fbpx

 

 

Kilometerregistratie excel

 

 

kilometerregistratie excel formulier voor zzp’ers

Als zzp’er ben je vaak onderweg naar klanten, leveranciers en opdrachtgevers. Het favoriete vervoermiddel van de zelfstandige ondernemer is de auto.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 84% van de zzp’ers de auto gebruikt voor zakelijke reizen. Hierdoor staat deze wijze van vervoer met stip op de eerste plaats.

 

Auto van de zaak versus privéauto.

Heb jij een auto die je alleen zakelijk gebruikt, dan is het op naam van de onderneming aangeschaft. Waar je dan op moet letten is de bijtelling. Als je meer dan 500 kilometer per jaar er privé mee rijdt, dan mag (moet..) je een bijtelling betalen (vaak 22%).

Als je kan aantonen dat u minder dat 500 km per jaar rijdt, dan is er geen bijtelling.

 

Wilt je de auto zowel privé als zakelijk gebruiken?

Dat kan en doen veel zzp’ers. Het voordeel is dat geen bijtelling betaald wordt. En je kunt per gereden kilometer 19 cent van de belasting aftrekken.

Ook is de btw voor de kosten van het zakelijke gebruik van je privéauto fiscaal aftrekbaar. Er is wel één belangrijke voorwaarde: een sluitende kilometeradministratie

 

Kilometers registreren is een must

Kortom, of je een auto heeft aangeschaft op naam van uw onderneming of u maakt zakelijke kilometers met uw privé auto, in beide gevallen is een kilometer- of ritregistratie nodig. Met daarin een overzicht van de kilometerstanden van jouw privé- en zakelijke ritten.

Waarom en waar moet je op letten bij de registratie? Wij leggen het uit en geven uw twee verschillende kilometerregistratie excel sjablonen, zodat je eenvoudige de kilometers kunt registreren.

 

Twee kilometerregistratie excel formulieren

  • Zakelijke auto: kilometers registeren om bijtelling te voorkomen
  • Privé auto: zakelijke kilometers bijhouden om recht te hebben op €0,19 cent per kilometer.

 

Download het gratis whitepaper en de twee kilometerregistratie excel sjablonen:

  • Uitleg waarom het verplicht is
  • Onderscheid tussen een zakelijke auto en privé auto
  • Overzicht en uitleg van (fiscale) regels
  • De vier mogelijkheden van kilometerregistratie
  • De twee excel kilometerregistratie sjablonen
Share This