3 minuten leestijd

Wat is een GPS tracking systeem en wat zijn GPS tracker apps en inbouw mogelijkheden? En wat zijn de voordelen voor de ondernemer en wat levert het op? 

In een voorgaande artikel hebben we uitgebreid gesproken over de prachtige uitvinding Global Positioning System (GPS), met wereldwijde dekking.

De werking, de nauwkeurigheid en tenslotte zijn enkele soorten GPS trackers toegelicht. In dit vervolg artikel wordt GPS tracking systeem en bijbehorende GPS tracker apps uitgelegd met inbouw voorbeelden uit de praktijk.

Tenslotte welke oplossingen zijn voor met name de kleinere ondernemers, ofwel de vof’ers, zzp’ers maar ook voor mkb’ers is het interessant.

1. Nogmaals passieve en actieve GPS trackers

In het vorige artikel hebben we het verschil uitgelegd tussen passieve en actieve GPS trackers.

De passieve variant van zo’n GPS tracking systeem slaat de locatiegegevens lokaal op in een bijvoorbeeld een geheugenkaartje.

Een autobezitter kan dit kaartje in een computer stoppen en de rit gegevens vervolgens overzetten.

Bij de actieve GPS tracker gaat dat overzetten via GPRS (3G-4G) direct naar de cloud en is handmatig overzetten overbodig. In dit artikel focussen we alleen op de actieve GPS trackers.

Het is efficiënt en inmiddels betaalbare technologie geworden.

Een actieve GPS tracker upload via GPRS (3G-4G) de rit gegevens naar de cloud en is handmatig overzetten overbodig.

1.1 De mogelijkheden van actieve GPS tracking zijn groot. 

Een van mogelijkheden van een actieve GPS tracking systeem is dat het bijzonder behulpzaam is vanuit het oogpunt van beveiliging.  

Autobezitters kunnen hiermee de exacte locatie van een voertuig lokaliseren op een bepaald moment.

Nog erger, als er een overval is, dan kan de eigenaar zijn voertuig precies achterhalen waar de auto was toen de overval plaatsvond. 

Een ingebouwd GPS tracker in de auto kan de politie helpen om te bepalen waar en hoe laat het voertuig werd meegenomen en hen brengen waar de gestolen auto is.

Veel wagenparkbeheerders vinden dat het hebben van een GPS tracker apps een belangrijke functie vervult als een extra beveiliging middel.

Nog een fraai optie is het aanvragen van technische of medische hulp in geval calamiteiten. De locatie is bekend van het voertuig. De wegenwacht of de ambulance kan direct naar de place to be.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Wat levert een GPS tracking systeem en GPS tracker apps mij op?

GPS tracking systeem is een kleine investering. In combinatie met een inbouw unit is er vaak een smartphone GPS app waarop de chauffeur en de fleetmanager zinvolle informatie tot zijn beschikking heeft.

Maar wat levert het nu op voor de ondernemer? Een viertal voorbeelden voor die zinvol zijn voor zowel mkb als zzp. Bij elke hoofdstuk voegen we tussenhaakjes de doelgroep toe.

2.1 Automatisch kilometerregistratie (zzp & mkb)

Het is publiek geheim dat de regels voor rittenregistratie van de belastingdienst strikt gevolgd moeten worden. Mooier kunnen ze het niet maken.

Met een GPS tracker app mag en kan de papieren registratie de deur (beter gezegd: de auto) uit.

Elke rit krijgt met zo’n tracker een eigen label: zakelijk, woon-werkverkeer (niet aftrekbaar!) en privé ritten. Een totaal overzicht kan maandelijks automatisch naar je mailadres gestuurd worden of is via een webportaal real-time in te zien.

De ritten kunnen gelabeld worden zoals u dat wenst. Deze labeling is bijzonder handig voor zzp’ers die gebruik maken van hun privé auto en elke rit kunnen identificeren.

Voor de ondernemers die een auto op naam van de onderneming hebben staan is zo’n inbouw oplossing de manier om sluitend aan te tonen wat voor soort kilometers zijn gereden.

Met een GPS tracker app mag en kan de papieren registratie de deur (beter gezegd: de auto) uit.

