< 1 minuut leestijd

 

Betaald parkeren bij Q-park met de tankpas is weer mogelijk. Afgelopen weekend zijn honderdduizenden computersystemen wereldwijd getroffen door ransomware. Klanten die parkeren bij Q-park konden niet betalen met een brandstofpas of pinpas en moesten daardoor contant betalen. Ook moesten de poortjes moesten handmatig geopend worden. Want ook deze Nederlandse exploitant van onder andere parkeergarages is ook slachtoffer geworden van deze criminele actie.

 

1. Niet alleen in Nederland

Computers die draaien op Windows zijn gehackt zijn en gebruikers worden gevraagd om 300 dollar aan ‘losgeld’ te betalen.

Afgelopen vrijdag dook Wana Decrypt0r 2.0-ransomware voor het eerst op in onder meer in Britse ziekenhuizen. De betaal- en toegangssystemen van Q-Park draaien ook op Windows en sommige functioneerden niet meer.

Q-Park bevestigde dat sinds zaterdagavond elf garages getroffen zijn door de ransomware .

 

2. Monteurs zijn onderweg

De parkeergaragebeheerder heeft direct actie genomen door monteurs naar de getroffen parkeergarages te sturen om de systemen te handmatig resetten.

Gisteravond bevestigde Q-Park tegenover NU.nl dat alle systemen weer volledig operationeel zijn. In total beheerd Q-park 262 parkeergarages in Nederland.

Een tankpas is met name interessant voor ondernemers (zzp en het MKB) die autokosten en de btw teruggaaf met minimale inspanning willen organiseren. Parkeren bij Q-park is een van de opties die sommige tankpassen bieden.

Wie is Q-Park

3. Wie is Q-Park

Q-Park, opgericht in 1998,  staat voor Quality in Parking. Hun missie richt zich op parkeerdienstverlening – ofwel parkeren – op vele plekken:

  • Parkeerterreinen en parkeergarages
  • Bij OV knooppunten (NS stations ed)
  • Ziekenhuizen

Ze onderscheiden zich doordat de parkeergarages schoon, kwalitatief, goed verlicht zijn en dat er gekwalificeerde Parking Hosts aanwezig zijn.

De Nederlandse multinational bezit, exploiteert of beheert circa 5.800 parkeerfaciliteiten. Daarnaast beheren ze maar liefs ruim 800.000 parkeerplaatsen in tien Europese landen, waaronder de Benelux. I

n Nederland is Q-Park marktleider en de grootste particuliere exploitant met meer dan 230 openbare parkeerfaciliteiten en meer dan 80 P+R-terreinen bij spoorwegstations.

Wilt u als ondernemer gemak hebben van de Q-park faciliteiten? Vergelijk de verschillende tankpassen en vraag online een tankpas aan!

  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Veelal goedkoper tanken dan adviesprijs
  • Gegarandeerde btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
 

zakelijke tankpassen vergelijken

Share This