2 minuten leestijd

Plaats uw BTW rijkdom op een reserveringsrekening voor btw betalen

Wanneer je meer geld uitgeeft dan je verdient, dan gaat er iets mis. Je rekent er misschien op dat de bank je hier wel doorheen helpt. Of een rijke suikeroom.

Bij zzp’ers met cash gebrek wordt nog wel eens de fout gemaakt door de tijdelijke verleiding van btw rijkdom. Herkent je dat?

Gebruik voor het btw betalen een reserveringsrekening om de verleiding van btw rijkdom te weerstaan.

 


Eenvoudige boekhoudsoftware maakt het erg aantrekkelijk voor ondernemers die geen tijd kwijt willen raken aan de boekhouding, zeker als je bedenkt hoeveel uren jij op maandbasis bespaart! Hieronder drie voorbeelden van de beste online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers en kleine mkb’ers op een rij.


 

 

1. Ongemak

Soms hebben zelfstandigen het probleem dat de uitgaven hun uitkomsten te boven gaan. Sterker nog: Het is lastig om aan dit ongemak te ontkomen.

Het is belangrijk om te investeren en zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Een positieve instelling helpt ook altijd.

Als jij een zzp’er bent zonder vertrouwen in uw eigen succes dan kun je beter stoppen. De bank wil bovendien horen dat je echte kansen op succes hebt.

Met een slecht vooruitzicht zullen ze je niet helpen.  Ook wil je liever geen ruzie met de familie en hou je dus beter de financiële problemen weg van de verjaardagen.

 

2. Glunderend saldo

Als zzp’er ontvang je bij elke betaling ongeveer een vijfde bovenop het totaalbedrag betaald. Een hoop geld.

Deze btw rijkdom lijkt als een soort tijdelijke lening bij uw saldo te glunderen. Maar je weet natuurlijk dat je dit geld moet gaan betalen.

Je moet het geld dus wegzetten.

Want je moet problemen voorkomen door het geld te bewaren voor het btw betalen.

Niets menselijks is de zzp’er vreemd. Toch wil het nog weleens de mist ingaan.

 

3. Van btw rijkdom naar armoede

Wanneer het einde van de btw periode nog niet dichtbij is en andere nodige uitgaven liggen op de loer liggen, dan reken je jezelf de btw rijkdom toe en geloof je dat de volgende omzet deze uitgave wel recht kan trekken.

Of je hangt een leugen van nul omzet op bij de aangifte. De verzwegen btw kun je met de volgende aangifte wel weer inlopen, toch?

Maar ga je dan echt nog denken aan btw dat dubbel betaald moet worden? En als het weer zover is, loop je achter de feiten aan met je zogenaamde btw rijkdom.

Wanneer je een creatieve zzp’er bent dan zoek je zinvolle tips en oplossingen.

Deze oplossingen heb ik gevonden, ze zijn doeltreffend, simpel en passen perfect bij de zelfstandige. Om de verleiding te weerstaan.

 

 

4. Regel een reseveringsrekening voor het btw betalen

Organiseer een  zogenaamde reserveringsrekening. Bij veel banken kun je een sub-rekening onder uw zakelijk rekening aanvragen voor een specifieke doelen, zoals het btw betalen.

Want reserveren is erg belangrijk: je moet reserveren voor belastingen (zoals btw), vervangingsinvesteringen, pensioen, enzovoorts.

Het is daarom verstandig om een spaarrekening als reserveringsrekening te openen bij uw bank.

 

4.1 Btw betalen moet

Een zo’n doel is om uw btw afdracht bij elkaar te sparen. Hoe? Als je een factuur betaling ontvangt inclusief 21% btw, dan stort je direct het btw bedrag op de reserveringsrekening. Weg is weg.

Het resterende netto bedrag is om andere zaken mee te betalen. Op die manier verzamel je gemakkelijk het verschuldigde btw. Als de aanslag dan betaald moet worden dan is genoeg geld opzij gezet en kunt de btw rijkdom aanspreken en makkelijke de btw betalen.

De voorbelasting die je overhoudt kun je dan bovendien gebruiken om deels de jaarlijkse inkomstenbelasting mee te betalen.

Zo komen er geen problemen tussen losbandige zzp’ers en hun btw rijkdom en de belastingdienst.

 

5. Wat een gedoe

Wat een gedoe zul je denken. Dan moet ik weer een aparte bankrekening openen.

Ja, dat klopt, maar btw rijkdom is geen rijkdom. Kom niet in de verleiding het extraatje uit te geven. Ik ben tenslotte ook zo’n zzp’er.


Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

Share This