2 minuten leestijd

Een groot bedrijf dat een vloot van vele vrachtwagens of andere voertuigen gebruikt, kan eigenlijk niet zonder voertuigvolgsystemen. De status van de ‘fleet’ in de gaten houden is met zo’n systeem een stuk makkelijker, waardoor de processen efficiënter kunnen verlopen. Maar wist je dat er ook voor kleinere bedrijven veel voordelen aan zo’n systeem zitten? In dit artikel gaan we in op waarom voertuigvolgsystemen voor iedereen waardevol kan zijn. 

1. Wat bieden een voertuigvolgsystemen precies?

Allereerst een korte beschrijving van wat je precies kunt met een voertuigvolgsystemen. Deze software werkt met GPS-trackers in wagens, die realtime updates geven over de status van de voertuigen.

Hierdoor weet jij als ondernemer precies waar een voertuig uithangt. Ook weet je hoeveel kilometers wagens hebben gereden sinds hun laatste onderhoudsbeurt.

Kortom, je hebt gewoon veel meer data waar je mee kunt werken. Om op de operationele kosten te besparen bijvoorbeeld…

Met voertuigvolgsystemen heb je veel meer data waar je mee kunt werken.

2. Kosten besparen

Als je gebruik maakt van een voertuigvolgsysteem kunnen er aardig wat kosten worden bespaard.

Hetgeen je het meest kunt optimaliseren is het rijgedrag van de chauffeurs binnen je bedrijf. Met een voertuigvolgsysteem wordt het mogelijk om precies in de gaten te houden hoe zuinig een bepaalde chauffeur heeft gereden.

Als dit niet zuinig is, kun je iemand hierop aanspreken. Het wordt hierdoor ook voor de rijders zelf een soort wedstrijd om zuinig en efficiënt te rijden. 

Het rijgedrag verbeteren zorgt ervoor dat men minder snel rijdt. Want naast een lagere verbruik kan ook de CO2-uitstoot vermindert worden.

2.1 Schade en onderhoud lager

Daarnaast hebben we de schade. Alles bijhouden laat chauffeurs automatisch veiliger rijden. Dit komt omdat ze weten dat iemand ze in de gaten houdt. Het resultaat is dat er minder ongevallen en schade voorkomt.

Ook de kosten voor slijtage en onderhoud gaan naar beneden. Een chauffeur die bewust met zijn rijgedrag bezig is doet veel langer met zijn banden.

Hetzelfde geldt voor de remmen en andere onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage.

3. Haal een taak weg bij jezelf met voertuigvolgsystemen

Als ondernemer van een klein bedrijf heb je waarschijnlijk het tracken van de voertuigen lange tijd zelf gedaan. Gewoon met een Excel sheetje bijvoorbeeld.

De goede voertuigvolgsystemen maakt het zoveel makkelijker om alles bij te houden, dat je er een stuk minder tijd aan kwijt bent. Hoe minder tijd je kwijt bent aan ‘de randzaken’, hoe meer je kunt stoppen in het ondernemen zelf.  

Je hebt ook nooit meer stress over waar een wagen zich nou precies bevindt. Je bent altijd goed op de hoogte.

Administratie met gemak zoals wij dat noemen…

4. De klant meer betrokken maken bij je bedrijf

Klantbinding is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Waarschijnlijk is het voor kleinere bedrijven nog belangrijker om een goede band te hebben met hun klanten, dan dat voor grote bedrijven is.

Een voertuigvolgsysteem kan helpen om de band te versterken. Door het voor je klanten inzichtelijk te maken waar de wagens precies rijden zijn ze beter op de hoogte van wanneer de chauffeurs hun bestemming bereiken.

Een betere inschatting van wanneer de klant je kan verwachten is natuurlijk altijd goed.

5. Houd je werknemers scherp door competitie

Door actief terug te koppelen naar de gebruikers van jouw wagenpark kun je het rijgedrag actief verbeteren. Je kunt zelf een competitie starten.

Zo maak je een voertuigvolgsysteem leuk, ben je goed voor het milieu en bespaar je bovendien een hoop geld! Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om werknemers tips te geven over hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren.

Doe in ieder geval iets met de gegevens die je binnenhaalt, want anders is het zonde!

 • Eerste 3 maanden gratis (alleen via deze site
 • Doelgroep: mkb met wagenparkbeheer van >2 auto’s
 • Automatische kilometerregistratie
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Fiscusproof, keurmerk RitRegistratieSystemen bij inbouw
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

Share This