3 minuten leestijd

Fleet management is een breed begrip. Het omvat voertuigen zoals auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Het fleet management systeem van Cartracker helpt je om serieus kosten te besparen binnen het wagenpark.

Met een doordacht fleet management systeem is het mogelijk om een besparing te realiseren op brandstofkosten, onderhoudskosten, parkeerkosten en schadekosten. Maar hoe maak je hier als organisatie optimaal gebruik van?

1. Wagenpark is grote kostenpost

Het wagenpark is één van de grootste kostenposten binnen de fleet management van organisaties. Daarom is het belangrijk om goed zicht te hebben op de kosten van het wagenpark.

Maar nóg beter is om te kunnen besparen. Cartracker helpt je hierbij. In dit artikel leggen we je uit hoe je optimaal gebruik maakt van hun systeem en hoe je kunt besparen op verschillende vlakken.

Het wagenpark is één van de grootste kostenposten binnen organisaties.

1.1 Rapportage tool

Voordat je kunt beginnen met besparen moet je eerst weten waar de kosten zich bevinden. Met de rapportage tool van Cartracker kun je heel gemakkelijk allerlei rapportages uitdraaien.

Deze rapportages geven je inzicht in ritten, rijgedrag, snelheid, Co2 uitstoot, parkeeracties en brandstofverbruik. Je kunt gebruik maken van één van de kant-en-klare templates of zelf een custom rapportage maken.

De fleet management rapportages geven je duidelijk inzicht in welke berijders afwijken van het gemiddelde. Vervolgens kun je zien waar de oorzaak ligt.

1.2 Koppel jouw MoveMove pas

Door jouw MoveMove pas te koppelen ontvang je ook alle tanktransacties in het systeem van Cartracker. Dit is handig omdat je dan het brandstofverbruik per rit kunt zien.

Als je de koppeling hebt gemaakt kun je een rapportage draaien op basis van brandstofverbruik. Zo kun je zien welke berijder nog moet werken aan zijn of haar rijgedrag. Ook zie je alle tanktransacties in één overzicht.

Bonnetjes zijn dus verleden tijd! En, mooi meegenomen, je bent ook beschermd tegen tankfraude.

Indien er een tanktransactie plaatsvindt met een tankpas en het gekoppelde voertuig is niet in de buurt, ontvang jij direct een notificatie! We noemen dat een near real time fleet management systeem!

1.3 Rijgedrag competitie is ook fleet management

Start een rijgedrag competitie onder jouw medewerkers. Door een rijgedrag competitie te starten kun je op een positieve manier medewerkers motiveren om zuinig te rijden. Als jouw medewerkers zuiniger rijden, bespaar jij op brandstofkosten en zullen slijtagedelen minder snel slijten.

Hierdoor bespaar je uiteindelijk dus ook op de onderhoudskosten. Uit onderzoek blijkt ook dat bestuurders die rustiger rijden, 60% minder kans maken op een ongeval.

Dit betekent dus dat de kans op schades ook afneemt als jouw medewerkers aan de slag gaan met hun rijgedrag. 

Een tip van de redactie: koppel een leuke beloning aan de winnaar van de rijgedrag competitie. Op deze manier houd je het leuk voor de medewerkers!

Als bestuurders rustiger rijden, dan is er 60% minder kans op een ongeval.

2. Goedkoper parkeren met Cartracker

Cartracker biedt de functionaliteit om goedkoper te parkeren. Om hier gebruik van te kunnen maken kun je zakelijk parkeren inschakelen bij “Instellingen”.

Zorg ervoor dat jouw medewerkers allemaal een account hebben en de parkeermeter starten via de Cartracker App (Play Store en Apple Store). Cartracker hanteert geen abonnementskosten of transactiekosten per parkeeractie.

Daarnaast zetten wij automatisch de parkeermeter uit zodra je de parkeerzone weer verlaat. Zo betaal jij nooit meer een minuut te veel!

Deze mogelijkheid is uniek en is niet beschikbaar bij andere fleet management systemen. Een alternatief is op een aparte parkeer app te nemen.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. Onderhoud inplannen

Plan per voertuig tijdig onderhoud in via het systeem van Cartracker. Op deze manier zorg je ervoor dat voertuigen niet onverwacht stil komen te staan en krijg je geen onverwachte hoge kosten.

Bovendien kun je aan de hand van de voorgeschreven onderhoudsintervallen goed inschatten wat de onderhoudskosten zullen zijn.

Als jouw voertuigen verminderde slijtage hebben, zullen de onderhoudskosten lager zijn, ofwel: kassa!

 • Eerste 3 maanden gratis (alleen via deze site
 • Doelgroep: mkb met wagenparkbeheer van >2 auto’s
 • Automatische kilometerregistratie
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Fiscusproof, keurmerk RitRegistratieSystemen bij inbouw
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

Share This