3 minuten leestijd

Zakelijk parkeren is in veel gevallen niet goed genoeg geregeld door bedrijven, en dit heeft meer negatieve gevolgen dan je misschien zou denken. Uit onderzoek van parkeerplatform Toogethr is gebleken dat werkgevers tijdens het optimaliseren van de mobiliteit, het parkeren nog wel eens vergeten. Als jij als ondernemer ergens komt, en je kunt je auto niet kwijt ben je natuurlijk geïrriteerd. En zo wil je niet aan je zakelijke afspraak beginnen!

1. Geen mogelijkheid tot reserveren van zakelijk parkeren

Waar heel veel dingen in onze wereld volledig zijn overgenomen door technologie, is dat met zakelijk parkeren nog niet het geval. Uit het eerder genoemde onderzoek is gebleken dat 86 procent van de zakelijke rijders een plek die zij bijna dagelijks gebruiken, niet kunnen reserveren.

1.1 Een stap maken is nodig

Het gebrek aan zekerheid is voor veel automobilisten een doorn in het oog. Als je al lang onderweg bent, en misschien zelfs in de file hebt gestaan, wil je zeker zijn van een parkeerplekje.

Er zijn nog geen grootschalige proeven met het reserveren van parkeerplaatsen, dus daar is het nog even op wachten. Hopelijk gaat  het zakelijk parkeren in een aantal jaren een stap maken.

Waar bedrijven vaak nog wel nadenken over hoe hun bedrijf te bereiken is, wordt er aan parkeren niet genoeg gedacht. Een pand zal vaak in de nabijheid van de snelweg staan, maar wat heb je daar aan als klanten uiteindelijk toch 10 minuten moeten lopen vanaf hun parkeerplaats?

Tijd om beter na te denken over het zakelijk parkeren dus.

Conclusie MoveMove tankpas review: 8,2

De MoveMove pas is uniek. Ja, je betaald een maandprijs, maar daarvoor ontvang je extra diensten zoals overal tanken, elektrisch laden, gebruik van OV, parkeren en de wasstraat. Daarom is de pas geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en graag verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

MoveMove tankpas review

Diensten afrekenen zoals tanken, elektrisch laden, het OV, parkeren en de wasstraat.  De pas is geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

2. Minder tevreden bij de klant

Hetzelfde onderzoek heeft uitgewezen dat als het zakelijk parkeren niet goed is geregeld, klanten of opdrachtgevers geen goede beurt maken.

In bijna 40 procent van de enquêtes kwam uit dat het ontbreken van goede parkeerplaatsen een negatief oordeel over de opdrachtgever kan veroorzaken. Het is dus aan te raden om als ondernemer het zakelijk parkeren goed op orde te hebben.

86 procent van de zakelijke rijders kunnen geen parkeerplek reserveren.

De kans is dan een stuk groter dat nieuwe klanten blijven terugkomen. En dat is natuurlijk wat je wil als ondernemer!

2.1 Parkeerkosten zijn aftrekbaar

Stel, het mogelijk om een parkeerplek te reserveren, dan zijn de kosten aftrekbaar.

Als je de auto op naam van je bedrijf hebt gezet, dan zijn alle autokosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Dus ook de parkeerkosten. Je telt hiervoor alle autokosten op exclusief btw. Dit bedrag vul je in bij overige bedrijfskosten in je aangifte inkomstenbelasting.

Gebruik je een zakelijke auto ook privé? Dan mag je nog steeds alle autokosten inclusief parkeren aftrekken. Opletten: bij meer dan 500 privékilometers per jaar moet je ook bijtelling berekenen.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. Btw in alle gevallen terug te vragen

Of de auto nu van jezelf is of op naam van de zaak staat: de btw op de zakelijke parkeerkosten mag je in beide gevallen terugvragen in de btw-aangifte. Let wel: dit kan alleen als je parkeert in een parkeergarage of op een commercieel parkeerterrein.

3.1 Zakelijk parkeren bijhouden via een app en tankpas

Voor het bijhouden van de parkeerkosten en de btw is het handig te parkeren via een app op je smartphone. Het grote voordeel is dat je alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd betaalt. Daarvan krijg je maandelijks een gespecificeerde factuur met btw.

Het grote voordeel van een parkeer app is dat je alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd betaalt

Hiervoor zijn specifieke mobiel parkeer apps waarmee je kunt parkeren. De parkeerkosten verschijnen dan op een gespecificeerde verzamelfactuur, samen met je andere reiskosten, vergelijkbaar met een tankpas factuur.

Enkele tankpassen bieden ook de mogelijkheid om parkeerkosten met de tankpas te rekenen.

De MoveMove pas is hier een voorbeeld van, maar ook de tankpas van de Travelcard. Wil je nog meer combineren? In het rittenregistratie systeem van Cartracker kun je gereden kilometers inzien in de bijbehorende app. Met dezelfde app kun je ook straatparkeren. Zakenreizen met gemak!

 • Koop : €5,- per maand, eenmalig kosten €145,-
 • Lease:  €10,- per maand, all-in
 • Eerste 3 maanden gratis via onze site
 • Rittenregistratie, inclusief straat parkeren app
 • Bij uitstek geschikt voor zzp’er
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Score
8,5

 • Automatische kilometerregistratie
 • Al meer dan 20.000 zakelijke gebruikers 
 • Fiscusproof, inbouw systeem heeft keurmerk RitRegistratieSystemen 
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Uniek: plug & play, met straatparkeren

Share This