fbpx
2 minuten leestijd

Ontdek de nieuwe functies in de InformerOnline app

De InformerOnline app is al een poos beschikbaar. Sinds december 2017 is de nieuwe versie van de smartphone-app van InformerOnline gelanceerd. De nieuwe versie kent naast de huidige functies ook nog twee nieuwe functionaliteiten die mobiel boekhouden weer een stapje dichterbij brengen.

Wat met name opvalt is de verbeterde presentatie en de doorklik mogelijkheden tussen de bestaande schermen.

1. Direct betalen vanuit je InformerOnline app

Vorig jaar lanceerde Informer en internetbank bunq al de functie ‘Betalen vanuit je Boekhouding’.

Gebruikers van InformerOnline die bankieren bij bunq konden vanaf dat moment te betalen facturen selecteren in hun boekhouding om vervolgens op de knop ‘Betalen’ te klikken. De bunq app werd dan geactiveerd, er werd akkoord gegeven, de factuur werd betaald en de administratie werd op de achtergrond direct verwerkt.

Nu is deze functie ook naar de smartphone-app gebracht. Ondernemers kunnen op de smartphone hun boekhouding openen en de betaalprocedure vanuit hier starten. Het grote voordeel is dat u de webapplicatie eigenlijk niet meer nodig hebt.

 

 

2. Verder automatiseren

Met alle overige innovaties is het zelfs mogelijk om bijna alles te automatiseren. Stel u heeft een factuur die direct naar de boekhouding wordt gestuurd en wordt opgepikt door de boekrobots.

InformerOnline heeft een robot die factuurinformatie kan herkennen en een robot die facturen ook daadwerkelijk kan boeken.

Uw inkoopfactuur is geboekt in de administratie zonder dat u zelfs iets hebt gedaan. Vervolgens opent u de InformerOnline app op uw zakelijke smartphone en kiest u de automatisch geboekte inkoopfactuur om te betalen.

Nu opent uw bunq app zich, bevestigt u de betaling en wordt de factuur direct betaald. U hoeft geen bedragen, IBAN-nummers en factuurnummers op te zoeken, deze worden direct overgenomen. Ander groot voordeel is dat na de betaling de hele administratie automatisch en realtime wordt bijgewerkt.

En dat allemaal op uw smartphone!

 

3. Facturen sturen in een klik

De eerste stap in mobiel factureren is het kunnen versturen van bestaande verkoopfacturen. Stel, u wilt voor dat u bij een klant op bezoek bent en die kan uw factuur niet meer vinden. Dan logt u gewoon even in op uw smartphone, selecteert de verkoopfactuur en kiest voor ‘opnieuw versturen’.

De klant ontvangt direct een e-mail met de factuur. Bovendien is het nu mogelijk om conceptfacturen daadwerkelijk te versturen.

Zo kan u de facturen klaar kunnen zetten met de webapplicatie om ze vervolgens later met één klik mobiel te versturen.

Het echt aanmaken van een factuur is helaas nog niet mogelijk, maar de eerste stappen zijn gezet.

 

4. Mobiel Boekhouden

InformerOnline volgt alle ontwikkelingen van online en mobiel bankieren op de voet.

De nieuwe InformerOnline app, die gemaakt is in een nieuwe programmeertaal, maakt het eenvoudiger om productverbeteringen door te voeren in de toekomst. Er staan dan ook een aantal interessante functies op het lijstje van de ontwikkelaars die mobiel boekhouden in de toekomst alleen nog maar eenvoudiger gaan maken.

Wilt de nieuwe app ook uitproberen? Update dan de huidige versie in de appstore of open een proefaccount van InformerOnline.

Share This