2 minuten leestijd

Als jij als ondernemer een aardig wagenpark hebt dat beheerd moet worden, is het goed om een fleetmanager te overwegen. Zeker als ze dat beheer momenteel zelf uitvoert. Een professional – of in ieder geval iemand die er uren voor krijgt – kan efficiënter te werk gaan . In dit artikel zullen we op nog een aantal voordelen van het hebben van een fleetmanager ingaan. 

1. Kerntaken van een fleetmanager

Allereerst zullen we ingaan op de kerntaken van een fleetmanager. Wat kan(of beter gezegd, moet) hij of zij doen?

De belangrijkste taak van dit persoon is ervoor zorgen dat de voertuigen die door het bedrijf gebruikt worden, op de juiste plek terecht komen.

Dat betekent het maken en bijhouden van een schema (planning) waar werknemers zich aan moeten houden. Een digitaal in- en uitcheck systeem van wagens zorgt ervoor dat de wagenparkbeheerder goed in de gaten kan houden of de auto’s paraat staan of in onderhoud moeten.

Want ook het onderhoud en schoonmaken van voertuigen is een taak voor de fleetmanager. Zeker met tijdig onderhoud wordt (aantoonbaar) kosten bespaard.

De belangrijkste taak van de fleetmanager is dat de voertuigen die door het bedrijf gebruikt worden, op de juiste plek terecht komen.

Daarnaast is het schoonmaken is vooral belangrijk als er sprake is van gehuurde wagens die na verloop van tijd weer terug moeten. Zowel de binnen- als buitenkant van de wagens moeten schoon worden gehouden.

Een fleetmanager aanstellen kan ervoor zorgen dat jij als ondernemer weer iets minder hebt om over na te denken. Niet alleen financieel, maar ook het regelwerk. Lees ook ons artikel ‘wat zijn de vijf voordelen van een fleetmanagement systeem‘ als je meer wilt weten.

2. Met goed beheer een duurzamere vloot

Met een full- of parttime fleetmanager kan er goed worden gelet op de zuinigheid van je wagenpark. Door alle ritten op een overzichtelijke manier digitaal vast te leggen, kunnen patronen worden herkend.

Zo ziet een beheerder wie er het zuinigst rijdt, en wanneer een auto of wagen weer toe is aan een beurt. Door interne competities op te zetten over welke werknemer het meest efficiënt rijdt, kan er veel op brandstof worden bespaard. In een uitgebreid artikel op milieu centraal wordt ingegaan hoe je het best zuinig kan rijden

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

Het onderhoud van voertuigen moet meestal op regelmatige basis gebeuren. Olie verversen na zoveel gereden kilometers bijvoorbeeld.

Een goede fleetmanager houdt dit allemaal bij. Als een auto regelmatig wordt onderhouden, zal hij langer zijn waarde behouden en zoveel ingezet worden.

3. Kan een fleetmanager software gebruiken?

Dan is er natuurlijk nog de vraag of de fleetmanager van dienst speciale software moet gaan gebruiken. Het kan in een excel, maar het nadeel van excel is dat het veel handwerk vereist.

Dit soort software kan de punten die hierboven genoemd worden namelijk een stuk makkelijker maken.

Vooral het vastleggen van ritten (rittenregistratie) is natuurlijk iets wat bij uitstek geschikt is voor een speciale app of website. Hier kunnen gemakkelijk de kilometers worden ingevoerd, zodat de kosten bijvoorbeeld gedeclareerd kunnen worden.

Zowel voor de gebruikers van de wagens als eventuele klanten is zoiets zeker van toegevoegde waarde. 

 • Eerste 3 maanden gratis (alleen via deze site
 • Doelgroep: mkb met wagenparkbeheer van >2 auto’s
 • Automatische kilometerregistratie
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Fiscusproof, keurmerk RitRegistratieSystemen bij inbouw
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

Share This