3 minuten leestijd

Wanneer je als ondernemer veel onderweg bent, is het van groot belang dat je bedrijfswagen goed ingericht is. Hierdoor kun je namelijk niet alleen efficiënter werken, maar ook veiliger de weg op. Maar welke bedrijfswageninrichting heb je eigenlijk nodig?

Dat is een vraag waar veel ondernemers mee worstelen. Want er zijn talloze opties en mogelijkheden, die allemaal weer andere voordelen en nadelen met zich meebrengen.

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de verschillende soorten bedrijfswageninrichting en geven we tips hoe je de juiste keuze kunt maken voor jouw bedrijfswagen.

1. Het belang van een goede bedrijfswageninrichting

Een goede bedrijfswageninrichting is van groot belang voor ondernemers die veel onderweg zijn. Het zorgt niet alleen voor efficiënter werken, maar ook voor veiligheid op de weg.

Een bedrijfswagen die niet goed ingericht is, kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is dan ook aan te raden om te investeren in een kwalitatieve bedrijfswageninrichting die past bij jouw werkzaamheden en behoeften.

1.1 Verschillende oplossingen voor diverse branches

Vehikit is een expert op het gebied van bedrijfswageninrichting en biedt verschillende oplossingen voor diverse branches. Zo zijn er specifieke inrichtingen voor bijvoorbeeld bouwvakkers, installateurs en hoveniers.

Een goede inrichting zorgt niet alleen voor meer gemak, maar ook voor een professionele uitstraling van je bedrijf. Door te investeren in een bedrijfswageninrichting op maat, kun je bovendien tijd en kosten besparen op de lange termijn.

Lees ook: is bedrijfswagen bijtelling anders als voor personenauto’s

2. Verschillende soorten bedrijfswageninrichting

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfswageninrichtingen beschikbaar, waardoor het belangrijk is om een weloverwogen keuze te maken.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke werkzaamheden je uitvoert en welke spullen je daarvoor nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld veel gereedschap nodig of moeten er materialen worden vervoerd?

Vervolgens kun je kiezen uit verschillende inrichtingen, zoals:

 • Kasten: Kasten bieden veel opbergruimte en zijn ideaal voor het opbergen van gereedschap en materialen. Er zijn verschillende soorten kasten beschikbaar, zoals schuifdeuren, draaideuren en roldeuren.
 • Rekken: Rekken zijn geschikt voor het opbergen van grotere materialen en apparatuur. Ze zijn vaak verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de beschikbare ruimte in de bedrijfswagen.
 • Lades: Lades zijn handig voor het overzichtelijk opbergen van kleinere materialen en gereedschappen. Ze zijn vaak uitschuifbaar en kunnen worden voorzien van een slot voor extra veiligheid.
 • Werkbanken: Een werkbank biedt een stabiele ondergrond om onderweg aan te werken. Vaak zijn ze inklapbaar of uitschuifbaar, zodat ze weinig ruimte innemen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Ook zijn er verschillende accessoires beschikbaar, zoals verlichting en sjorbanden om spullen stevig vast te zetten tijdens het rijden.

Hoe kan ik een bedrijfswagen leasen als zzp’er?

Een bedrijfswageninrichting kan bovendien op maat worden gemaakt, zodat deze perfect past bij jouw werkzaamheden. Naast het gemak en de veiligheid van een goede inrichting, kan het ook een professionele uitstraling geven aan je bedrijf.

Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de mogelijkheden en te kiezen voor een bedrijfswageninrichting die past bij jouw specifieke situatie.

3. Tips voor het kiezen van de juiste bedrijfswageninrichting

Het kiezen van de juiste bedrijfswageninrichting kan een lastige opgave zijn.

Om de keuze makkelijker te maken, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

 1. Bepaal je behoeften: Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke werkzaamheden je uitvoert en welke spullen je daarvoor nodig hebt. Maak een lijst van alle benodigdheden en bepaal hoeveel opbergruimte je nodig hebt.
 2. Kies de juiste inrichting: Vervolgens kun je bepalen welke inrichting het beste bij jouw werkzaamheden past. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en duurzaamheid van de inrichting. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop zijn.
 3. Denk aan flexibiliteit: Het kan verstandig zijn om te kiezen voor een inrichting die gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende werkzaamheden. Zo blijft de inrichting ook in de toekomst bruikbaar.
 4. Let op veiligheid: Zorg dat spullen goed zijn opgeborgen en vastgezet, zodat ze niet kunnen verschuiven tijdens het rijden. Kies voor stevige materialen en een degelijke constructie.
 5. Kies voor gemakkelijk onderhoud: Een bedrijfswageninrichting moet tegen een stootje kunnen en eenvoudig schoon te maken zijn. Kies voor materialen die gemakkelijk afneembaar zijn en niet snel beschadigen.

4. Laat je adviseren door een expert

Het kiezen van de juiste bedrijfswageninrichting is maatwerk. Wat voor de één een uitkomst is, is voor de ander overbodig. Daarom kan het verstandig zijn om je te laten adviseren door een expert, zoals Vehikit.

Zij kunnen met je meedenken en een inrichting op maat samenstellen die perfect aansluit bij jouw werkzaamheden en wensen.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This