FastNed oplaadpunten

Home » FastNed oplaadpunten
FastNed oplaadpunten 2018-03-15T14:09:03+00:00

Elektrisch snelladen bij FastNed Nederland

FastNed Nederland oplaadpunten voor elektrische auto’s

De autofabrikanten hebben de afgelopen jaren flink veel modellen op de markt gebracht die gedeeltelijk of volledig elektrisch rijden. Het energie neutraal rijden is geen toekomst meer maar realiteit. FastNed Nederland regelt de infrastructuur voor de publieke snelladers.

Een voorbeeld van een auto die ruim 400 kilometer volledig op één lading kan rijden is de prachtige Tesla. Hybride auto’s zoals de Toyota Prius of de Volvo V60 hybrid hebben een combinatie van fossiele brandstofmotor (benzine of diesel) en een elektromotor. Het voordeel is dan je in de stad erg zuinig en schoon elektrisch kan rijden en op de snelweg springt de brandstofmotor bij.

Laadpalen en oplaadplaatsen langs de snelweg

Ook elektrische auto’s moeten worden voorzien van brandstof want de actieradius is (nog!) niet zo hoog. Maar de innovatie gaat snel. Fastned: “Over vijftien jaar begrijpt niemand meer waarom we ooit op benzine wilden rijden” Het elektrisch tanken is pas echt goedkoop tanken.  En op meerdere plekken! Thuis of op kantoor kan dit via een laadpaal en langs de snelweg zijn er snellaadplaatsen. FastNed Nederland had ik maart 2017 dan 55 laadplaatsen waarbij in 20 minuten uw auto weer volledig is opgeladen. De groei staat niet stil aldus TankPro, het totaal aantal laadplekken van de Amsterdamse aanbieder in Nederland is op dit moment op 65. 
De meest laadplekken bieden een 175 kW-laders, 50 kW-laders en een 43 kW Tesla-adapters aan op deze verzorgingsplaats. Ook op andere plaatsen langs de snelweg is het aantal laadpalen uitgebreid, laat het bedrijf weten. 

 

 

Hoe werkt het snelladen?

Uw auto opladen gaat net zo eenvoudige als met de conventionele auto. Vooraf dient u zich te registreren bij Fastned wat kan in 2 minuten via de Fastned App. Vervolgens steekt u de juiste stekker in de auto en start laden met de Fastned app. Het laden kan u beeindigen via dezelfde app of via de het laderscherm. De laadsessie wordt automatisch afgerekend via de tankpas

Zowel Tankpas als MTC verstrekken laadsleutels die u bij FastNed kan gebruiken.

Elektrische auto opladen met de laadsleutel van FastNed

Met deze functionaliteit kunt u met gemak uw kilometers blijven maken. Wat bieden de tankpassen nog meer? Kijk hier voor de vergelijking van tankpassen