt je al al interesse in ‘Big ideas in small packages’?  

Flipboard – Newsfeed

FlipBoard

Nog meer leeshonger? Natuurlijk wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen in je vak- en werkgebied. Met Flipboard voorkom je een informatie-overload en krijg je een op maat gemaakt nieuwsoverzicht op uw eigen smartphone.

Je geeft zelf aan over welke onderwerpen je nieuws wilt ontvangen. Veel leesvreugd!

Pocket – Inspiratie

In de twee vorige apps wordt informatie voor je verzamelt. Met Pocket kan je via het internet of via jouw sociale kanalen veel inspiratie opdoen, maar hebt niet altijd de tijd om direct uitgebreid een artikel te lezen of een video te bekijken.

Pocket helpt je om artikelen, foto’s en video’s op te slaan en later terug te lezen of te bekijken, zelfs offline.

Audible

Audible

Want je moet er eens op letten: heel wat succesvolle entrepreneurs zijn belezen mensen. Maar ben je het lezen moe? Je kunt ook luisteren. Want hoe verzoen je lezen met je druk-druk-drukke agenda?

Met Audible luistert je naar boeken terwijl je bijvoorbeeld op de weg bent met de auto. Zo verrijk je je kennis en houd je je ideeënstroom op peil. Al Honderdduizenden keer gedownload… 

e-Boekhouden- Online boekhouding

Online boekhouden voor ondernemers

De online boekhoudpakket e-Boekhouden neemt je complete boekhouding uit handen.

Met de app van e-Boekhouden.nl is je administratie altijd bij de hand. Direct na je aankoop kan u eenvoudig een foto van bijvoorbeeld de btw-bonnen verwerken.

Upload deze foto vervolgens via een beveiligde verbinding in jouw persoonlijk portaal en voila!  Het programma e-Boekhouden verwerkt administratie, en realtime heb je via de gratis mobiele app inzicht in je bedrijfsresultaten.

LinkedIn – Netwerken

LinkedIn zakelijke app, een van meest handige apps

Als ondernemer is het hebben en onderhouden van een netwerk daily business. Via LinkedIn blijf je in contact met jouw zakelijke netwerk. Door de app te installeren, heb je al jouw contacten altijd bij de hand en kun je eenvoudig iemand toevoegen als je net een zakelijke afspraak hebt gehad.

Daarnaast zijn er in LinkedIn steeds meer functies beschikbaar om aantekeningen te maken. Dat kan zinvol zijn wanneer je elkaar hebt ontmoet, wat de contactgegevens zijn en reminders die je niet moet vergeten. Zo kun je het als ondernemer bijna als een soort CRM-systeem gebruiken.

Lijst van handige apps compleet?

Zijn er nog meer meer onmisbare en handige apps? Vast, want in de beide stores staan er miljoenen. Maar bovenstaande handige apps zijn veel gedownload, hebben een hoge rating en zijn gewoon handig. Voorwaarde is wel dat je een goed werkend smartphone heeft. 

We hebben een eBook gemaakt waarin deze apps (en meer) op een rijtje staan. Die kan je gratis downloaden op onze downloadpagina.

Als jouw smartphone niet goed meer werkt of traag is geworden, dan wilt je vast een nieuwe aanschaffen.. Bezoek de speciale pagina met een toplijst van smartphones voor de ondernemer of de pagina met de het beste zakelijk mobiel abonnement al al of niet in combinatie met een toestel. 

De iPhone 8 of de Samsung Galaxy S9 zijn mogelijke alternatieven. Dit zijn toestellen die tegen een druppeltje water kunnen en waarop uw onmisbare apps weer vlekkeloos draaien!

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This