Review e-boekhouden header

Review e-Boekhouden

Datum: 2022

Update: 14 augustus 2022

Hoogtepunten review e-Boekhouden

 
 • Uitgebreide functies
 • Goede handleidingen, video’s en support
 • Gebruiksvriendelijk, hoge tevredenheids score
 • Eerste 14 (!) maanden gratis
 • Inscannen bonn facturen niet gratis 
 
Score
8,5
 • Functionaliteiten 95% 95%
 • Handleidingen 80% 80%
 • Aantal koppelingen 75% 75%
 • Prijs 85% 85%
 • Helpdesk 80% 80%
 • Klantervaringen 90% 90%

 1. Review e-Boekhouden (2022) – onze ervaringen

Een sluitende boekhouding wordt door de belastingdienst verplicht als je als ondernemer ingeschreven staat in de KvK.

Als je op zoek bent naar een goed programma waarmee je de boekhouding van je bedrijf kunt doen, zul je geïnteresseerd zijn in onze ervaringen. Deze review e-Boekhouden zal alle elementen van de software bij langs gaan, zodat je voor jezelf een goede inschatting kunt maken of de dit pakket voor geschikt voor je is.

 

1.1 Hoge score op Trustpilot

e-Boekhouden op trustpilotHet is allereerst goed om te vermelden dat de reviews op Trustpilot zeer positief zijn. Van de ruim 1200 stemmen is een gemiddeld cijfer van 4,7 gegeven. Ruim 80% van de reviewers geven een score van uitstekend (5). In ieder geval is de totaal score van dit online boekhoudprogramma’s de hoogste die op Trustpilot staan.

 

 

Ruim 80% van de gebruikers geven een score van uitstekend (5)!

 

 

1.1 Welke onderdelen komen allemaal voor in deze review e-Boekhouden?

Een online boekhoudprogramma recenseren kan op verschillende manieren, maar in dit artikel staan een aantal belangrijke onderdelen centraal.

Natuurlijk wordt er in de review e-Boekhouden gekeken naar alle functies die het programma aanbiedt bij zijn abonnementen. Wat kun je allemaal doen bij de dienst, en kun je daadwerkelijk tijdwinst boeken door deze functies te gebruiken?

Ook het gebruiksgemak wordt onder de loep genomen, want als het weken duurt voordat je snapt hoe alles werkt, ben je ook niet efficiënt bezig. Dan kijken we ook nog naar de helpdesk of klantenservice.

Een goede helpdesk kan veel verschil maken, al hoop je natuurlijk dat je er zo min mogelijk gebruik van hoeft te maken!

 

2. Inscannen en uploaden van facturen

inscannen - review e-Boekhouden

Een van de functies die in de review e-Boekhouden voorbij moet komen is het uploaden en inscannen van de bonnen en facturen. Met het systeem kun je relatief gemakkelijk de facturen die je hebt verstuurd of ontvangen inscannen of uploaden.

Als je dit op de juiste manier doet, worden de bedragen rechtstreeks toegevoegd aan de rest van de boekhouding. Hierbij moet wel vermeld worden dat de data die in de factuur zit, niet altijd wordt herkend door e-Boekhouden.

Het kan dus zijn dat je de dienst een handje moet helpen door de tegenrekening handmatig in te voeren. Als je dit hebt gedaan, zal een factuur van dezelfde afzender/ontvanger een volgende keer wel herkend worden.

 

 2.1 Inscannen niet gratis

Het staat niet zo duidelijk op hun site, maar inscannen in niet gratis en komt bovenop de maandprijs. Het werkt met credits en die kan je kopen als bundels

 • 50 credits – €12,50
 • 250 credits – €47,50
 • 1000 credits – €120,-
 • 2000 credits – €180,-

Per herkend document betaal je een creditpunt.

 

2.1 Ingescande facturen overzichtelijk te bewaren

Een bijkomend voordeel dat in de review e-Boekhouden voor moet komen is dat je de ingescande facturen erg gemakkelijk en overzichtelijk kunt bewaren en rangschikken. Deze functie is niet bij alle online programma’s voor boekhouden beschikbaar.

Je kunt zoveel mappen aanmaken als je wilt. Het wordt dus makkelijk om facturen per jaar, kwartaal en opdrachtgever op te slaan. Zo vind je in een mum van tijd alles terug wat je zoekt.

 

 Overzichtelijk bewaren van de ingescande facturen is uniek.

 

 

Ook het aanmaken van jaarrekeningen wordt hierdoor een stuk minder moeilijk. Je hoeft slechts een paar keer te klikken en alles is bij elkaar geplaatst. Hierdoor is de kans op het maken van fouten een stuk kleiner geworden.

De facturen die je uploadt, zijn bij e-Boekhouden goed beveiligd in de cloud. Zo raak jij je facturen nooit meer kwijt, maar zijn ze voor hackers niet te bereiken.

 

Ik kies e-Boekhouden!

 

Eerste 14 (!) maanden gratis voor starters,  daarna vanaf €9,95,- per maand

3. Aanmaken van facturen kan ook binnen het programma

Het inboeken van facturen is dus relatief gemakkelijk, maar je kunt de facturen ook zelf maken in het programma. Deze functie is niet uniek, maar wordt toch even benoemd in de review e-Boekhouden.

Er zijn verschillende sjablonen beschikbaar, waar je uit kunt kiezen. Deze sjablonen zijn vervolgens ook nog naar je eigen hand te zetten. Je hoeft dus geen saai ontwerp meer rond te sturen naar je klanten en opdrachtgevers.

