2 minuten leestijd

Keurmerk RitRegistratieSystemen wat is dat? Als je een voertuig zowel zakelijk als privé rijdt, dien je een rittenadministratie bij te houden voor de belastingdienst. Dit kun je natuurlijk handmatig bijhouden in een Excel-bestand of op papier.

Jak zal je denken. Maar het kan veel sneller en eenvoudiger met digitale RitRegistratieSystemen (RRS). Er bestaat zelfs een keurmerk voor.

1. Wat zijn dan de digitale RitRegistratieSystemen 

De digitale ritregistratiesystemen zijn is door middel van telematica verbonden met een voertuig.

Hierdoor houdt het systeem alle ritten bij die er met het voertuig worden gemaakt. Door middel van een app of een knop in het voertuig, kun je aangeven of het een privé of een zakelijke rit is.

Het systeem genereert een overzicht van de ritten. Dit overzicht komt overeen met de eisen van de fiscus. Je kan het direct – zonder extra handeling – indienen bij de belastingdienst indien hierom wordt gevraagd.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

Zo ben je minder tijd kwijt aan administratie en heb je netjes alles op orde voor de belastingdienst. Dit is wat we bedoelen met Zakenreizen Met Gemak.

Digitale ritregistratiesystemen genereren automatisch een overzicht van de gemaakte ritten en kan je zo indienen bij de belastingdienst.

2. Wat is een keurmerk?

Een Keurmerk RitRegistratieSystemen is een officieel erkend kwaliteitsoordeel dat van een betrouwbare bron komt. De bron is een onafhankelijke, deskundige instantie.

Vaak heeft een specifiek keurmerk een eigen logo waardoor snel zichtbaar is dat een product of dienst aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoet.

Voor ritregistratiesystemen is er het Keurmerk RitRegistratieSystemen, ook wel bekend als Keurmerk RSS. Het keurmerk ritregistratiesystemen (RRS) is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die een sluitende ritadministratie oplevert voor fiscale toepassingen.

3. Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen – RRS

De Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen (RRS) is een onafhankelijke instantie die in 2013 is opgericht. Er ontstond toen veel onduidelijkheid over de kwaliteit van ritregistratiesystemen en over de geldigheid van de ritgegevens voor belastingdienst.

De stichting heeft als hoofdtaak het verlenen van het keurmerk voor de kilometerregistratie. De stichting maakt het eenvoudig om uit een van de ritregistratiesystemen te kiezen dat een sluitende ritadministratie genereert voor de belastingdienst.

Het Keurme rk RitRegistratieSystemen garandeert dat het systeem voldoet aan de eisen van de belastingdienst en garandeert ook de kwaliteit van het systeem. Systemen die over het keurmerk RRS beschikken, voldoen bovendien ook aan de strenge regels rondom privacy en fraudebestendigheid.

Het keurmerk RRS is een onafhankelijk stichting: voldoet aan de eisen en garandeert kwaliteit

3.1 Cartracker voldoet aan keurmerk RitRegistratieSystemen

Cartracker als één van de eerste partijen met het Keurmerk RitRegistratieSystemen. 

Het inbouw kilometerregistratiesysteem van Cartracker beschikt al jaren over het keurmerk RitRegistratieSystemen. Lees daar meer over in onze cartracker review.

Het keurmerk is in 2013 opgericht en Cartracker beschikt dan ook als één van de eerste partijen sinds 2013 over het keurmerk. Hierdoor ben je verzekerd van een sluitende ritadministratie voor de belastingdienst en weet je zeker dat jouw gegevens zorgvuldig worden beschermd. 

 • Koop : €5,- per maand, eenmalig kosten €145,-
 • Lease:  €10,- per maand, all-in
 • Eerste 3 maanden gratis via onze site
 • Rittenregistratie, inclusief straat parkeren app
 • Bij uitstek geschikt voor zzp’er
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Score
8,5

 • Automatische kilometerregistratie
 • Al meer dan 20.000 zakelijke gebruikers 
 • Fiscusproof, inbouw systeem heeft keurmerk RitRegistratieSystemen 
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Uniek: plug & play, met straatparkeren

Share This