Vergelijk en vindt de goedkoopste tickets in 1200 databases

SkyScanner: Zakelijk vliegen met gemak!

Het magazine van loyaliteits programma van KLM heet niet voor niets ‘Flying Dutchman‘. Nederlandse zakenreizigers kom je over de gehele wereld tegen. Grote bedrijven zoals Philips en Shell hadden tot 20 jaar terug eigen reisbureaus die tickets regelde. Ze boekte je vlucht, hotel e.d. en in geval van vertraging regelde ze alternatieven.

Door de self service mogelijke door internet kan elk individu het nu prima zelf regelen. Ook de kleinere ondernemers die zich niet de luxe van een reisbureau kunnen permitteren. Vliegen is fors goedkoper geworden, maar prijs verschillen zijn nog steeds groot. 

Het nadeel is dat er letterlijk honderden websites zijn waar je je vliegreis kan regelen.

De oplossing is Skyscanner, jouw persoonlijke reisbureau!

1. Skyscanner is de grootste ticketsite vergelijker

Skyscanner is een metazoekmachine voor vliegtickets. Ze verkopen niet zelf vliegtickets, maar in ruim 1200 ticketsites en databases zoekt het de goedkoopste tickets. Voor de zakenreiziger scheelt dit een hoop tijd en geld:

  • Tijd:  Met één zoekopdracht bij Skyscanner wordt tegelijkertijd in meerdere ticketvergelijkingssites gezocht
  • Geld: Grootst kans dat je goedkoopste ticket vindt.

Op deze pagina gaan we kijken hoe Skyscanner werkt en wat voor handige functies de site biedt om het meeste uit je zoekopdracht te halen.

 

 

==> Open Skyscanner in een nieuwe tab te openen zodat je de tips die je hieronder leest direct kunt uitproberen.

2. Vliegtickets bestellen via Skyscanner en meer..

Skyscanner website

Zoals je kan zien op de website van Skyscanner, is er ook de mogelijkheid om direct hotel en / of (huur)auto te boeken.

Het principe achter de hotel en autoverhuur versie is hetzelfde als voor vliegtickets: met één zoekopdracht door zoek je de sites van veel verschillende aanbieders zodat je snel de goedkoopste optie kunt kiezen.

Voor zowel vliegtickets, hotels als auto’s geldt dat je de laagste prijs betaalt omdat Skyscanner geen extra kosten in rekening brengt wat andere vergelijkers vaak wel doen.

3. Drie mogelijkheden om een zakelijke ticket te vinden met Skyscanner

Een vliegticket zoeken met Skyscanner kan op vier verschillende manieren. De eerste is het meest geschikt voor als je al ongeveer weet wat voor ticket je wilt, de overige twee zijn bedoeld als inspiratie.

3.1 Ticket zoeken als eindbestemming bekend is

Weet je al wanneer je exact op reis wil en waar naar toe?  Vergelijkbaar met andere sites zijn de basisgegevens invullen op de site van Skyscanner: Je begint met de vertreklocatie (Amsterdam is standaard ingevuld) en bestemming. Vervolgens de reisdata, het aantal personen en de vliegklasse Economy, of (premium) business class. Daarna krijg je een lijst met resultaten te zien, je kiest de vlucht die je wilt hebben en boekt het ticket direct bij de vliegmaatschappij of ticketvergelijkingssite.

3.2 Ticket zoeken op de kaart

Moet je op reis, maar je weet nog niet waar de dicht bijzijnde vliegveld is? Dan kan zoeken op de kaart een praktisch hulpmiddel.
Tickets zoeken bij Skyscanner via de kaart

In vier stappen kan je mogelijkheden op een kaart bekijken en maximaal wereldwijd uitzoomen:

  1. Geef luchthaven van vertrek op (1).
  2. Zeg in welke maand je weg wilt (2).
  3. Wacht even af totdat de prijzen geladen zijn, dit kan enkele seconden duren.
  4. Stel eventueel een maximum prijs in
Vier stappen via de kaart

Als je een bestemming hebt gevonden, dan klik je op erop om de reisdata te selecteren. Hierna verschijnt een menu aan de linkerkant van de pagina, waarop je kan aangeven hoeveel nachten je wilt blijven. Nadat je dit hebt ingesteld zie je middels een staafdiagram welke dag het goedkoopst is om op te vertrekken.

Nadat je de selectie hebt gemaakt klik je op de groene knop met de vanaf prijs om alle beschikbare vluchten te tonen.

3.3 Ticket zoeken via aangeboden Skyscanner deals

Als derde mogelijkheid kan je door deals bladeren die Skyscanner voor je heeft verzameld om goedkope vluchten te vinden.
Aanbevelingen Skyscanner

Klik op een deal om een kalender met prijzen te zien.

Kies op de kalender de data waarop je kunt reizen en waarop de prijzen het laagst zijn, klik op de knop ‘Vluchten tonen’ en kies uit de beschikbare vluchten je gewenste vlucht.

Boek deze vervolgens weer direct bij de vliegmaatschappij of ticketsite.

4. Waardevolle Skyscanner functies

Skyscanner heeft een aantal handige functies die je gebruiken kan om je reis nog efficiënter te boeken.

4.1 Langs meerdere bestemmingen vliegen

Maak je een verre reis, dan moet je soms overstappen. Of je doet dit om flink de ticketprijs te drukken door een deel van de reis met een goedkopere maatschappij te vliegen. Kies de optie ‘Meerdere bestemmingen’ en vul de tussen bestemming in. Door op de groene knop Zoeken te drukken, krijg je een lijst met mogelijke vluchtcombinaties te zien voor de ingestelde reisperiode.
Meer bestemmingen boeken via Skyscanner

4.2 Reizen vanaf andere vliegvelden voor goedkope tickets

Een tweede handige mogelijkheid om goedkope tickets te vinden is de optie om vliegvelden in de buurt van de vertrek- en aankomstlocatie meegenomen moeten worden bij het zoeken.
Bestemmingen in de buurt
Geef bij de vertrek en bestemmingslocatie (of bij een van beide) aan dat ook vliegvelden in de buurt een reisoptie zijn. Het is daardoor mogelijk dat je een langere reistijd hebt van en naar het vliegveld, maar daar staat tegenover dat je waarschijnlijk goedkoper kunt vliegen. Vlieg je van Amsterdam naar Milaan en maak je gebruik van de optie vliegvelden in de buurt toevoegen, dan vind je misschien een goedkopere vlucht van Eindhoven naar Malpensa.

4.3 Gebruik het prijsalarm

Met de prijsalarmfunctie kan je instellen dat je voor een bepaalde zoekopdracht een e-mail krijgt als de prijs wijzigt. Dit kan zinvol zijn als je een vlucht op het oog hebt maar nog even wilt afwachten of de prijs misschien daalt.
Prijsalarm van Skyscanner

Een prijsalarm stel je in nadat je een zoekopdracht hebt gedaan. Op de zoekresultaten pagina vind je linksboven een knop ‘Stel prijsalarm in’. 
Klik hierop om het e-mailadres waarop je het alarm wilt ontvangen in te stellen.

4.4 Skyscanner app

We leven in de mobiele wereld met duizenden handige apps. Wil je een vlucht boeken op je smartphone of tablet? No problem! Download de skyscanner app via onderstaande links. Op zich is het niet nodig, omdat de SkyScanner website volledige responsive is.

5. Bekijk de site of boek direct een ticket

Start je reis digitaal. Probeer Skysanner zelf op hun website!
Share This