2.2 Minder uitgaven aan onderhoud (vof & mkb)

Hoeveel geld betaal je jaarlijks aan onderhoud of vervanging? Je hebt het vast wel eens gezien hoe sommige bestuurders met hun auto’s omgaan met soms gevolg kapotte bedrijfsauto’s langs de kant of schade aan de auto.

Dit kost je geld, tijd en ergernis. Door een GPS tracker heeft de fleetmanager beter en sneller inzicht in de staat van onderhoud van uw auto’s.

GPS tracking laat minder ruimte voor fouten bij het onderhoud in elk voertuig. Het genereert gedetailleerde rapporten over hoe uw bestuurders rijden en of ze de optimale route kiezen.

Als je de investering in een GPS tracker systeem maakt, zul je ontdekken dat je op de lange termijn, je geld beter laten renderen door hier gebruik van te maken.

Een GPS tracker betaalt niet alleen voor zichzelf terug, het bespaart geld in gebieden op gebied van minder en tijdig onderhoud.


2.3 Aansprakelijkheid en rijgedrag bestuurder (vof & mkb)

Zonder een GPS tracker app en systeem, ben je sterk afhankelijk van jouw chauffeur verhalen.

Sterker, eigenlijk ben je verplicht een sticker te plaatsen op de achterkant van elk voertuig te lezen heeft geplaatst “Hoe is mijn rijstijl?” met een telefoonnummer.

Maar hoeveel mensen nemen de moeite om je te bellen als jouw chauffeurs te snel gaan of letterlijk te kort door de bocht gaan?

Natuurlijk hoop je dat de medewerkers die extern zijn het juiste doen, maar foutjes in gedrag zijn menselijk. GPS tracker apps geef je een extra mogelijkheid tot verantwoording.

Als jouw medewerker een boete krijgt of een late aankomst op de plaats van bestemming, dan weet je vervolgens hoe dat komt.

Of als de zakelijke tankpas onevenredig teveel gebruikt wordt wat dan iets zegt over de snelheid, optrekken en hard door de bochten rijden.

2.4 Pech of medische hulp (zzp, vof & mkb)

Er zijn GPS trackers die pechhulp verlenen. Met een druk op de knop op de smartphone wordt de locatie waarop de auto direct meegestuurd bij de aanvraag om pech hulp.

Een wegenwacht of een berger regelt direct het transport naar een garage en u of uw medewerker verliest zo min mogelijk tijd.

Maar er zijn ook oplossingen die medische hulp beiden en in geval van een medisch probleem kan u direct in contact worden gebracht met een medische helpdesk.

3. Nogmaals GPS tracking systeem & GPS tracker apps 

Met een GPS tracker systeem zullen de besparingen jaar na jaar oplopen.

Naar onze bescheiden mening kun je geen betere investering hebben en ontzorgt het de ondernemer van een hoop operationele activiteiten.

En het – zeker voor de zzp’er – voorkomt het gedoe met de belastingen.

Maar ja, welke oplossing moet ik nemen voor GPS tracker apps en inbouw? De redactie heeft vele oplossingen onderzocht en adviseert Cartracker.

Het is een value for money oplossing, betaalbaar en met voldoende functionaliteit voor de zzp en vof ondernemers. Daarnaast heeft het een keurmerk Ritten Registratie Systeem, zodat je gedoe kan voorkomen met de belastingdienst.

Als je meer wilt weten, bezoek dan onze speciale inbouw oplossingen pagina met uitgebreide uitleg. Of klik op onderstaande oranje buttons en probeer (gratis) de oplossingen van Cartracker. 

 • Koop : €5,- per maand, eenmalig kosten €145,-
 • Lease:  €10,- per maand, all-in
 • Eerste 3 maanden gratis via onze site
 • Rittenregistratie, inclusief straat parkeren app
 • Bij uitstek geschikt voor zzp’er
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Score
8,5

 • Automatische kilometerregistratie
 • Al meer dan 20.000 zakelijke gebruikers 
 • Fiscusproof, inbouw systeem heeft keurmerk RitRegistratieSystemen 
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Uniek: plug & play, met straatparkeren

Share This