3 minuten leestijd

Een professionele autowasstraat

Een auto moet bijna van staal zijn met al dat zand, de regen, voegelpoep, pekel, vliegen en andere narigheid op de weg. Een autowasstraat is daarbij echte een uitkomst! Het gaat natuurlijk niet om de auto, maar meer om de lak van uw auto. En: een autowasstraat is beter voor het milieu dan zelf met hogedrukspuit aan de gang te gaan. Graag vertellen we hier meer over.

 

1. Uw auto straalt!

Het is belangrijk om de auto regelmatig te wassen en goed schoon te maken. Een keer de auto stevig in de was (laten) zetten helpt uiteraard ook goed. De auto ziet er na het wassen mooi schoon uit en u kunt hem weer voor uw huis parkeren.

Natuurlijk kunt u de auto zelf gaan wassen. Het is echter ook slim om naar een autowasstraat te gaan. De meeste autowasstraten in ons land werken op een milieuvriendelijke manier, wat ook van belang is.

 

1.1 Waarom de autowasstraat de beste plek is om uw auto te wassen

Natuurlijk is het op een zomerse dag lekker om zelf de auto schoon te maken. Het is echter om verschillende redenen beter om naar de wasstraat te gaan. Een autowasstraat helpt u om tijd te besparen.

Daarnaast is een wasstraat bewezen milieuvriendelijk. Het water wordt gerecycled, er worden geen chemische stoffen gebruikt welke slecht zijn voor het milieu en er wordt veel beter met energie omgegaan. Een wasstraat gaat zeer zuinig om met de grondstoffen.

Er wordt niet teveel energie gebruikt en al het water wordt gefilterd en hergebruikt. Vuil en slib voeren ze zelf netjes af.

 

2. De sterke pluspunten van een autowasstraat

Een autowasstraat heeft vijf voordelen. Het zal de auto veel beter schoon krijgen. Ze gebruiken speciale programma’s, afgestemd op wat er nodig is.

Zo kan er warm water gebruikt worden, speciale en warme schuim en ook oplosmiddelen om insecten, vuil en vetresten van de auto af te laten gaan. Het vuil verdwijnt hiermee als sneeuw voor de zon.

Het is heerlijk om de auto weer te zien stralen. Ze gebruiken hiervoor vaak ook een speciaal glansmiddel welke aan het einde van het programma wordt toegepast. Het gaat om een zogenaamde hotwax welke de auto laat glimmen.

 

3. Enkele auto wastips

Graag geven we u een paar tips om de auto mooi schoon en in een goede conditie te houden. Een auto kunt u het beste gaan schoonmaken wanneer hij niet te smerig is.

Het is beter om minimaal iedere maand op een vaste dag naar de wasstraat gaan om de auto te laten schoonmaken. Zo hebt u altijd een schone auto. Het vuil kan niet teveel worden en er is altijd een beschermingslaag op de lak aanwezig.

 

3.1 Shit happens

Wanneer er een vogel op de auto heeft gepoept of de auto plots smerig is geworden dan is het goed om direct actie te ondernemen. Vogelpoep is zeer slecht voor de lak van de auto. Het bijt in de lak. Ga dan direct naar de autowasstraat als u het zelf niet kunt verwijderen.

In de winter is het belangrijk om ook naar de wasstraat te gaan. Het komt niet zo vaak voor in Nederland, maar pekel en modder zijn niet goed voor de auto.

Kies voor het bodem reinigingsprogramma. Het is goed om altijd een wax aan te brengen op de auto. Het helpt tegen de UV stralen en andere agressieve stoffen.

 

Shit happens. Verwijder zo snel mogelijk vogelpoep van de auto. Het bijt in de lak.

 

 

3.1 In de winter ook de auto wassen

We hebben het net nog als tip gegeven. In de winter is het ook belangrijk om de auto te wassen. De lak heeft veel te leiden onder de pekel en de smerigheid op de weg.

Het is belangrijk om de auto goed te reinigen. Het is wel belangrijk om het goed te doen en om te voorkomen, dat de sloten vol vriezen, de ruitenwissers vast gaan zitten of de portierrubbers niet meer open willen. Een professionele autowasstraat zal weten hoe u hier geen problemen mee krijgt.

 

3.2 Vergeet de onderkant niet!

Tijdens het wassen is het belangrijk om ook de onderkant van de auto schoon te maken. Sluit ook altijd af met een wax-behandeling om een goede bescherming van de laklaag te krijgen.

Door na het wassen de portier randen droog te maken en de ruitenwissers zal dit niet voor problemen kunnen zorgen. Let er ook op, dat uw ruitenwisservloeistof anti-vries in zijn reservoir heeft.

 

4. Steeds meer autowasbedrijven in ons land

De laatste vijf jaren zijn er steeds meer autowasbedrijven bijgekomen. Steeds meer mensen zien de voordelen van een professionele wasbeurt van de auto.

Vooral de bedrijven met zes of meer medewerkers zijn hard gegroeid blijkt uit een onderzoek van het SFTW (Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven)

Ze zien de opkomst van de onbemande tankstations als een reden, waarom er meer autowasbedrijven zijn bijgekomen.

 

4.1 Met de tankpas de autowasstraat afrekenen

Met verschillende zakelijke tankpassen kunt u eenvoudig de wasbeurt afrekenen. Het afrekenen gaat exact hetzelfde als bij het tanken, en bij de autowasstraat zijn ze gewend aan het accepteren van tankpassen.

De wasbeurt komt gezamenlijk met de brandstof en parkeren op een factuur te staan. Carwash afrekenen is standaard inbegrepen bij de meeste tankpassen die op site vergeleken worden en vaak zonder extra kosten. Er zijn ook geen transactiekosten van toepassing. Ook dit maakt een tankpas een must have voor zzp en mkb. Klik op onderstaande groene buttons voor meer informatie en de voordelen van specifieke passen.

 

Kies een zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
  • Keuze tussen tankpas, mobiliteitspas of laadpas

Tankpas vergelijken