2 minuten leestijd

Tegenwoordig is werken vanuit huis de norm. Velen klagen over het gebrek aan sociale interactie en het opgesloten voelen. Toch is niet alles negatief en zijn er ook goede dingen te halen uit thuis werken. Lees hier 5 voordelen die ondernemers kunnen merken als ze vanuit huis werken.

 

 

1. Bespaar op kantoorkosten

Werken vanuit huis betekent natuurlijk automatisch dat je geen kosten meer hoeft te maken op het huren van kantoorruimte. Mits je natuurlijk niet vastgelegd bent voor een aantal jaren, kun je het huurcontract opzeggen.

Dit scheelt je een hoop maandelijkse kosten. Ook ben je uiteraard geen geld meer kwijt aan het woon-werkverkeer.

Ondanks het feit dat je misschien wat meer geld kwijt bent aan energiekosten ga je er financieel gezien hoogstwaarschijnlijk op vooruit.

 

2. Werken vanuit huis levert extra aftrekposten op

Bij de inkomstenbelasting kun je jaarlijks bedrijfskosten opgeven. Deze kosten kunnen worden afgetrokken van de gemaakte winst.

Hierdoor ga je minder belasting betalen, al zijn er natuurlijk wel spelregels aan verbonden die je met een rekenhulp op website van de belastingambtenaren kan terugvinden.

Veel aankopen die je doet om je thuiskantoor in te richten zijn op te geven als bedrijfskosten in je administratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een computer, je telefoon of een bureau(stoel).

 

 

3. Geen afleidingen (idealiter)

Meestal is het op een kantoor aardig druk. Veel andere ondernemers en er gebeurt altijd wel wat bij het koffieautomaat, zeker als je in bedrijfsverzamelgebouw werkzaam bent.

Bij werken vanuit huis is een groot deel van deze afleidingen hopelijk weg. Daarentegen zijn er thuis natuurlijk weer een hoop andere dingen die je kunnen afleiden.

Stofzuigen, even met de hond uit, er is vaak wel iets te doen. Of rondlopende kinderen, die soms om je heen vragen stellen en aandacht vragen.

Tijdens een interview met Clare Welham, fietst dochterlief regelmatig door het beeld. De interviewer speelt er wel mooi op in.

Wanneer jij je thuiskantoor echter zo inricht dat je hier geen last van hebt, kun je bij het werken vanuit huis een hoge concentratie bereiken.

 

Bij thuiswerken moet je zo organiseren dat je niet gestoord wordt door hond, kat of kinderen.

 

4. Wees extra duurzaam

Naast het feit dat je niet langer woon-werkverkeer hebt, zijn er nog veel onderdelen waardoor jij extra duurzaam kunt ondernemen. Dit levert weer fiscale voordelen op.

Als jij thuis al zonnepanelen hebt en je thuis werkt, kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een groen en bewust bedrijf bent.

Daarnaast is duurzaam thuiswerken een voordeel omdat je bespaart op je energierekening.

 

5. Werken vanuit huis geeft meer flexibiliteit

Aangezien je niet meer hoeft te reizen naar je kantoor bespaar je sowieso al tijd die je nuttiger kunt besteden.

Daarnaast is het makkelijker om je eigen tijden in te delen. Zo kun je gemakkelijker doorgaan in de avond nadat je (met je gezin) hebt gegeten.

Je bent wat vrijer in het plannen van je dag.

Vergelijk de beste online boekhoud pakketten en selecteer op basis van:

  • Bedrijfsvorm (starter, zzp, mkb enz)
  • Branche (handel, retail, flex enz)
  • Het aantal medewerkers
  • Functionaliteiten van het pakket
  • Boekhoud mogelijkheden (zelf, of door boekhouder)
  • Koppelingen (bankmutaties)
  • En nog veel meer

Naar De Vergelijkerin 1 minuut ingesteld 

online boekhoudpakketten

Share This