2 minuten leestijd

Op deze website schrijven we niet vaak over zakelijke tijdschriften. Maar ook die worden veel gelezen door ondernemers. Daarom hebben een overzicht gemaakt van de meest bekende magazines. Een opvallend, maar niet verrassende, trend is dat zakelijke tijdschriften minder op papier verschijnen maar steeds vaker digitaal.


1. De Zaak (MKB)

De Zaak, was hét een van bekendste onder de zakelijke tijdschrifen voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het bevat inspirerende artikelen en interviews met (top)ondernemers.

Maar ook praktische informatie, zoals checklists, tips, vragen en antwoorden. Het magazine biedt oplossingen, brengt op ideeën én bezorgt voordeel.

Het fysieke tijdschrift bestaat niet meer, je kunt volledig online een of meerdere artikelen bestellen. Vooral op juridisch gebied kan je daar veel informatie vinden.

De meeste magazines zijn digital

2. Bizz magazine (ZZP & MKB)

Bizz noemt zichzelf hét zakenblad voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Inmiddels noemen ze zich zelf de ondernemersblog van Nederland

De redactie publiceert praktische artikelen die de gehele bandbreedte van het ondernemerschap bestrijken en gericht zijn op groei van de onderneming. Hun aandachtsvelden zijn:

  • automatisering,
  • verzekeringen,
  • vervoer & transport,
  • personeel,
  • financieringen,
  • telecommunicatie,
  • pr & promotie,
  • overheid etc.

3. Brookz (ZZP, MKB)

Via Brookz worden honderden bedrijven gekocht en verkocht. Naast een databank met interessante bedrijven bestaat Brookz uit een tweemaandelijkse magazine met veel praktijkcases, waardevolle informatie over het verkopen of overnemen van een bedrijf.

Je kunt je inschrijven op een nieuwsbrief met actuele profielen van aangeboden en gevraagde (kleine en grote) bedrijven.

4. Management Team (intranemers)

Management Team, Nederlands grootste businessmagazine, biedt veel informatie en opinie.

Management Team wil een inspiratiebron zijn voor de Nederlandse managers op het gebied van business en strategie, management en leiderschap. Het is met name gericht op grote bedrijven en bevat veel business nieuws

5. Management scope (grote bedrijven)

In Management Scope leest je maandelijks unieke en persoonlijke interviews van topmanagers die hun collegae interviewen.

Verder zijn er actuele marktanalyses, opinies en trends op het gebied van management, financiën en economie. Daarnaast selecteert Management Scope de literatuur, cultureel- en autonieuws die de moeite waarde is. O ja, nog gewoon te verkrijgen als papieren magazine.

6. Sprout (ZZP, MKB)

Sprout was een papieren tijdschrift, maar is inmiddels volledig digitaal. Het platform inspireert en ondersteunt ondernemers bij het runnen en uitbouwen van hun bedrijf.

Ze focussen met name op start-ups en scale-ups en is het kleinere broertje van Management Team. Ik bezoek de website regelmatig om bij te blijven op welke gebieden geïnnoveerd wordt.

7. Zakenreizen met gemak/tankpas-aanvragen (ZZP, MKB)

Ten slotte deze website. Gestart in 2014 als tankpas vergelijker voor zzp en mkb, inmiddels uitgegroeid als het platform voor de zakelijke reiziger. De kennisbank – met diverse thema’s – bevat bijna 500 artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Dit is het laatste artikel voor 2021. In allerlei een roerig jaar geweest door de Covid pandemie. We gaan er twee weken uit om in het nieuwe jaar weer volop nieuwe artikelen te publiceren.

Heb je vragen of suggesties voor onze site, aarzel niet op contact op te nemen.

Fijne feestdagen en gezond 2022!

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

Share This