fbpx
2 minuten leestijd

Geen kerstdiner voor de ondernemer

Een rustig kerstdiner voor de ondernemer is een luxe. Ondernemers zijn nooit echt vrij van hun bedrijf. De feestdagen komen er aan, maar als een zakelijk telefoontje binnen komt, dan pakt 34% van de ondernemers het gesprek aan. Maar vier op de tien (41%) drukt een gesprek weg tijdens de kerst maaltijd. In dit artikel meer verbazende (of voor u niet?) cijfers van verzekeraar Allianz. Die onderzoekt elk jaar de eindejaars gewoonte door de Ondernemersbarometer, waarvan dit jaar ruim 1100 zzp’ers en mkb’ers aan mee gedaan hebben.

Hazepeper opzij bij een telefoontje…

Van de zzp’ers reageert 33% op een telefoontje, terwijl 39% van de mkb’ers de telefoon opneemt. Het argument daarvoor is ‘zaken zijn zaken en misschien duurt het maar even’. Wegdrukken doet 42% van de zzp’ers en bij de mkb is het iets minder, namelijk 39%.

Mannen worden eerder verleid dan vrouwen en zijn eerder geneigd een zakelijke telefoontje te accepteren. Van de mannen 38% en de vrouwelijke collega’s neemt 30% op tijdens de kerstmaaltijd.

 

Vakantie houden heeft niet de hoogste prioriteit

Tijdens een vakantie houden ondernemers hun oren en oren open voor commerciële kansen. Kerstvakantie of niet, de zaken gaan door. Want uit het onderzoek blijkt dat maar liefs 82% nog nooit een order of opdracht hebben afgeslagen vanwege een vakantie. Vooral de grote mkb’ers (93%) vinden een vakantie geen reden om een order voorbij te laten gaan. Meer dan een op de vijf (22%) ondernemers heeft überhaupt nog nooit een opdracht afgeslagen of de zaak gesloten.

 

Kerstdiner voor de ondernemer moet wel kunnen

Voor een deel van de ondernemers geldt dat de vakantieperiode juist cruciaal is voor de eigen onderneming is. Neem de middenstand en de horeca die in het laatste kwartaal een piek maken. Daarnaast hebben ondernemers eenvoudige weg niet altijd het geld om vakantie te vieren. Uit een ander onderzoek van mkbbelangen blijkt dat slecht 13% van de ondernemers zichzelf vakantiegeld uitkeren. Kortom, vakantie is ook een stukje weelde!

 

 

Merry Christmas

Met deze twee overbekende woorden begon 25 jaar geleden in december 1992 een kleine revolutie. Het was de inhoud van het eerste sms-bericht gemaakt door Neil Papworth van techbedrijf Sema Group. In opdracht van – toen nog onbekende telefoonprovider Vodafone – werd Short Message Services (SMS) ontwikkeld. In eerste instantie gemaakt voor service monteurs maar in jaren 90 massaal ontdekt en gebruikt door het grote publiek. Omdat bericht gelimiteerd waren tot maximaal 160 tekens, ontstond zelfs een eigen SMS taal. In 2010 werd de piek bereikt van SMS: een miljard berichten per maand. 

60 miljard berichten per dag

Inmiddels is het berichten- en chat verkeer grotendeels overgenomen door met name WhatsApp, waarmee dagelijks 60 miljard (!) berichten worden verstuurd. Een indrukwekkend getal, al zal SMS volgens deskundigen niet verdwijnen. In 2016 werden nog ruim 280 miljoen SMS berichten verstuurd per maand. Zakelijk wordt het veel gebruikt, bijvoorbeeld een SMS herinnering voor een afspraak bij de tandarts, kapper of garage.

De redactie doet een stapje terug de komende dagen. Neemt u ook afstand van dagelijkse hectiek? Want een kerstdiner voor de ondernemer is van hart gegund!

Wij citeren het eerste SMS bericht: Merry Christmas toegewenst!

 

 


 

Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

Share This