fbpx
2 minuten leestijd

Als ondernemer zijn er eenaantal dingen die je kunt kopen voor een gunstige prijs. Zakelijke onderdelen die onmisbaar zijn, bieden vaak belasting voordelen. Zo geldt dat ook voor een laptop zakelijk kopen. In dit artikel vertellen we je de mogelijkheden en leggen we je uit waar je op moet letten.

1. Geldt een laptop zakelijk kopen als aftrekpost?

Als ondernemer is het vaak mogelijk om een laptop zakelijk kopen te gebruiken als manier om de belastbare winst en de btw te drukken.

De btw die je betaalt over de laptop is bij de omzetbelasting die je elk kwartaal moet afstaan te verrekenen, wat een paar honderd euro kan schelen. Daarnaast is de laptop op te geven als kostenpost. De gemaakte kosten zijn te verrekenen met de inkomstenbelasting, waardoor je minder belastbare winst hebt.

1.1 Ook bij meerdere medewerkers

Het gaat niet om grote bedragen, behalve als je voor meerdere werknemers een laptop aanschaft. Laat je je medewerkers gebruik maken van deze laptops, dan is de aanschafprijs logischerwijs ook te zien als een zakelijke kostenpost.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Wat voor laptops zijn handig?

Het type zakelijke laptop dat je gaat kopen moet in afstemming zijn met waar je ze voor wilt gebruiken. Als je een bedrijf runt dat moet programmeren en zware applicaties moet draaien, is de rekenkracht en het werkgeheugen van de laptop leidend.

een laptop zakelijk kopen is een mooie kans!

Daarnaast is een groot scherm handig om de code goed te kunnen lezen. Als jij of je werknemers veel onderweg zijn, is het beter om te letten om de batterijduur van de computer. Kortom, een zakelijke laptop kopen kan je zo moeilijk en ingewikkeld voor jezelf maken als je wilt. Er is veel te kiezen en je kunt je altijd laten informeren door experts in de winkel.

2.1 Meerdere monitoren

Als er veel mobiel wordt gewerkt, is het van belang dat je een of meerdere monitoren kunt aansluiten op de zakelijke laptop. Dit kan vaak door middel van een docking station.

Kijk dus goed naar welke laptops aan te sluiten zijn op welke docking stations. Zeker voor laptops van Apple kan dat een gepuzzel zijn.

2.2 Accessoires

Wanneer je een (dure) laptop hebt aangeschaft en dan ben je er zuinig op. Als je veel op en onderweg bent, dan is een goede bescherming essentieel. Bekijk de accessores voor de zakenreiziger en laat je inspireren voor de mogelijkheden

3. Zakelijke laptop kopen? Let op de beveiliging

Een van de belangrijkste overwegingen waar je rekening mee moet houden bij een zakelijke laptop kopen, is de mate van beveiliging.

Een zakelijke laptop met goede beveiliging beschikt meestal over een trusted platform module (TPM).

Deze beveiliging maakt het een stuk moeilijker om de data die op de computer staat, te kraken en te stelen. Als de informatie waarmee je hebt te dealen heel gevoelig is, is het dus aan te raden om een laptop met zo’n module aan te schaffen.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This