2 minuten leestijd

Veel ondernemers beginnen met een kantoor aan huis, of gewoon een plekje aan de keukentafel. Toch komt er vaak een moment waarop men besluit te gaan kijken naar kantoorruimte. Vervolgens gaat er een wereld voor je open, er zijn namelijk genoeg opties voor zelfstandigen om een plekje te vinden waar ze hun werk kunnen doen. Klanten ontvangen in je woning is natuurlijk niet altijd gepast… In dit artikelen bespreken we een aantal mogelijkheden voor een eigen kantoor.

1. Flexibele kantoorruimte

Je kunt kiezen voor het betrekken van een flexibele kantoorruimte.

Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsverzamelgebouw dat speciaal is ingericht voor zelfstandigen. Hier zijn dan werkplekken die vergelijkbaar zijn met een kantoortuin.

Een leeg bureau, eventueel met extra scherm en een goedwerkende internetverbinding. Voor veel zelfstandigen en ondernemers is zo’n plek vooral geschikt als je thuis niet de nodige concentratie kunt opbrengen.

Een externe plek om te werken kan de productiviteit positief beïnvloeden. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde kosten voor je kantoor af te trekken van de belasting.

Een ander bijkomend voordeel is dat je met gelijkgestemden in aanraking komt als je voor een ‘ondernemershotel’ kiest. Je raakt in gesprek met andere ondernemers en kunt op deze manier snel contacten maken en eventueel zelfs nieuwe klanten binnenhalen. 

Een verzamelgebouw wordt ook wel ondernemershotel genoemd

1.1 Kleine en grote kantoorruimte

Groeit je bedrijf? In een flexibele kantoorruimte kan je veelal eenvoudige switchen naar een groter kantoor.

Andersom kan ook: wil je krimpen of besparen dan is veranderen naar een kleinere kantoorruimte snel te regelen

2. Vast kantoor 

Als je meer behoefte hebt aan een plek waar je kunt afspreken met klanten is het misschien handiger om een vast kantoor te huren. Daadwerkelijk een afgesloten kamer waar je de nodige privacy hebt.

Zoiets zal duurder zijn dan een plek in flexibele kantoorruimte, maar het heeft zoals gezegd ook een aantal voordelen. Nadeel is wel dat de huurperiode meestal wat langer is bij een vast kantoor.

Het is trouwens niet per definitie het geval dat je bij een vast kantoor niet in aanraking kunt komen met gelijkgestemden en andere ondernemers.

De meeste kantoorruimte beschikt namelijk over een kantine, of in ieder geval een plek waar je even koffie of water kunt halen. Hier kun je dus even snel een gesprekje aanknopen en je netwerk proberen uit te breiden.

2.1 Zoek de juiste meubels

Veel makelaars willen wat meer zekerheid bij dit type kantoor. Iets om te overwegen dus. De laatste keuze die je dient te maken is of je een volledig ingericht kantoor wil, of dat je je eigen meubels en spullen meeneemt. 

Uiteraard moet je een goed bureau en een ergonomische bureaustoel hebben, want zonder deze twee meubels kun je je werk niet op de juiste manier doen. Natuurlijk kan je zit-sta tafel overwegen als je niet de hele dag wil zitten.

Denk daarnaast ook na over je printer, inclusief printpapier, een scanner, eventueel een vaste telefoon en een koffiemachine of watertap. Op die manier heb je alles in je kantoor staan wat je nodig hebt, en hoef je niet telkens naar de keuken toe om iets te pakken, want dit kost tijd.

Kortom, er veel mogelijkheden om een kantoorruimte te organiseren en in te richten!

Vergelijk de beste online boekhoud pakketten en selecteer op basis van:

  • Bedrijfsvorm (starter, zzp, mkb enz)
  • Branche (handel, retail, flex enz)
  • Het aantal medewerkers
  • Functionaliteiten van het pakket
  • Boekhoud mogelijkheden (zelf, of door boekhouder)
  • Koppelingen (bankmutaties)
  • En nog veel meer

Naar De Vergelijkerin 1 minuut ingesteld 

online boekhoudpakketten

Share This