2 minuten leestijd

waarom wekelijks auto wassen belangrijk is

Uw auto wassen in de autowasstraat is een stukje verrukking. Het is gaaf staaltje techniek en uw auto wordt weer helemaal brandschoon en bevrijdt van allerlei narigheid: vogelpoep, zand, pekel, vieze vliegen enz. Het is heerlijk om de auto weer helemaal te bewonderen nadat hij glanzend uit de autowasstraat is gekomen.

 

1. Goed voor het milieu

Er rijden ruim 2,4 miljoen voertuigen rond in Nederland die op naam van de zaak staan. Het regelmatig auto wassen is belangrijk om niet alleen goed voor de dag te komen, maar ook om de auto technisch in een goede staat te houden. De lak is gevoelig en zal snel verslechteren, maar auto wassen bespaard ook op onderhoud. En – u gelooft het misschien niet – een autowasstraat is goed voor het milieu.

 

Een autowasstraat is een gaaf staaltje techniek en uw auto wordt weer helemaal brandschoon en bevrijdt van allerlei narigheid.

 

 

2. Goed voor de auto: de auto wassen!

Het is niet altijd een leuke klus om de auto te wassen. Zeker met een bedrijfsauto bent u snel een uur verder. Het auto wassen kunt u gelukkig ook bij een wasstraat doen. Een onderzoek uit 2015 van de BOVAG van drie  jaar geleden geeft aan dat we te weinig onze auto wassen. Pijnlijk! Pijnlijk voor uw auto. Het vuil wat te lang op de autolak zit kan voor schade zorgen. Ook onder de auto kan het vuil voor schade zorgen, die voor extra onderhoudskosten kunnen zorgen. 

 

2.1 Hoe vaak wassen we onze auto in Nederland?

Nu bent u misschien benieuwd hoe vaak de gemiddelde Nederlander de auto wast. Uit het BOVAG onderzoek blijft, dat we gemiddeld 8,4 keer per jaar onze auto wassen, ofwel eenmaal per zes weken.

 

3. De autolak beschermen

Het is belangrijk om de auto goed schoon te maken. Vooral vogelpoep is echt slecht voor de autolak. Wanneer het er te lang op zit dan zal het zuur uit de uitwerpselen de lak gaan aantasten. Daarnaast is in de zomer ook de felle zon een gevaar. Het is dan belangrijk om een beschermende laag op de autolak aan te brengen. Een extra wax of een hotwax na het reinigen van de auto in de wasstraat zijn zeer gezond en beschermd de autolak.

 

4. Winterse narigheid

Niemand houdt ervan om de auto onder de zand- en modderresten en pekel te zien zitten. De pekel kan in de winter de lak aantasten en zorgen voor minder mooie plekken. Het zand en modder kan op zich geen kwaad. Het is echter niet gezond voor een auto om in de wielbakken of aan de onderkant van de auto aangekoekte stukken grond te hebben. Het is belangrijk om deze (vooral in de winter) weg te halen.

 

5. Auto wassen in wasstraat is goed voor het milieu

Autowasstraat met MilieukeurWasstraten hebben de naam slecht te zijn voor het milieu: het kost veel water en energie en het is milieubelastend door de zeep- en wax resten. Door voortdurende innovatie is dit fors verbeterd. Vanuit milieuoverwegingen wordt efficiënt om gegaan met het waswater door hergebruik. Sinds 1996 bestaat er in Nederland zelfs een milieukeurmerk voor de wasinstallaties. Het keurmerk geeft aan dat de installatie een beperkte hoeveelheid water en energie gebruikt.

 

 

6. Advies: Was uw auto wekelijks

Het advies van de BOVAG is om de auto een keer per week schoon te wassen. Het gaat hier om een vluchtige wasbeurt. Een keer per maand of per twee maanden de auto uitvoerig in de autowasstraat reinig is vervolgens voldoende. Uw auto krijgt dan een extra beschermlaag. In de winter en in de zomer is dit een voordeel voor uw auto.

 

7. Gemakkelijk afrekenen

Tegenwoordig is het mogelijk om de wasbeurt ook op te voeren als een zakelijke kostenpost. Mits u de bonnetjes bewaard. Het is vaak wel vervelend om alle bonnetjes te bewaren. Wat gelukkig ook kan, is dat u een zakelijke tankpas kan gebruiken bij het afrekenen van o.a. de autowasstraat. Naast dat u het tanken en de autowasstraat kan afrekenen met uw tankpas zijn er nog veel meer diensten die u kan afrekenen. Ontdek de mogelijkheden op onze website en klik op onderstaande buttons zo de kenmerken te bekijken.

 

Kies een zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
  • Keuze tussen tankpas, mobiliteitspas of laadpas

Tankpas vergelijken