fbpx

FastNed locaties voor het snelladen

Elektrisch snelladen bij FastNed Nederland

1. FastNed locaties voor elektrische auto’s

De autofabrikanten hebben de afgelopen jaren flink veel modellen op de markt gebracht die gedeeltelijk of volledig elektrisch rijden.

Het energie neutraal rijden is geen toekomst meer maar realiteit. De publieke snelladers op de FastNed locaties zijn inmiddels een vertrouwd onderdeel van geworden van de tankstation infrastructuur,

Een voorbeeld van een auto die ruim 400 kilometer volledig op één lading kan rijden is de prachtige Tesla. Hybride auto’s zoals de Toyota Prius of de Volvo V60 hybrid hebben een combinatie van fossiele brandstofmotor (benzine of diesel) en een elektromotor.

Het voordeel is dat je in de stad erg zuinig en schoon elektrisch kan rijden en op de snelweg springt de brandstofmotor bij.

2. Laadpalen en oplaadplaatsen langs de snelweg

Ook elektrische auto’s moeten worden voorzien van brandstof want de actieradius is (nog!) niet zo hoog. Maar de innovatie gaat snel.

Fastned: “Over vijftien jaar begrijpt niemand meer waarom we ooit op benzine wilden rijden” Het elektrisch tanken is pas echt goedkoop tanken.

En op meerdere plekken! Thuis of op kantoor kan dit via een laadpaal en langs de snelweg zijn er voldoende FastNed locaties met snellaad plaatsen.

2.1 Fastned groeit hard

FastNed Nederland had in 2021 dan 164 laadplaatsen in vijf landen waarbij in 20 minuten je auto weer volledig is opgeladen.

De groei staat niet stil aldus RTL Nieuws, want het totaal aantal laadplekken van de Amsterdamse aanbieder in Nederland is op dit moment op 100.

De meest laadplekken bieden een 175 kW-laders, 50 kW-laders en een 43 kW Tesla-adapters aan op deze verzorgingsplaats. Ook op andere plaatsen langs de snelweg is het aantal laadpalen uitgebreid, laat het bedrijf weten.

In 2021 is er ruim 0,6 miljoen keer ‘getankt’ door meer dan 60.000 klanten van FastNed, blijkt uit hun jaarverslag. Maar de concurrentie neem ook toe.

Want Fastned krijgt concurrentie van Shell tankstations. Deze grote olie maatschappij heeft deze markt ook ontdek en gaat ook investeren in laadpalen.

3. Hoe werkt het snelladen op de FastNed locaties?

Je auto opladen gaat net zo eenvoudige als met de conventionele auto. Vooraf moet je je registreren bij Fastned wat kan in 2 minuten via de Fastned App.

Vervolgens steek je de juiste stekker in de auto en start laden met de Fastned app. Het laden kan je beëindigen via dezelfde app of via de het laderscherm. De laadsessie wordt automatisch afgerekend via de tankpas

Zowel Tankpas als de MoveMove pas verstrekken laadsleutels die u bij FastNed kan gebruiken. Daarnaast is e-Flux laadpas, de enige laadpas met de grootste dekking in de Benelux (>90%)

Elektrische auto opladen met de laadsleutel bij FastNed locaties

Met deze functionaliteit kun je met gemak jouw kilometers blijven maken. Wat bieden de tankpassen nog meer? Kijk hier voor de vergelijking van tankpassen


Share This