Natuurlijk is het uiterlijk van je factuur niet de belangrijkste zaak van je bedrijf, maar het kan er maar beter goed uit zien!

 

Als je een ontwerp van je factuur hebt gekozen, kun je de variabele gegevens gemakkelijk invoeren. De naam van de dienst, de kosten en natuurlijk de gegevens van de klant. In deze review e-Boekhouden benoemen we ook nog even dat het versturen van deze factuur ook een mogelijkheid is.

Je kunt na het aanmaken van de factuur kiezen tussen het inboeken, versturen via email, of allebei. Het is mogelijk om een standaard bericht in de email te zetten, die je van tevoren hebt getypt, maar je kunt de berichten ook personaliseren en/of extra bijlagen toevoegen.

 

4. Helpdesk belangrijk onderdeel van de review e-Boekhouden

 De laatste functie in de review e-Boekhouden die we behandelen is de helpdesk. Normaal gesproken zou je dit misschien niet zo zeer beschrijven als een feature, maar de supportknop en klantenservice van deze dienst is zeer goed op orde, en daarom vinden we toch dat hij vermeld moet worden.

Er zijn namelijk aardig wat functies die in de software van e-Boekhouden zitten, die je misschien niet elke dag gaat gebruiken. Het kan dus zomaar voorkomen dat je niet precies weet wat deze knop doet.

In dat geval kun je gelukkig gebruik maken van de verschillende tientallen handleidingen die beschikbaar zijn. In deze handleidingen vind je een beknopte uitleg van alle functies in pdf-formaat.

 

4.1 Overzichtelijke handleidingen

handleidingen van e-Boekhouden zijn overzichtelijk

Als deze handleidingen, of de FAQ, die ook nog beschikbaar is, niet genoeg informatie bieden, kun je gelukkig nog een manier proberen om tot antwoorden te komen. Je kunt dan namelijk de helpdesk inschakelen.

De ervaringen bij de helpdesk zijn zeer goed. In deze review e-Boekhouden willen we zelfs vermelden dat dit met gemak bij de beste helpdesks hoort, die we ooit hebben geprobeerd. Als je contact opneemt kun je toestemming geven om mee te kijken in je account.

Je kunt dan gebeld worden en live meekijken hoe je problemen worden opgelost. Erg gemakkelijk!

 

5. Zijn er ook negatieve punten in deze review e-Boekhouden?

 Over het aantal functies en de gebruiksvriendelijkheid zijn we in deze review e-Boekhouden dus over het algemeen aardig positief. Maar het is uiteraard niet alleen maar hosanna, want er zijn ook een aantal verbeterpunten voor dit pakket.

 

5.1 Verdienmodel niet heel handig

 We beginnen met het verdienmodel. Er zijn 3 abonnementsvormen beschikbaar, waaruit je kunt kiezen. Nu is dat niet zo gek en zelfs zeer voordelig.

De abonnementen zijn de eerst 14 maanden gratis, en voor de meesten is het abonnement dat €9,95 per maand kost voldoende. Hierbij heb je in totaal 240 boekingen per jaar.

Dat is voor de meeste zzp’ers voldoende. Als je een stapje omhoog gaat, wordt het €14,50 per maand. Dan betaal je €14,50 per maand voor het boekhouden, en €9,50 per maand voor factureren.

Dan nu het nadeel van dit business model, en dat heeft te maken het inscannen van de facturen. Dit is volgens ons in dit review e-Boekhouden een van de belangrijkste functies, maar deze is niet inbegrepen in de prijs (Zie ook boven). Dat is jammer omdat je hietmee tijd kan besparen.

Je moet een aantal credits kopen, en voor elke factuur verbruik je dan 1 credit. Dit is wat omslachtig, en het kan wat ons betreft beter verwerkt worden in een vaste maandprijs en weet je waar je aan toe bent

Review e-boekhouden - abonnementen

 

5.2 Doorboeken naar de bank kan beter

 Het andere nadeel dat in deze review e-Boekhouden voorbij komt, heeft te maken met het lezen van de bankafschriften door e-Boekhouden.

Als je er even mee merkt, zal je snel denken: dit moet toch sneller kunnen? Voor elk afschrift moet er opnieuw worden gekozen welke functie je wilt gebruiken, terwijl concurrerende programma’s meerdere afschriften in 1 keer kunnen behandelen.

Het is niet uit te sluiten dat deze functie ook snel naar e-Boekhouden komt, omdat het vrij simpel lijkt.

 

6. Conclusie review e-Boekhouden

Dan sluiten we deze review e-Boekhouden af met een conclusie. Deze conclusie is al met al positief en sluit dus aan bij de reviews van de vele gebruikers op Trustpilot.

De minpunten van de software wegen zeker niet op tegen de vele voordelen en pluspunten. Er zijn heel veel functies en daardoor is de dienst zowel voor kleinere, als grotere bedrijven te gebruiken.

Het feit dat de dienst 14 maanden gratis te gebruiken is, is natuurlijk helemaal handig. Je hoeft geen betaalgegevens in te vullen, dus het is echt vrijblijvend. Uitproberen kan geen kwaad, en misschien ben je in een mum van tijd wel enthousiast geworden! Rekening houdend met de 6 criteria (zie bovenaan) komen we totaal uit op 8,5!

 

Online boekhouden voor ondernemers
Share This